0 oy
482 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (5,860 puan) tarafından

Yazma değil sadece okuma. Benimki 1.sınıfa başlarken çat pat okuma biliyordu, bizim için iyi oldu diyen var mı?

Kızım anasınıfına gidiyor. 2 ve 3 harfli heceleri okuyabiliyor. Harfleri sesleriyle tanıyor. Acaba basit heceleme kitapları alsam mı heves edip de okuyacak mı diye? Hikaye kitabı masal kitabı çok var. 1.sınıfa yönelik olanları kastediyorum.

Etrafımda 1.sınıfta çok zorlanan agresif anneler görüyorum. Genel olarak zor bir sınıfmış çünkü. Hazır heceleyebiliyorken körelmesin istiyorum.

Harfli oyuncağımız çoktu, iki sesi birleştirebildiğini tesadüfen fark etmiştim bu arada.

10 Cevaplar

+2 oy
(9,733 puan) tarafından

çocuğa göre değişir. benim eniştem emekli sınıf öğretmeni. kendi torunlarına falan hep öğretti okumayı okula gitmeden, hepsi de şu an gayet başarılı. büyük olan üniversite sınavında ilk bine falan girdi

(5,860 puan) tarafından

Maşallah. Genetik de olabilir tabi dededen toruna 😄

(9,733 puan) tarafından

e tabi zekanın öyle bir etkisi var, anası da zekiydi baya😂

-Reklam-
+2 oy
(34 puan) tarafından

Merhaba,

Benim oğlumda şuanda anaokuluna gidiyor 4 yaşında okuma yazmayı söktü kendi kendine ogrendi ben hiç destek olmadım ilk olarak yolda gördüğü tabelaları sorardı bize burda ne yazıyor diye bankaların isimlerini sorardı oyle öyle derken tatilden dönerken bir baktım kendi kendine okuyor ben uzman birinden destek aldım sordum ne yapmam gerekiyor diye cocuk eğer kitabı alıp kendisi okuyorsa karışmayın ama sen gidip işte burda ne yazıyor bunu okurmusun deme yoksa cocuk sıkılır okumak istemez kendi hevesi varsa okusun çünkü 1 sınıfta öğretmenler daha farklı okumayı öğretiyor bu sefer afallar dedi ki benim gorumcemin oğluda okula gitmeden okuma yazma biliyordu ve sıkılıyordu okula gitmek istemiyordu ben biliyorum neden okula gidiyorum diyordu ki destek aldığım uzmanda okuma yazmayı öğrenen cocuklar genelde okulda sıkılıyor demisti çocuğu ingilizceye yönetebilirsiniz veya matematiksel kavramları öğretebilirsiniz işte toplama çıkarma gibi demisti

(5,860 puan) tarafından

Ders gibi oturtup çalıştırmaya niyetim yok zaten de arada 1-2 dk lık da olsa merak edip bakar belki düşündüm. Kitapları seviyor zaten.

+2 oy
(8,380 puan) tarafından

Kardeşim öğretmen, doğru bulmuyor ve önermiyor. Çünkü böyle çocukları okulda adapte etmem daha zor zor oluyor diyor. Ve bence daha önemlisi anne babaların öğretme tekniğiyle öğretmeninki çok farklı olabiliyor. Öğretmen değilseniz kendi yöntemlerinize göre öğretmeyin. Heceleme sistemi bile çok farklı.

Örneğin başöğretmen kelimesini biz baş-öğ-ret-men diye heceledik ama yanlış bu. Aynı şekilde harflerin çıkarılışı farklı artık. B harfine dümdüz be dedik. Şimdi ıb gibi bir şey söyleniyor. Çocuğu da zor durumda bırakırsınız bence. 

(5,860 puan) tarafından

Yok harfleri a be ce olarak bilmiyor. Birleştirme yapıyor kendi, belki özel kitap oldu mu ona da oyun olur okumaya çalışır ben karışmam yani. Kardeşi de var küçük, oturup da pek bişey yapamıyorum istesem de zaten😐

+1 oy
(3,787 puan) tarafından

Arkadaşın çocuğu bilerek gitti ve çok memnun. Sınıfta bu şekilde 5 çocuk varmış, öğretmen onlara ayrı bir şeyler veriyormuş. Bu da etkili bence, yoksa sıkılabilirdi. 

(5,860 puan) tarafından

Evet o şekilde oyalanmaları güzel.

+1 oy
(6,469 puan) tarafından

Kendininust seviye görüyor bu çocuklar sonra okulda canı sıkılıyor 1.sinifta 2.sinifa gecince şey gibi kalıyorlar çünkü bitti ogrendigi 

(5,860 puan) tarafından

Her çocuk öyle olmaz bence ya. Yani ben zaten biliyorum vs diye.

+1 oy
(4,147 puan) tarafından

verecegin okula gore degisir bence . kizimi devlet okuluna gonderdim , okuma bilerek basladi . cok sıkılıyor derste . ogretmen onu oyalacak bir sey vermiyor malesef . ozel okul olsa belki farkli olurdu diye dusunuyorum :( 

(5,860 puan) tarafından

Devlet okulu. Belki artık okuma bilerek başlayan çok diye öğretmenler de öğrencileri ona göre ayarlamaya alışmışlardır diye düşündüm ben de ama..

+1 oy
(16,236 puan) tarafından

Bizimki bir senedir okuyor yaziyor cat pat da degil baya okuyor. Basit matematik de okey durumda. Bes bucuk yasinda anasinifinda su an. Anaokulu ogretmeni hem sasirdi hem de cok isine yarayacak bu durum isi cok kolay olacak dedi. Ben de sanmam zarari olacagini bilerek basladim ben de. Okul basarim da hep iyiydi

(5,860 puan) tarafından

Maşallah. Öğretmeni de öyle dediyse iyi bişey bence ya. En azından 1.sınıftaki o hengame kolay atlatılır.

(16,236 puan) tarafından

Yani canim en cok iki ay digerleri ogreniyor zaten cocuk rahat eder

+1 oy
(17,796 puan) tarafından

Benimki okuma yazmayı bilerek başladi okula. Ödev konusunda falan hiç sorun yaşamıyorum. Okula çok istekli gidip geliyor. Okulda yazımla ilgili kuralları öğreniyor. Kendi kendine öğrendiği için biraz kuralsız yazıyordu. Bence öğrenme eğilimi varsa öğrenmesi daha iyi. Hiç stres olmadan geçiyor bizim birinci sınıf günlerimiz. Diğer veliler hep dert yanıyor yapamıyor çocuklar diye. 

(5,860 puan) tarafından

Bizimki de kaleme deftere kitaba meraklı çok. Defter koleksiyonu var nerdeyse. Belki diyorum okulda da sıkılmaz sonradan.

+1 oy
(2,230 puan) tarafından

biliosa taniosada oyle kalain yani ekstra cabalamana ugrasmana ne gerek varki. kendi ogrenirse ogrenir ogrenmesse ogrenmez . gereksiz yere ugrasmaya  degecek bir mevzu degil soncuta ayni seh ha okusun ha okumasin degisen birsey yokki. zaten yeni sistemde harfleri ogrenerek okuma yapilio yani cocuk zaten ilk gunden okuo ogrendigi harflerle ilgili seyleri

(5,860 puan) tarafından

İstesem de çabalayamıyorum kardeşi olduğundan beri. Alırsam öyle bi kitap kendi kendine takılacak zaten.

+1 oy
(3,684 puan) tarafından

Bnm oğlumda ana okulan gidiyor ocakta 5 yaş ina girecek harflerin hepsini yazıyor rakamları faln eline kalem kağıt geçince bakıyorum diyor anne 5 1 yazınca hangi sayı olur okulda etkinlik yapıyorlar öğretmenin verdiği ev ödevlerini sınıfta yapmış oluyor 

(5,860 puan) tarafından

Maşallah hep öyle çalışkan olsunlar.

İlgili sorular

+2 oy
13 cevap 466 göst.
0 oy
4 cevap 226 göst.
4 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 133 göst.
+1 oy
3 cevap 211 göst.