20 gündür o kadar rahattım ki şimdi ne yaparım annemsiz hiç bilmiyorum sanki küçücük bir çocuğum da annem bırakmış gitmiş gibi hissediyorum o kadar alışmışım ki anneme içimi kocaman bir boşluk sardı durup durup ağlıyorum elim ayağım olmuştu bebeğime geceleri hep annem baktı 20 gündür beni uykusuz bırakmadı evimi tertemiz etti dolabimi doldurdu elinin altında olsun yemek yapamadığın günler olur diye ananem o yaşına rağmen bebeğime kızıma Gül gibi baktı haklarını asla ödeyemem yokluklari çok belli şimdiden çok özledim ikisinide dua edin kızlar çok zorlanmayayim kızım çok asi oldu oğlum uyku nedir bilmiyor tek başıma epeyi zorlanacağım ama Allah büyük tek duam iki çocuğumu da sevgisiz ilgisiz bırakmadan buyutebilmek🥹 Dualarınız da banada yer verin olur mu ?
Nucummm panik yapma sen bordo bereli annesin artık bir haftaya alışacaksın yeni düzene. Rabbim sağlık sıhhatle tekrar kavuşmak nasip etsin inşallah
Amin inşallah abla Allah razı olsun ❤️ 🌹
Hepimizden canım benim 🌸
Cok kotu oldum annem gitti basligini gorunce kusura bakma bunu gercekten annesi gidenler anlar :/ lutfen dualar oku seni ne rahatlatacaksa 5 dk da olsa onu yap sen sakin kalirsan bebegin de o sakinligi hisseder huzurlu olur. Hislerini kaygilarini anliyorum bir cogumuz o cemberden gectik,geciyoruz,gecip bitecegini biliyoruz klise olacak ama birine baktiysan ikisine de bakabiliyorsun Rabbim veriyor gucu.
Orası öyle tabiki ama iki evladımı da ihmal etmek istemiyorum ikiside küçük korkularım endişelerim var ister istemez
Benim de annem iki hafta bakmıştı. Gittikten sonra bende böyle hissetmiştim. Ama gidince o kadar da korkulacak bir şey değilmiş dedim. Bir kaç güne alışırsın. Zaman su gibi... Akıp gidiyor.
Kızım oğlumu hiç rahat bırakmıyor gözümün önünden 1 dk ayiramiyorum 😫
O da alışacak. Eve yeni bir insan geldi. Kızın için de kolay değil . Ama bu günler geçicek
En fazla 2 3 güne alışırsınız zaten lohusalıgın yarısı gitti bile bişey kalmadı ki
Lohusalık falan anlamadım hiç onlar varken şimdi başlıyor lohusalık bence
Allah yardımcınız olsun inşallah
Annem bırakıp gidince bende öyle bir ağlamıştım ki yetim öksüz kaldım ben burda diye lohusaliktan kaynaklı sanırım 3 4 gün biraz zorlandım sonra herşey rayına oturmuştu
Rabbim sağlıkla büyütsün inşallah 🤲🏻
Allah razı olsun canım amin 🌸🩷
Yaaa Nur duygulandim valla bu süreçte sana destek olabilen birinin olması o kadar iyi bişey ki benim o da yok inan tek olmak o kadar zor seninkiler yine yanında kalmış baya. Toparlanmissindir şimdi güç topla sen çok güçlüsün
Allah bin kere razı olsun ❤️ senin ailen nerde uzaklar mi canim
Bir hafta sonra eskisi gibi olacaksın merak etme. Zamanla alışacaksın ❤️🩹❤️🩹
Öyle mi dersin 🥹
Kayınvalidem gitti şu an ben de aynı durumdayım bir boşluktayım Allah ondan razı olsun sekiz ay boyunca vallahi yemeğimizi de yaptı çamaşırımızı da yıkadı Allah cennet kapılarını açsın
Allah razı olsun gerçekten sağlık sıhhat versin
Hiç merak etme Allah' kolaylığını verir. Sadece mükemmel olmaya çalışma hepsi aynı anda olmuyor eve yetişemeyebilirsin, yemeğe yetişemeyebilirsin, bazen büyük çocuğu yıkamayı bile unutabilirsin bu çok normal. Ben oğlumu günlerdir yıkamadığımı farkettiğimde çok ama çok üzülmüştüm bir başka arkadaşımla konuşurken çok normal bende unutmuştum bir kere dedi rahatladım. Merak etme herşey rayına oturacak seni seven annen ve anneannen var imkanın olursa sen gidersin annenlerin yanına 😊 Rabbim içine ferahlık versin, işlerin rast gitsin su gibi yolunu bulsun herşey 🤲😊
Allah razı olsun canım ❤️
Benimkilerin arası da seninkiler gibi az
Ben de başka şehirde yaşıyorum
Oğlumu 6 aylık sünnet ettirdik 7 aylıkken evime döndüm annem de kvalidem de kaldım
Büyük dediğiniz de ufak diğeri zaten bebek
Bence sen gidebiliyorsan git
Gidemem ki canım keşke gidebilsem
Boyle anneleri genç olanları imreniyorum bende 20 günlük lahusayken evde yalnız kalmıştım kayinvalidemde yoktu bulgaristana gitmişti evde kimse yoktu anneme dedim gel sadece dur dedim yanımda otur iş bekliyorum gelemem kızım merdivenleri çıkamam demisti oyle işte bazen huzunleniyorum..
