+1 oy
419 göst.
Diğer kategorisinde (129 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

Kızlar biz bugün 6 aylık olduk🥹 bugün annem ona pazardan armut muz avakado almış avakado ilk kez tadıcak 😍sizce erken mi bunlar için? Kızım 6.800 kilo boyu 63 cm ama battaniyesi kıyafetiyle tartıldı 6 buçuk falandır o yüzden. Sağlıklı olsun herşeydrn önce tabi ama ben kilo almasını çok istiyorum çünkü çok zayıf,cicibebe vermek istemiyorum ne önerebilirsiniz 

10 Cevaplar

+1 oy
(3,921 puan) tarafından

Ay Maşallah. 

Ben 4aylığından ilk tadımlara başladım. 7de herşeyi veriyordum. Korkma ver. 3gün mola ver. 

(321 puan) tarafından

Elimden geldiği kadar püre yapıp falan veriyorum ama normalde salçalı şeyler sevmiyor midesini bulandırıyor sanki böyle boğuluyormuş gibi yapıyor o yüzden korkuyorum vermeye

(3,690 puan) tarafından

Deneye deneye alışacak canım.hiçbişey yemese bile yoğurt yedir.salça ağır bi ürün.çorba yapınca yağsız salçasız yap ona göre.

(321 puan) tarafından

Öyle yapıyorum zaten yoğurt zaten çok seviyor yoğurt veriyorum sürekli

(129 puan) tarafından

Bende yoğurt veriyorum ama sevmiyor pekmez katıp yedirdim onu çok sevdi. Kahvaltıya da labne yumurta sarısını bende yedirmeye başlicam inşallah alır kilo

önce (321 puan) tarafından

Allah'tan benimkisi yoğurdu çok seviyor da veriyorum bazen ekmeğin içini katıp da veriyorum yiyor yani sabah kahvaltısında da labne yumurtanın sarısı cici bebeği de zaten evde kendim yapıyorum internetten falan. Baktım diş çıkardığı için ishali gidiyor o yüzden biraz zayıfladı kilo alırsa iyi olur ya

-Reklam-
+1 oy
(268 puan) tarafından

Cici bebeyi kendin yapabilirsin hemde daha sağlıklı olur kahvaltılarına katarsın 

(129 puan) tarafından

Şimdi siz deyince tarif baktım terayağı giriyo ağır gelmez mi ya acaba ama mantıklı evet evde yapmak en azından koruyucu katkı maddesi olmaz hem kilo yapar

+1 oy
(7,107 puan) tarafından

maşallah 🧿 verebilirsşn canım 6 aylık olmuş tadım yaptır takip et alerjisi oluyor mu olmuyor mu diye.

cicibebeyle alacağı kiloyu hiç almasın boşver. persentil olarak doktor iyi dediyse kiloyu da takma hiç. 

(129 puan) tarafından

Ben hiç cicibebe vermek istemiyorum ama annemin yedirdiği oluyo ne yazık ki🤦🏻‍♀️çünkü oldu bitti çok zayıf 2 buçuk kilo doğdu aslında doğum kilosuna göre iyi kilo alımı ama normal bebeklere göre çok küçük dün attığın posttaki bebekle aynı hemen hemen bide o yeni doğan 

(7,107 puan) tarafından

canım asla verdirme. Doğum kilosuna göre iyiyse sorun yok. annene söyle vermesin cicibebe, muhallebi yapsın versin çok istiyorsa tabi şekersiz. şeker yasak

benim kızım 1985 gram doğdu, eve getirdiğimde 1850 gramdı. o 6 kiloluk bebeye ne bakıyorsun o kocaman bir istisna. benim bebeğim de 6 aylıkken falan o kilodaydı. ayınw göre alması gerektiği kadar kilo alsın yeter. fazlası yazık damarlarına yazık, erken yaşta şeker ve tansiyon hastası olma riski var böyle cicibebe gibi şeker deposu şeylerle beslenirse

önce (129 puan) tarafından

Muhallebi derken sütten yapılmış muhallebiler de olur mu peki birkaç gündür suyla irmiği pişirip ılıyınca ezilmiş muz yada haşlanmış elma biraz da pekmez ekleyip yediriyorum ama midesi ağrır mı diye de tereddütteyim 

Şekere gelicek olursak yani lavin elimizdekini ağzımızdakini isteyen ağlayan bi bebek meraklıda annem de tipik anane ağlayınca çayda olsa veriyo ne yazık ki 🤦🏻‍♀️

önce (7,107 puan) tarafından

hayır hayvansal süt kullanma. su ile yap. 

bir de çok tatlandırma bence, sebzeleri kabul etmeyebilir bu kadar tatlıya alışırsa. 

bir de keçiboynuzu pekmezini pek kullanma, erken ergenlik sebebi. 

canım bebekler her gördüğünü ister. o yüzden eğer onun yemesinde sakıncalı şeyler yiyecekseniz o görmeden yiyeceksiniz. 

ve maalesef anneanne yanlış yapıyor, onu uyarmayarak veya uyarıyorsan bile yeterli ve sert uyarıyı yapmayarak sende hata yapıyorsun. 6 aylık bebeğe çay verilir mi gözünü seveyim, ne yararı var bebeğe bi de uykusunu kaçıracak. 

Ne yazık ki tatlı şeylere daha düşkün oldu bile 😥avakadayu yedirdim sevmedi muz ekleyip o şekilde yedirebildim

Keçiboynuzunu bilmiyordum iyi oldu öğrendiğim teşekkür ederim ♥️üzüm pekmezi veriyoruz ama sonrası için iyi oldu.

Ailemle yaşıyorum ve kalabalığız heran yanyanayız annem mesela sürekli çay elinde ve ister istemez görüyo ve istiuo ne yazık ki😥

+1 oy
(321 puan) tarafından

Oy maşallah kurban olsunlar senin o gözlerine ne kadar tatlı 🧿🧿🧿

(129 puan) tarafından

Ayy çok teşekkür ederiz🩷🌸💕🥰

(321 puan) tarafından

Rica ederim canım 

+1 oy
(26,184 puan) tarafından

Aaa busramm masallah ne kadar tatlıs bir bebek . Rabbim nazardan korusun❤️

Ben tam 6 ayindan basladim yavas yavas vermeye . 1 kaşık verdim avakado muz kabak patates yani her gun birinden tatdirdim. Sonra yavastan gunde 2 kereye sonrada 3 kereye ama az az veriyordum. 

(129 puan) tarafından

Emoşumm teşekkür ederiz💖🌺♥️🌸🌹🥰 🥰🥰

Avakadoyu hiç sevmedi muzla karıştırdım öyle biraz yedi ya 😅❣️

önce (26,184 puan) tarafından

Yaa tafi garip oluyor ama benim kizim yiyordu . Simdi hicc muzlada karistirinca yemiyor.

Ama cok faydali hemde kilo aldiriyor muzda ayni🤩👌🏻

+1 oy
(28,597 puan) tarafından

Maşallah ne kadar tatlı güzel günlerini gör annesi ♥️

(129 puan) tarafından

Ne güzel bi dua🥹♥️♥️♥️

Çok çok teşekkür ederim aminn❣️🌺💕

+1 oy
(264 puan) tarafından

Maşallah Rabbim nazarlardan korusun ❤️

(129 puan) tarafından

Teşekkür ederizz çok sağolun 😍♥️🌹

+1 oy
(865 puan) tarafından

Maşallah güzelliği şimdiden belli oluyor.ek gıdada acele etme az az tattir zaten bı kaç ay sonra istemediğini belli ediyor yani 

(129 puan) tarafından

Çok teşekkür ederiz teyzesi😍♥️🥰🌹❣️

Biz acele etmesekte o ediyo istiyo 😅 annem de veriyo ama bn işte korkuyorum bide yani iştahı var ama kilo almıyo yaa ona kilo yapacak çorba mama yapmak istiyorum

(865 puan) tarafından

Sağlığı önemli kilosuna bakma az az ver herşeyden sadece şeker ve tuz verme çorba ne yaparsan tattir onada Allah bağışlasın 🤗

+1 oy
(1,876 puan) tarafından

Oy masallah sana mavısssss

(129 puan) tarafından

Teşekkür ederizz 😍♥️🌹lavin öpüyo sizi😅🌹♥️😘

0 oy
önce (2,482 puan) tarafından

Maşallah cok tatlı bebis:) 

Cnm dikkatimi çekti gözünün beyazinda gri leke gibi bisey var. Bunun için doktora gittiniz mi? Benim oğlumda da var, o yüzden dikkatimi çekiyor, henüz bunu. İçin gitmedik doktora ama gidecegiz

Çok teşekkür ederim ♥️🌹

Aslında resimde öyle çıkmış sebebi elimde tablet var resmi ordan çektim onun ışığı o yüzden o kadar büyğk olmuş normalde yok ama 

önce (2,482 puan) tarafından

AA öyle mi tamm cnm :)

İlgili sorular

+1 oy
11 cevap 571 göst.
30 Temmuz 2022 Aile & Aşk kategorisinde kubraugur (2,528 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 476 göst.
17 Şubat 2022 Diğer kategorisinde Oslemomur (6,158 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 309 göst.
23 Ocak 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 343 göst.
30 Mart 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,483,171 soru

24,260,042 cevap