0 oy
269 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (5,091 puan) tarafından

Kızım 4 yaşında bugün babamı sordu. 6 yaşındaydım vefat ettiğinde.  Nasıl anlatacağımı bilemedim düz vefat etti dedim. O ne demek dedi. Yaşına göre bir açıklama yapamadım siz nasıl cevap verirdiniz

6 Cevaplar

0 oy
önce (6,197 puan) tarafından

Benim oglumda soruyo melek oldu diyorum 

Bana siz evlenirken ben nerdeydim demisti bende sen meleklerin yaninda bizi bekliyodun sonra biz evlendik Allah seni benim karnima koydu orda buyudun bebek oldun dogdun sonrada bu kadar buyudun demistim olumu sorunca da tekrar melek oldu dedim ne kadar dogru yaklastim bilmiyorum kabir mezar olayini bilmiyo ama daha hic goturmedim de 

önce (6,719 puan) tarafından

Melek olayı da 4 yaş için kafa karıştırıcı. Böyle demeyin çünkü ölenler melek olmuyor :( Hem doğru bilgi değil hem de çocuk da melek olmayı iyi bir şey sanıp ölmeyi dileyebilir.

Allah, melek kavramları için çok küçükler daha. Onun yerine artık yaşamıyor, yani bizim gibi burada var olamıyor ama onu böyle de sevebiliriz hep hatırlayabiliriz demek doğrusu.

önce (6,197 puan) tarafından

Valla bilmiyorum o anda aklima o geldi oyle soyledim artik oyle biliyo 

-Reklam-
0 oy
önce (2,169 puan) tarafından

Bende babamı kaybedeli 20 gün oldu 10 gün kızıma diyemedim en sonunda büyükbaban artık yok annem diyince biraz anladı her sabah namazı kalkıp dua ediyor yavrum 

önce (12,336 puan) tarafından

Başın sağolsun canım Allah rahmet eylesin 

önce (2,169 puan) tarafından

Allah razı olsun ❤️

0 oy
önce (6,719 puan) tarafından

Eşimin de babası vefat etti oğlum daha yokken. Soruyor öbür dedem nerede diye. O çok güzel bir hayat yaşadı ama şimdi yaşamıyor, bu yüzden onu görmemiz onunla konuşmamız mümkün değil ama istersen fotoğrafları var sana dedeni anlatabiliriz diyoruz. Hiç öyle melek, Allah, cennet, cehennem gibi soyut kavramlarla anlatmaya gerek yok. İlerleyen yaşlarda dini eğitim aldığında zaten kendi kendine ölüm-yaşam, cennet-cehennem, Allah ve meleklerle bütünleyecek konuyu.

önce (3,341 puan) tarafından
+2

Bende böyle anlatıyorum. Çok kafa karıştırmaya gerek yok. Onların hayal dünyası, düşünceleri çok değişik oluyor.

0 oy
önce (23,885 puan) tarafından

Çok hastalandı vefat etti. Vefat etmek artık o insanı görememek demek şeklinde açıklayabilirsin. Ben o şekilde açıklamıştım. Benim oğlum 4 yaşındayken. Dedem vefat etti. 

0 oy
önce (99 puan) tarafından

Geçen sene oğlum 4 yaşındaydı, komşunun çocuklarından ya da bir yere gittiğimizde haberlerde vs ölüm duyduğu için kulağı aşinaydı. Daha önce mezarlığa da götürdüm ama hiç anlatmadım sadece götürmüştüm o zaman da sormamıştı. Önce annem ölmüştü onu hiç söylemedim 10 aylıktı Hatırlamıyordu ama onun çok sevdiği sürekli konuşup oynadığı abimde ölünce, bir gün anne senin annen nerede dedi? Teyzeme annane diyordu o senin annen değil di mi dedi bende annem öldü dedim sonra kendisi Ahmet dayımda mı öldü dedi evet dedim ağladı biraz bir daha göremeyecek miyiz dedi hayır annecim dedim, mezarlığa mı koydunuz dedi gittiğimizi hatırladı evet orada gidip dua edebiliriz ya da özlediğimiz zamanlar evden felan dedim. Dua edelim eski hallerine dönsünler dedi Allah yanına aldı vs. demedim Allah'tan korkmasın diye bende, bütün yavaşayan şeyler ölür annecim dedim, hayvanlar agaçlar bitkiler kediler köpekler insanlar. Sadece bazen insanlar hasta olur ama bizim olduğumuz grip gibi değil daha kötü farklı bir hastalık olur o zaman ya da kaza geçirebilirler öyle ölürler diye anlattım anladım dedi çok özledim dayımı diyip biraz daha ağladı bende ağlayabilirsin annecim çok özlediğim zaman bende ağlıyorum diyip sarılıp sakinleştirdim

0 oy
önce (3,578 puan) tarafından

Eşimi. Babası vefat etti oğlum geçenlerde benm adım kimin adı dedi bizde Ömer dedenin adıni koyduk dedik dedem nerde dedi öldü oğlum hastaydı dedik bayramda da mezarlığa gittmistik ölünce buraya geliriz dedik öyle anlattık yani smdi başka bişi desek hayal eder başka bişi kurar kafasında bilemedik 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 276 göst.
22 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde Mevah (1,970 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 107 göst.
0 oy
6 cevap 292 göst.
1 Haziran 2025 Diğer kategorisinde nerminin annesi (1,168 puan) tarafından soruldu
+2 oy
11 cevap 488 göst.
19 Aralık 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,482,383 soru

24,249,867 cevap

340,847 kullanıcı

...