0 oy
149 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (2,078 puan) tarafından

Kızlar ben 30 haftalık hamileyim bu zamana kadar hiçbir doktorum tetanoz aşısını demedi bende olmadım geçen farklı bi doktora gittim tetonoz aşısını sordu olmadım dedim olmanı tavsiye ederim dedi ama 30 haftalıkken tetonoz aşısı yapılır mı aşı olanlar yada olmayanlar deneyimlerinizi yazarmısınız ben de kararsız kaldım olsam mı olmasam mı 

15 Cevaplar

0 oy
önce (227 puan) tarafından

Ben olmadım.      

önce (2,078 puan) tarafından

Bu sorun yaşadınmı doğumun normalmi sezeryan mı oldu canım bende kararsızım haftam ilerledi çünkü çok gerekli bişey mi bu öyleyse olucam yoksa olmicam

önce (227 puan) tarafından

Birinci dozu olmadım sonra baya ılerledıkten sonra ikinci dozuda doktor istemedi rahatsızlıgıö vardı hıcbır sıkıntı yaşamadım devlette normal dogurduö

Bende birinci dozu olmadım şuan yeptırmanı tavsiye ederim dedi sadece doktor 5 yıl içinde olmadıysan olman gerek dedi 

-Reklam-
0 oy
önce (6,600 puan) tarafından

Ben çok iyi bir hastanede doğum yapacak olmama rağmen oldum tek doz. Ameliyathanelerde sterilizasyon tam olmaması riski için yapılıyor.

Benim maalesef henüz doğum yapacağım hastane belli değil ailemin yanındayım evime dönücektim doğum için ama ailemin yanında kalıcak burdada gidicem diye araştırmadım hiç yan etkisi varmı 

0 oy
önce (120 puan) tarafından

Ben 31+5e oldum. Tek doz tetenoz aşısı.

Olunabiliyor yani bu haftalarda 

önce (120 puan) tarafından

32 son demişti ebe bana.

0 oy
önce (996 puan) tarafından

Ben 3hamileliğimde de oldum

Aşıdan kaynaklı bi sorun yaşadınız mı erken doğuma sebep olabiliyormuş diye duydum haftamda ilerledi biraz korktum, keşke erken haftalarda yaptırsaydım ya

önce (996 puan) tarafından

Yok canım hiç bir sıkıntı yaşamadım ben 5 ayımda yaptırmıştım galiba ya 4 ya da 5 öyle hatırlıyorum hiçbir sıkıntı yaşamadım sen de yaşamazsın inşallah

0 oy
önce (1,408 puan) tarafından

OOlman gerekir. Hatta iki doz öneriyorlar 6 ay arayla 

Demediler bana perinatolojiye bile gittim oda demedi sağlık ocağı aradı doktoruma sorayım dedim bişey demedi doktorum farklı doktora gittim o dedi sadece yapmanı öneririm diye çok gerekli değilse istemiyorum açıkçası

önce (1,408 puan) tarafından

Tetanoz seni korumak içindir gerekli bence. Aağlık ocağının söylemesi gerekirdi

0 oy
önce (1,295 puan) tarafından

Ben olmadım ilkinde de olmadım 2. De de doktorum olma dedi. Rahim ağzı ilk gebeliğimde kısaydı bu aşı daha da tetikler dedi, şimdiki gebeliğimde de çok iyi değil o yüzden olmasan daha iyi olur dedi. 37mm miş 45 mm falan olsa 1 doz ol derdim ama olma dedi 

Zaten hastanede steril ortamda doğum yapacaksınız 

Evet banada 25 sınır dedi ama perinatoloji 30 gayet normal dedi yanlış ölçmüş dedi diğer doktor için 

Progestan falan kullanıyor musunuz, 30da çok iyi değil ben önceki gebeliğimde 35 falanken hep yattım yemek ve tuvalet dışında kalkmadım gebeliğimin yarıdan sonrasını evde geçirdim 

Başlarda kullandım ilk 4 ay sadece yatarak geçirdim ztn şuan 3 aydır biraz daha iyim bilmiyorum ilerleyen haftalarda nasıl olucam

+1

Sağlıkla haftası dolunca kavuşursunuz inşallah bebeğinize :)

0 oy
önce (1,307 puan) tarafından

Zorunlu değil ben yaptırmadım

0 oy
önce (26,120 puan) tarafından

Ben olmadim hic 

Bu sorun yaşadın mı peki

önce (26,120 puan) tarafından

Yok hiçbir şey 

0 oy
önce (31,957 puan) tarafından

Ben yaptırmadım bi sorun yaşamadım 

0 oy
önce (1,000 puan) tarafından

Bn olmadım dr dogumun hastane ortamında olacaksa olmayabilirsin demişti. 

0 oy
önce (7,027 puan) tarafından

32. Haftaya kadar yapılabiliyor tavsiyem yaptırman yönünde geciktirmeden sağlık ocağı yapıyor 

Misafir olarak gitsem yaparlarmı ben ailemin yanındayım şuan

önce (7,027 puan) tarafından

Git bi sor 

0 oy
önce (2,901 puan) tarafından

İlk gebelikte iki kez yapılıyor ikinci gebelikte bir kez olmuştum 

Eğer bir yıl önce vurulduysan etkisi hala sürüyor demişti hemşire bana

0 oy
önce (604 puan) tarafından

Ben oldum iki doz hatta

0 oy
önce (6,099 puan) tarafından

Ilk gebeligimde oldum 2 kere, ikincisinde olmadim 5 yil korumasi var diye. Doktor yaptirabilirsin dediyse tabiki olur neden olmasin. Bu arada dogumlarim normal ama kesilerim var, yani aletlerden bulas olabilme ihtimaline karsi olmustum ben.

0 oy
önce (8,379 puan) tarafından

İki gebelikte de yaptırmadım . Doktorumda gerek görmedi . 

Neden gerek görmedi canım 

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 440 göst.
0 oy
6 cevap 342 göst.
0 oy
9 cevap 248 göst.
17 Mart 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,481,245 soru