0 oy
232 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (5 puan) tarafından

Kizlar sizinle dertleşmek istedim bir kizim var 2 bucuk yaşında kaynanm ve Kayın pederim ismini koydular bana koyma hakkı vermediler eşimde ezik gitti koydu ben çok ağladım 2.ye hamileyim bu da oğlan ismi çoktan koydular bile Kayın pederin ismi olacakmış eltim benden önce doğurdu kuzi oğlanı ona karismadilar ve oda kendi istediği ismi koydu benim çok zoruma gidiyor

13 Cevaplar

+9 oy
önce (1,390 puan) tarafından

Sizin isim koyma hakkınızın bile olmadığı bi aile ve pısırık eşinize neden 2.çocuk verdiniz

-Reklam-
+3 oy
önce (972 puan) tarafından

Güzelim devlet hastanesinde mi doğum yapacaksın ? Eğer ki öyle ise doğumdan sonra seni normal odaya alıyorlar . Soruyorlar çocuğun kimliği şimdi mi çıksın diye . Sen başka isim ver. Kaynananlara da diyeceksin ki çok koymak istiyorsanız gidip gerdeğe girin tekrar çocuk yapın kendi çocuğunuza ismini koyun. Ay vallahi ellerim titreyerek sinirden yazdım kızım siz Sa.lak mısınız? Ağzınız yok mu? Peki senin bu ap.tal aileye 2.cocuğu yapmana ne demeli 

önce (5 puan) tarafından

Eşimle birbirimize girdik ağladım lohusa lohusa dedi tam oğlumun ismini sen koy dun ne olduysa döndü kaynanam aklına girdi bilmiyorum 

+1 oy
önce (7,102 puan) tarafından

Doğum belgeni verme @NuReLLa -_- nin isim postunu oku örnek al lütfen bu aileye başka bir çocuk verme öyle bir adam ne kendi hakkını, ne senin hakkını,ne de çocuklarının hakkını koruyamaz 

önce (474 puan) tarafından

Oyle bir post gorunmuyor sayfasinda. Nasil oluyor bu iş biri anlatabilir mi? dogum belgesini nasil aliyoruz ilk dogumda her seyi kocam halletti bilmiyorum hic 

önce (7,102 puan) tarafından
+1

Bak burada yazıyor

image

önce (474 puan) tarafından

. Tesekkur ederim 

0 oy
önce (3,256 puan) tarafından

Hastanede başvuru yapılıyor diye biliyorum. Gittiğiniz hastanede bunu sorabilirsiniz. Kimseye çaktırmadan tuvalete gider gibi gidip hastanede başvuru yaparsınız. İstediğiniz ismi koyarsınız. 

0 oy
önce (32,183 puan) tarafından

Eşin de engel olsun kaynın nasıl istemiyosa o da aynısını yapsın her şey onda bitiyo o müsaade ettikçe sizi yönetir gibi davranmaya devam edecekler ya da sen rest çekeceksin net olarak istemiyorum diye 

0 oy
önce (7,362 puan) tarafından

Doğuma girmeden hemşireye tembih et doğum belgeni kimseye vermesinler adınıda ne istiyorsan söyle onu yazsınlar en başta hamile kalmadan diyecetin canım ismini bile koyamama izin vermediğiniz bebeği niye doğurayım çocuk istemiyorum deyip koruncaktın sana saygı duymayan insanları baba babanne dede yapma kendini de ezdirme karşı çık ara söyle istemiyorum sizin seçtiğiniz ismi de ne kadar ezik durursan o kadar ezilirsin 

0 oy
önce (1,487 puan) tarafından

Eşin izin verdiği için size karışıyorlar. Onlar konuşsun sen hastanede ismini kendin ver. Zaten sana soracaklar

önce (5 puan) tarafından

İnşallah bana sorarlar

önce (1,487 puan) tarafından

Hastaneden çıkmadsn önce soruyolar bebekle ilgili bişeyler. İsmini de o zaman veriyosun. Ama korkup vazgeçme. Bebek senin bebeğin. Senin hakkın isim vermek

