3 aylıkken emmeyi bıraktı mümkünatı yok almadı da haftalarca uğrassam da anca öğürdü uğuna uğuna ağladı emmesi. Doktor kilo alımı 1bucuk aydır yok mamaya gecmelisin dedi. Mamaya geçtik 2 aydır mama yiyordu ama şimdi mama da istemiyor diliyle ittiriyor uykusunda veriyorum alıyor uyanır gibi olduğu an yine ittiriyor. Daha 5 ay 10 günlük ne yapacağımı şaşırdım meme yok mama yok ne yedirecegim. Farklı mama da denedim yine yok. Ek gıdaya doktor üzerine başladık ancak daha küçük olduğu için sadece ek gıda ile ilerleyebilecegim bir yönümde yok. Yaşayan oldu mu Allah rızası için.
Hastaydı ondan dedim ama yeni yeni hastalığı da geçer gibi oldu artık ama durum hala aynı bizde
Biberon değiştirmeyi denediniz mi biberon değiştirince kabul edebilir bide eğer alerjisi yoksa manaya 1 çay kaşıgı yada yarısı miktara göre pekmez ekleyebilirsiniz
Biberon chicconun meme başlık uyumlu varya canım onu kabul ediyordu aslında diğer biberonlari kabul etmemişti bende o yüzden yeni yine ondan almıştım bı onu içiyor diye.. pekmez alerji yapmadı ek gidasinin içine katmistim canım tatlandirsin diye mi söyledin acaba. Devam sütü de süt özelliği taşımıyor mu acaba süt ürünü ile pekmezi aynı anda tuketirsen kansızlık demir eksikliği oluşur diye biliyordum
Eğer atak veya diş döneminde ise ara ara mama reddi olabilir o dönem acil kurtarıcı olarak mamasına 1 çay kaşıgı yada yarısı kadar pekmez koyup o şekilde veriyordum reddetmiyordu devam sütü dediğiniz bu sma aptamil mamalar mı yoksa çocuk sütü mü
Yok aptamil canım onu kullanıyoruz
Onlarda bi sakınca olmuyor diye biliyorum aksi olsaydı doktorumuz söylerdi
Ara ara reddediyolar canım atak haftalarından da olabiliyor üzülme stres yapma, saati geldikce pes etmeden ver sakinleştirme yolları bul farklı sesler aç mesela , ilgisi dagılınca da reddetmekten vazgeçer, dişleri falanda geliyordur kesin ondanda yapıyordur ağzı acıdıgı icin sabır gostereceksin sadece , Allah yardımcın olsunn
Geçer geçer senin aylarında aynı öyleydim bianda huy değiştiriyorlar sonra bir anda normalleşiyorlar , tek gereken sabır ve zaman
Ayy inşallah dua edin. Geçecek bu günlerde dediğiniz gibi. Rabbim sağlıklarini ellerinden almasından hayırlı evlat olsunlarda
Amin canım merak etme hepsi gececek inşallah bende hiç bitmeyecek sanardım ama bitiyormuş şuan 4 yaşına gelecek hepsi geçti , hatta kurt yedigi ayazı unuttu yine hamile 😂
Hahaha benim ilk oğlumda 5bucuk yasinda canım. Bu bebeğimde 5 aylık. Bu bebeğime hamile kaldığımda o bulantı kusma vsleri yaşadığımda aynı cümleyi demiştim. Kurt yediği ayazı baya unutmuş yine bu hale düştüğüme göre demiştim :)) Rabbim yoklugunu göstermesin espirisi bir yana evlat apayrı bir şey . Doğduğunda duygulari en baştan yaşayacaksın çok tuhaf oluyor insan ikincide . Sağlıklıca bebişini kucagina alırsın inşallah canım güzel günlerde büyütürsünüz❤️
Yaa ne güzel canım maşallah , inşallah bende tekrardan sağ salim dogum yaparım güzelce Allah razı olsun , mevlam görelim neyler neylerse güzel eyler ❤️
Sakın mamayi vermekten vazgeçme. Aynısını yaşadık ve hala da eskisi kadar olmasa da yaşıyoruz. Mamayj içerirler kucakta dolaştırıp bireylere dokunmasını sağlayın. Yürüyerek icirin mesela kapi susu diyelim orda durun bebek suse dokunsun. Dikkati dagilsin o zaman icebiliyorlar. Bu da fayda etmezse tv den müzikli bir çizgi filimle icirin. Sağ olsun burdan biri de tv önerdi. Ekran izletmiyorum normalde. Yalnız çaresizlikten 2 dk mama icirip kapatıyorum.
Sizinki kaç aylık acaba. Mama icmezse içecek bir seyi kalmıyor ki çok üzücü cidden :(
11 aylik. Sizinkinin tekrar mamaya dönmesi daha kolay. Büyüyünce daha zor oluyor
Haklısınız aklı ermiyor benimkinin daha. İnşallah inatlasmaz da yavrularimiz
1,499,731 soru
24,495,033 cevap
357,930 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın