Kızlar ben 30 haftalık hamileyim bu zamana kadar hiçbir doktorum tetanoz aşısını demedi bende olmadım geçen farklı bi doktora gittim tetonoz aşısını sordu olmadım dedim olmanı tavsiye ederim dedi ama 30 haftalıkken tetonoz aşısı yapılır mı aşı olanlar yada olmayanlar deneyimlerinizi yazarmısınız ben de kararsız kaldım olsam mı olmasam mı
Ben olmadım.
Bu sorun yaşadınmı doğumun normalmi sezeryan mı oldu canım bende kararsızım haftam ilerledi çünkü çok gerekli bişey mi bu öyleyse olucam yoksa olmicam
Birinci dozu olmadım sonra baya ılerledıkten sonra ikinci dozuda doktor istemedi rahatsızlıgıö vardı hıcbır sıkıntı yaşamadım devlette normal dogurduö
Bende birinci dozu olmadım şuan yeptırmanı tavsiye ederim dedi sadece doktor 5 yıl içinde olmadıysan olman gerek dedi
Ben çok iyi bir hastanede doğum yapacak olmama rağmen oldum tek doz. Ameliyathanelerde sterilizasyon tam olmaması riski için yapılıyor.
Benim maalesef henüz doğum yapacağım hastane belli değil ailemin yanındayım evime dönücektim doğum için ama ailemin yanında kalıcak burdada gidicem diye araştırmadım hiç yan etkisi varmı
Ben 31+5e oldum. Tek doz tetenoz aşısı.
Olunabiliyor yani bu haftalarda
32 son demişti ebe bana.
Ben 3hamileliğimde de oldum
Aşıdan kaynaklı bi sorun yaşadınız mı erken doğuma sebep olabiliyormuş diye duydum haftamda ilerledi biraz korktum, keşke erken haftalarda yaptırsaydım ya
Yok canım hiç bir sıkıntı yaşamadım ben 5 ayımda yaptırmıştım galiba ya 4 ya da 5 öyle hatırlıyorum hiçbir sıkıntı yaşamadım sen de yaşamazsın inşallah
OOlman gerekir. Hatta iki doz öneriyorlar 6 ay arayla
Demediler bana perinatolojiye bile gittim oda demedi sağlık ocağı aradı doktoruma sorayım dedim bişey demedi doktorum farklı doktora gittim o dedi sadece yapmanı öneririm diye çok gerekli değilse istemiyorum açıkçası
Tetanoz seni korumak içindir gerekli bence. Aağlık ocağının söylemesi gerekirdi
Ben olmadım ilkinde de olmadım 2. De de doktorum olma dedi. Rahim ağzı ilk gebeliğimde kısaydı bu aşı daha da tetikler dedi, şimdiki gebeliğimde de çok iyi değil o yüzden olmasan daha iyi olur dedi. 37mm miş 45 mm falan olsa 1 doz ol derdim ama olma dedi
Zaten hastanede steril ortamda doğum yapacaksınız
Evet banada 25 sınır dedi ama perinatoloji 30 gayet normal dedi yanlış ölçmüş dedi diğer doktor için
Progestan falan kullanıyor musunuz, 30da çok iyi değil ben önceki gebeliğimde 35 falanken hep yattım yemek ve tuvalet dışında kalkmadım gebeliğimin yarıdan sonrasını evde geçirdim
Başlarda kullandım ilk 4 ay sadece yatarak geçirdim ztn şuan 3 aydır biraz daha iyim bilmiyorum ilerleyen haftalarda nasıl olucam
Sağlıkla haftası dolunca kavuşursunuz inşallah bebeğinize :)
Zorunlu değil ben yaptırmadım
Ben olmadim hic
Bu sorun yaşadın mı peki
Yok hiçbir şey
Ben yaptırmadım bi sorun yaşamadım
Bn olmadım dr dogumun hastane ortamında olacaksa olmayabilirsin demişti.
32. Haftaya kadar yapılabiliyor tavsiyem yaptırman yönünde geciktirmeden sağlık ocağı yapıyor
Misafir olarak gitsem yaparlarmı ben ailemin yanındayım şuan
Git bi sor
İlk gebelikte iki kez yapılıyor ikinci gebelikte bir kez olmuştum
Eğer bir yıl önce vurulduysan etkisi hala sürüyor demişti hemşire bana
Ben oldum iki doz hatta
Ilk gebeligimde oldum 2 kere, ikincisinde olmadim 5 yil korumasi var diye. Doktor yaptirabilirsin dediyse tabiki olur neden olmasin. Bu arada dogumlarim normal ama kesilerim var, yani aletlerden bulas olabilme ihtimaline karsi olmustum ben.
İki gebelikte de yaptırmadım . Doktorumda gerek görmedi .
Neden gerek görmedi canım
1,481,245 soru
24,235,217 cevap
339,601 kullanıcı