+1 oy
180 göst.
önce Diğer kategorisinde (40 puan) tarafından

5 aydır gecmeyen vajina mantarım var.fitil ve krem kullanıyorum geçiyor.sonra adet okuyorum adet bitiminde tekrar kaşıntı başlıyor 

9 Cevaplar

0 oy
önce (204 puan) tarafından

Doktorunuzu değiştirin tekrar bir doktora gidin

önce (40 puan) tarafından

2 doktora gittim ikiside ayni geçmedi 

-Reklam-
0 oy
önce (11,824 puan) tarafından

Sprial varsa oda enfeksiyona mantara yol açar. Eğer bu tedavi ise yaramıyorsa.esli tedavi yapılıyor sürekli tekrarlayan mantarlarda hem sana hem.esine ilaç veriliyo 

0 oy
önce (424 puan) tarafından

Ped değiştirmeyi mi denesen , ya da adetken hijyene daha dikkat et, sabunlu şu ve sirke ile yika

önce (2,204 puan) tarafından
+1

Sabunlu su, vajinanın zaten hali hazırda bozuk olan ph değerini daha da bozar, böyle bir şey yapmasın.

Onun yerine doktorun verdiği tedaviden şaşmamalı, o kısmı temizlerken ekstra bir malzeme kullanmamalı, sadece suyla temizlemesi ve çok güzel şekilde kurulaması gerekiyor.

Bir müddet iç çamaşırı giyme, şu babaanne donları dediğimiz donlardan giyip o kısma da alan açmalı. En ufak bir havasızlık bile iyileşmesi gereken durumu aksine çevirir.

Travazol krem vermiştir mutlaka, vermediyse de kendisi alsın. Ne zaman tuvalete gitse onu sürmeden çıkmasın.

Acayip çok su içmeli, vajina kendi kendini onarabilen ve temizleyen bir organ.

Hormonlarında da bir sıkıntı var ayrıca, 5 aydan beri vücudu alarm veriyor. Ona da baktırsın, östrojen yüksek çıkabilir.

0 oy
önce (6,132 puan) tarafından

Tek kendinde degil esinde de olabilir. Tam iyilesmediginden adetle tekrar nuksediyo olabilir. Iyi arastirilmasi gerek.

0 oy
önce (40 puan) tarafından

Bugun geçiyor mesela hiç kaşinmadı yarın tekrar ediyor.aşırı binkaşıntı değil ara sıra olan kaşintı. Bazı şeyler okudum mantar olanlar diyorki yırtacak kadar kasıniyor yolda yurüyemiyorum onlarınki ilerlemiş belkide bilmiyorum .neyse yorumlariniz için teşekkür ederim bi ara hastaneye gideceğim. Travazolu ozellikle isteyeceğim.

0 oy
önce (60 puan) tarafından

Bekarlığından tutsak evlendiğim zaman ve şimdiki zamana kadar da her daim kaşıntı ve aşırı akıntı ve kokudan rahatsız biri olarak sana söylüyorum hiçbir şekilde doktorun verdiği herhangi bir krem herhangi bir sprey ya da fitil hiçbir şekilde fayda etmiyor herhangi bir sağdan soldan çevreden gelen herhangi bir alternatif ipuçları dahi işe yaramıyor bağırsaklarından kaynaklanıyor da olabilir çünkü benim bağırsak florası bozuktu kadın doğum artık benimle ilgili değil demişti beni farklı bir alana yani Gastroenteroloji uzmanı görüşmemi söylemişti ben öyle düzeldim

0 oy
önce (177 puan) tarafından

Eşinizde bi doktora gözüksün öncelikle. İç çamaşırlarının %100 pamuk olsun giymeden önce mutlaka ütüleyin sık sık değiştirin . Taharet alırken mutlaka kendinizi kağıt havlu ile kurulayın. Cinsel organınıza su dışında hiç bir şey ile yıkamayın . Bol bol su için . Geçmiş olsun. 

0 oy
önce (8,324 puan) tarafından

Bende hamilelikte vardı berbat bişey ya. İç çamaşırın pamuklu olsun giyerken ütüle demişti dr. Bide kullandığın pedler den de kaynaklı olabilir terletiyordur sık sık değiştir.

Hatta ben akıntı için ped yerine normal bez kaynatıp ütüleyip kullanıyordum dr önermişti. 

Doğum dan sonra geçti. Her wc sonrası kurulanmayı unutma ıslak kalmasın 

0 oy
önce (4,715 puan) tarafından

Cift tedavisine baslayim camasiriniza nioli yagi damlatin hergun 1 cay kasigi Hindistan cevizi yağı yutun. 

Mantar gecene kadar yıkanıp utulenmis kumas kullanmanızı tavsiye ederim ped yerine 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 76 göst.
0 oy
1 cevap 98 göst.
16 Kasım 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde YSK (130 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 254 göst.
20 Ağustos 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde kubraugur (2,528 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 109 göst.

Kategoriler

1,482,427 soru

24,250,425 cevap

340,896 kullanıcı

...