0 oy
önce (1,326 puan) tarafından

bu cocugu biz yapiyorz kaynana kayinpeder degil. soyle ismine ilkine siz koydu uz bunda bi zahmet benim istedigim olacak vocuk benim de. herkes zamaninda kendi cocugunu digururken koyacagi ismi koysaymis. mesela suan senin oğluna düşündükleri isimi kendi coc Çocukları doğduğunda  yani eşine koysalarmış o zaman akillari neredeymiş herkes kendi çocuğuna isim koysun de madem bu ismi beğeniyordunuz o zaman eşimin ismini onu koysaydınız ya de. sen kendin de . pasif görmüşler senin her dediklerini kabul ettirmişler hadi ilkine kırmamak için kabul ettin ikinci de çocuk benim çocuğum ben doğuruyorum kim karışır herkes kendi çocuğuna ismini koymuş zaten vakti zamanında o kadar isim koyma meraklısılarsa bir çocuk daha yapıvereymişler

0 oy
önce (847 puan) tarafından

Tatlım eşim ezikse senin sesin çıkacak o zaman şimdi kaynanaya kayınpedere laf edemiyorsan ilerde bu çocukları nasıl yetiştirip haklarını savunacaksin koyma hakkı vermediler ne demek bu çocuk benim ben taşıyorum doğruyorum ismi bu olacak konu kapandı sinir oldum böyle aile içinde neden ikinci çocuk yaparsın ki 

önce (5 puan) tarafından

Bana sen koy demişti şimdi döndü doğuma 2 hafta varken döndü anlamadı.

0 oy
önce (25,011 puan) tarafından

Gidip mahkemeye verip mevcut çocuğunda adını değiştirmek lazım siz istemediğiniz müddetçe engel olabilirsiniz  kimliği çıkartmaya babayı yollamayin kendiniz gidin 

0 oy
önce (500 puan) tarafından

Doğum belgesini vermeyeceksin aldığın gibi kendi bildiğini koyacaksın.anlamadim ortak mi yirtiliyoruz ortak mi dikiş yiyoruz da isim annenin bileceği iş.kardesini birini çağır çıkışta  dogurdugun gibi nüfusa geç.annemde kalacağım de kardeşim alacak de.bagir çağır kavga çıkar 

önce (5 puan) tarafından

Kavga çıkardım çok ilk çocuğumda gitti gekdi baktım koymuş dünyam başıma yıkıldı 

0 oy
önce (1,005 puan) tarafından

Devlette dogum yaparsan hemşire gelip soruyor canım isim kesin net belliyse form veriyor dolduruyorsun. Bebegin kimligi eve geliyor. Sen istedigin ismi yazarsın forma. Eltine koyduramadılarsa sende byle yaparsan bişey diyemezler. Biraz dişini göster ztn ilkini koymuşlar yetsin yani

önce (5 puan) tarafından

Öyle yapabiliyormuyum çok sevindim çok sagol inşallah öyle bisey vardir

önce (1,005 puan) tarafından

Evet canım öyle var tabi  Daha 3 ay önce dogum yaptım devlette. Aynı anlattıgım gibi

0 oy
önce (36 puan) tarafından

Allah'ım sabır ver. İlk cocuguma eşimin ailesi ve baskıları neticesi sonucunda düşük yaptım. Neymis efendim kayınpederimin adı olacakmıs, ulan utanmanız yok mu cocuga seslenirken kayınpederimin adıyla seslenecegim sacmalıga bak. İkinci cocugumu elhamdülillah sag salim kucagıma aldım hic birseyine karıştırmadım. Doguran ve onu taşıyan sensin bacım bunu kafalarına sok onların. Allah yardım etsin

önce (5 puan) tarafından

Ahhh canım çok üzüldüm 

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 1,185 göst.
19 Haziran 2022 Aile & Aşk kategorisinde Priwti (265 puan) tarafından soruldu
+1 oy
16 cevap 793 göst.
28 Kasım 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 945 göst.
20 Kasım 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu