Merhaba hanımlar kuranı kerimin mealinin türkçe anlatımlı kitabını aldım. Bu kitabı okurken abdestli olmam gerekir mi? Bu konuda bilgisi olanlar cevaplayabilir mi.
Kurani kerimi mealli de olsa mealsizde olsa abdestsiz dokunmak haramdir kitapta abdestin farz oldugu yerlerde kurana dokunmak diye okudum ama okumak icin abdestli okmak gerekmiyo elini degdirmeden sayfalari cevirebilirsen okunur ama kuran okumadan once abdest almak sunnettir nefsimizi galip gelip 4 farzini olsun yerine getirerek okumaya gayret gostersek hic bisey yapmadan sunnet sevabi almis oluruz tavsiyem abdestli okuman olur
Kuranini sadece meali konusundaki fetvayi bilmiyorum yanlis anlasilma olmasin benim bahsettigim Kuranı Kerimin her bi sayfasinda yaninda altinda ya da satir aralarinda hatta kelimelerin altlarinda bile mealini yazanlar var ya onlar icin bu sekilde
Cevabınız için teşekkür ederim bahsettiğim kitap açıklamalı meal kitabı
Ayetler arapca ya da turkce harflerle okunusu yazmiyosa okuyabilirsin
Gerekmez abdest mustehap yani güzel olan okuyabilirsiniz
Tesekkür ederim
İçinde ayet varsa abdestli olmanız lazım. Eğer safi Türkçeyse de abdestli olmanız daha iyi.
Evet açıklmalı meal safi türkçe teşekkür ederim
Sadece mealden ibaretse farz değil abdestli olmak. Ama mealli Kuran'da abdestli olunmalı.
Sadece açıklamalı meal kitabı teşekkür ederim
Açılın ben ilahiyatciyim 😂 okuyabilirsin canım ama Kur'an'a saygı ve manevî temizlik ve daha fazla feyz alabilmek için abdest alıp okumanı tavsiye ederim.
Teşekkür ederim
Hangi kitabı aldın bakabilirmiyim bende yeni aldım daha başlamadım
Genelde kuran yanında yazan mealini okuyordum şimdi tek aldım
Açıklamalı kuranı kerim mealini aldım ben daha iyi anlayabilmek için canım ama daha başlamadım
Kitap kapağının fotosunu atarmısın
benim aldığım bu
Tabiki abdest almaalısın canım
1,483,978 soru
24,270,331 cevap
342,064 kullanıcı