0 oy
137 göst.
önce Yemek-Tarifler kategorisinde (848 puan) tarafından

Kızlar salatalık turşusu kurcam ama ilk defa yapicam bana tam ölçü verebilir misiniz geçen yıl denedim salatalar yumuşak oldu şöyle sirkesi tuzu iyi kütür kütür nasıl yaparım 1 ltlik kavanozlarda yapicam 

6 Cevaplar

0 oy
önce (3,763 puan) tarafından

Benimde her yıl yaptığımız turşu tutmadı, tuzu  azdı herhalde benimki de yumuşadı

-Reklam-
0 oy
önce (822 puan) tarafından

Kaç kilo ona göre sana tam tarif vereyim çok güzel olur tursularim kütür kutur

önce (848 puan) tarafından

2 kilo yaparım 

önce (822 puan) tarafından

Ozaman büyük bı cam kavanoza yap  4 5 diş sarımsak 2 yemek kaşığı Kaya tuzu bı kaç tane limon tuzu yani böyle çok koyma çay kaşığından az olsun.5 tane nohut at içine salatalıkların en üstüne evde varsa maydanoz sapı köy çok güzel aroma veriyor.hepsini doldur 1 su bar sirke ekle ve suyunu ılık doldur.kapagi kapat ters düz et sonra tekrar aç suyu azsa gene köy yoksa kapağı sıkıcs kapat tamamdir

İnşallah anlatabildim 😂 benim tursularim hep güzel olur yani salatalık kurdum bende kütür kütür oldu bitti bile

0 oy
önce (13,021 puan) tarafından

1 yemek kaşığı Kaya tuzu 1 tatlı kaşığı limon tuzu bir tane küp şeker yarım çay bardağı sirke ve kaynar su ben böyle yaptım dün açtım gayet güzel olmuştu

Bu ölçü 1 litre için mi 

önce (13,021 puan) tarafından

Evet ..

0 oy
önce (2,051 puan) tarafından

Kafama göre yapıyorum ben ölçüyü çok güzel tutar geçen gün tuzuna bakmak için açtım küt küt tü daha şükür 😂 1 lt kavanoza 1 kaşık Kaya tuzu koyuyorum az gelirse sonra bakıp ekliyorum 1 tatlı kaşığı limon tuzu 1 çay bardağı sirke gerisi ılık su 

Ilık su mu sıcağa yakın ılık mi soğuğa yakın mi :)

önce (2,051 puan) tarafından

Sıcağa yakin

0 oy
önce (160 puan) tarafından

Karışım yapıcan normal su sirke limon tuzu ve kaya tuzu tadına bakacan nasıl hosuna gidiyorsa tadı tamam dersen kavanozlara o karışımı boşaltcan. Bu şekilde hiç barlanmiyor da

Sıcak su mu soğukmu olacak peki 

önce (160 puan) tarafından

Normal içme suyu canım 

0 oy
önce (4,711 puan) tarafından

Hic anladığım bir sey degil ama gecen ınstagramda gördüm bir gida mühendisi turşu sıcak suyla yapılmaz hem fermente olmaz hem yumuşar soğuk suyla yapmak gerekir dedi

önce (1,008 puan) tarafından

Evet birde sirke , limontuxu , limon hiçbirine gerek yok diyorlar. Sadece tuz ve su

önce (4,711 puan) tarafından

Limon tuzu zaten oldukça zararlı bir sey temizlik dışında kullanımını onermiyorlat

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 179 göst.
0 oy
7 cevap 180 göst.
0 oy
0 cevap 52 göst.
0 oy
1 cevap 115 göst.
3 Ekim 2024 Aile & Aşk kategorisinde Aysehfk (63 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,482,389 soru