0 oy
130 göst.
önce Diğer kategorisinde (565 puan) tarafından

6 gün önce yoğun bakımda yatmıştı bebeğim sarılıktan dolayı değeri 22 di,yoğun bakımdan değeri 6 olunca taburcu olmuştuk dün kontrolü vardı tekrar 13 e çıkmış beslenmesi doyması bez sayısı herşeyi çok iyi uyumuyorda uzun süre,başına gelen varmı neden tekrar yükseliyor bu

Yarın tekrar kontrolümüz var değerine bakılacak 15 i geçerse fototerapi alıcak yine

8 Cevaplar

0 oy
önce (1,524 puan) tarafından

BBi yerde yanlış yapıyor olabilir misiniz beslenmesini nasıl yapıyorsunuz mama veriyor musunuz belki sütünüz azdır yada tazyikli olduğu için çekemiyordur önce sağım yapıp süt miktarınızı kontrol edin her memeden sonra 30 cl mama deneyin

önce (565 puan) tarafından

Sütüm yeterli canım fazla bile geliyor ben sağıp koyuyorum buzluğa,beslenmesi 2 saati geçmiyor, uzun süre uyumuyor canlı hareketli yani genelde,doktor anne sütü sarılığı olabilir dediği için mamaya başladık beni az emiyor mamayı fazla alıyor şuan inşallah geçer

Nerde yanlış yaptığımı bilmiyorum,yanlış bişey yaptığımı düşünmüyorum aslında doktorda herşey gayet normal diyor ama anlayamıyorum niye yükseliyor

önce (1,478 puan) tarafından

uzamis sarilik olabilri. 25 den dustu benim oglumda 6 gun yogun bakimda yatti. kani degisti.  11 ike taburcu oldu. 8 9 111 15 o civarlarda seyretti uc ay boyunca.  bizimki kan uyusmazligina bagli sarilikti

Önce bu kısmk öğrenmek istemiştim sizde açıklama yaparken aslında 2.söyleyecegım şeyi söylediniz anne sütü sarılıgı olabilir doktor bunun için bişey söylemedi mi

Doktorda bana bebekle senin kan uyuşmazlığın var o yüzden bu kadar yükselmiş 1 haftada demişti.

Doktor söyledi canım anne sütü sarılığı olabilir mamaya yoğunlaş dedi yarın sabah 9 da tekrar ölçülücek bende düşsün diye geceden beri uğraşıyorum 1 buçuk 2 saatte bir mamayla besliyorum çok güzel içiyor ama yüzündeki sarılık dünle aynı sanki😞

O zaman mama miktarını 2 değil saat başı olarak vermeyi deneyin 30 yerine 60 cl olarak deneyin bir gecede şok düşüş olmaz belki ama farkedilir derecede azalabilir

önce (1,478 puan) tarafından

aa sizindemi uyusmazlik. bizimde ikinci cocuk. bide plesenta yoluyla bebekle benim kanim karismis hamiyken o da bizi etkiledi. beyin hucrelerine zara verip engel kalma  norulojik hasar kalma riski olurmus kan degisimi yapildi heme 24 saat icinde. ilk geceden 25 di bizim ertesi sabah hemen kan degisimi yapildi hem sarilik hemde bebekle benim kanim karismis combs testimis son kn hafta icinde pozitife donmus . .bizim sarilikla beraber bu risk de vardi

bu durumlarda uzamis sarilik oluo. 3 ay surdu bizim sariligimiz . doymasiyla ac kalmasiyla alakali bir durum degil  

-Reklam-
0 oy
önce (1,381 puan) tarafından

Ne kadarlık bebeğiniz, benim oğlumun 15 günü geçince değeri 13 çıkmıştı doktor artık 15 günü atlattık korkulacak bişey yokuzamış satılıktır emdikçe düzelir demişti 3 ay sürdü teni sarıydı sonra açıldı

14 günlük canım inşallah bizimde geçer bi an önce

önce (1,381 puan) tarafından

İnşaAllah canım, güneş ışığı da iyi geliyor diyorlar 

0 oy
önce (368 puan) tarafından

Benim oğlumda da öyle oldu lakin bizde rh uyuşmazlığı ve anne sütü sarılığı vardı düşüp tekrar yükselişe gecmisti 42 gün boyunca uğraş verdik yukselise geçtiğinde (doktor tavsiyesi üzerine) günde emzirme sonrası 30 CC mama 3 damla zeytinyağı ekliyerek ver demişti öylece kurtulmuş olduk yoksa 2. Defa mavi işin için yatiracaklardi

0 oy
önce (3,871 puan) tarafından

İlk çocuğumda 40 gün uğraştım bu illetle . Bizimde beslenme bez sayısı falan herşey normaldi en son isyan ettim doktora mememden hiç düşmüyor niye hala yukseliyo diye. Oda sen bunu sadece sütüne kendine bağlama sarılığın bilinen bilinmeyen birçok sebebi var önemli olan 40 tam sonra gelen sarılık demişti 

0 oy
önce (163,794 puan) tarafından

perdelero ac eve gunes girsin ben dogum yaptigimda mart ayiydi eve gelen dr bebegin sarilik olmamasi icin hergun 15 dk disarda gezdir drmisti hava soguk drdigimde bisi olmaz cikart demisti

0 oy
önce (7,218 puan) tarafından

Anne sütü sarılığı olabilir biz de olmuştu 3 aylıkken geçmişti

0 oy
önce (1,761 puan) tarafından

Beslenmesi saat başı olmaliymis bana doktor saat başı emzir demişti sarilik olduğunda 

0 oy
önce (1,331 puan) tarafından

Bizim sariligimiz 55 günlükken geçti. Her iki haftaya bir sarilik için kan vermistik 11-13 lerde geziniyordu. Sonra kendi kendine dustu. Doktorlarda zaten bu durum olabiliyor çok bariz ileri çıkmazsa fark gormezseniz eğer kan almayalım demişlerdi canı acıyordu küçücük yavrumun çünkü.. hurafe olan her şeyi de yaptım belki linclenecegim ama şekerli su bile verdim gecmeyince geçmiyor... 55 günlükken üşüttü ateşi çıktı calpol verdiler iki gün onu içti bebeğimde sarılık geçti. Şakaya vuruyorum çocuk tatlı istiyormuş calpolu Tatlıca içince geçti diyorum :)

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 80 göst.
0 oy
1 cevap 160 göst.
23 Kasım 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde yılmaz. (307 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 218 göst.
4 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 636 göst.
12 Ağustos 2019 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,483,560 soru

24,264,504 cevap

341,717 kullanıcı

...