Eskiden annem herkese yeterdi ben geç kaldım evlenmeye oda yaslandi
Varlığı yeter 🌸💕❤️
Rabbim yardımcın olsun canım . Gerçekten çok zor ama lohusalıgin verdiği duygusallık var ondan dolayı her şeye sağlayabilirsin. Bir haftaya alışırsın.
2 çocuklu hayata alışırım da anneme çok alışmıştım onun yokluğuna nasıl alışırım bilmiyorum
Haklısın canım. Çok mu uzaksiniz birbirinize
Evet canım baya 1100 km kadar
9 ay önce bende aynı durumdaydım.annem 1 hafta kaldı keşke birgün daha kalabilsem dedi.ama o da gitmek zorunda kaldı.o gidince evim kirlendi.sezeryanım enfeksiyon kapmıştı bir ay iyi olmadım.ama bi şekilde toparlandık.yeri geldi evim pis oldu.yeri geldi ben pis oldum.saçıma tarak vuramazdım.oğlum gelip bebeği uyandırırdı.sürekli yanlarındaydım.öyle böyşe dokuz aylık oldu.insan bi şekilde akşamı görüyor.gözümü kapatyığımda bütün yorgunluğum gidiyordu.İnşallah Rabbimde sana kolaylık verir
Benim kızımda öyle sürekli bebekle uğraşıyor izin vermezsem ciyak ciyak ağlıyor çok kıskanıyo kardeşini bu durumu nasıl aşarız bilmiyorum
Kritik zamanı atlatmissiniz. Bundan sonra kendin halledersin Allah'ın izniyle. Çocukları yalnız bırakma. Gerisi hallolur merak etme .
Kızım bebekten daha çok yoruyor bütün huyları değişti resmen
Çok normal ve geçici. Bebeği emzir yatir buyukle.oyun oyna bol bol
Küçük uyumuyor hiç gece gündüz farketmiyor doğdu doğalı böyle çocuk mesela gece 2 saat uyudum sadece büyüğe vakit ayiramiyorum küçük hep kucağımda memede süreç zor ama geçecek
Allah kolaylık versin. Yakında düzelir Allah'ın izniyle
İnşallah bundan sonrası daha da kolay geçer 🧿❤️ annem diyor birgun ikinciyi yaparsan İnşallah kısmet olursa doğum zamanı gelirim diye. Şimdiden olmayan bebeğimin yanından gidecek olan annem için üzüldüm 😄😞
Aklın varsa çocuğun iyice büyümeden doğurma bacım huniyle gezmeme ramak kaldı 20 gündemi deme 20 günde kızım aşırı huysuz herşeye ağlayan sürekli çığlık Atan birine döndü bir anda
Ben biliyorum bacım deliririm. O yüzden yaparsam bile buyuk konuşmayayım ya kreşe filan giderse ya da en en erken 3 yaşına girdikten sonra düşünürüm o da zor
Benimde uzakta Annem o hissi.çok iyi bilirim :((
Yakın olsaydık keşke 🥹😔😔
Keşke🥹
Hep merak etmişimdir sabah annene gidip akşam evine dönmek nasıl bi duygu
Bende bir kahve içmeye çağırmak bile benim için o kadar değerli ki
Allah kavuştursun canım
Dert etme gözünde büyütme sen kocanın ailesiyle bile baş edebiliyorsun küçücük çocuklar mı zorlayacak dobarlan gendine gel biz sana güveniyoruz sende kendine güven
Bende iki çocukla bir başımayım alışıyorsun sıkma canını
Alışmaktan başka çare yok zaten 😔
Benim halini yazdım annem 20 gün kaldı gitti birakmayabgittik öyle zordu dedimki 2 çocuğa nasıl bakicam yemek ev annem çok yardım ediyordu bebeğe bakıyordu aynı dediğin gibi benim oğlum da asi oldu ama şükür biraz sıkıntı cekiceksin başta ama alisicaksib ben alıştım oglumuda biraz duzelttik sanki eskisi gibi değil benim 52 gün oldu doğum yapali
Benim oğlum gece gunduz uyku ne bilmiyor benimki de düzelir dimi
Valla benimki gece sabaha kadar Gazi var dün hiç uyumadım ins düzelir uyku düzeni bebeğinin büyük çocuklar zor ya onlar yoruy
O zaten gün içinde ağzıma ediyor sağolsun ama onlarında düzeni değişti sevgi bölündü vs derken psikolojik olarak etkiliyor ister istemez
Evet doğru gün içinde hep bak valla hiç ikisini yalnız bırakma ben yemek yaparken oglumuda yanıma alıyorum veya hep gözüm onda çünkü uyurken kaldırıyor
Bende alıyorum 2 oturma odam var birine bebeği birine kızı alıyorum kapıları açıyor bir mutfak bir oturma odası derken kontrol ediyorum sürekli
Bende 10 gün önce doğum yaptım annem haftaya cumartesi gidiyor postunu görünce içimi hüzün kapladı🥺Allah onları başımızdan eksik etmesin🤲benimde büyük kızım bebek doğunca tuhaflaştı çok sinirli ne yemek yiyor ne bişey yapıyor inşallah alışırlar bi an önce bizde çok zorlanmayız ❤️
Benim kız da öyle
Oy oy canım benim aynıydım biliyor musun kızım da 20 aylıktı annem gittiğinde ben de böyle bir savaşa düşmüş gibiydim ama alıştım ilk günlerde biraz zor olabiliyor ama bir iki hafta sonra yavaş yavaş alışacaksın kuzu korkma
Alışmak sorun degilde kızımı ihmal etmekten korkuyorum ister istemez ilgilenemiyorum
1,482,348 soru
24,249,386 cevap
340,786 kullanıcı