Kızlar oncden cok gzl kek yapardım hatta cok begenırlerdı .
Sonra keklerım hıc kabarmamayq basldı yanı sankı ınce bı gorunutu oluyur.
Tadından sıkıntı yok ama kabarmıyor ;(
Ben eskiden Beko fıron kullanıyordum kekşerıö çok iyi oluyordu ankastre yr geçtim kum tek marka o hep içini hamır bırakıyor dıso yanmış
kek küser derler. bazen böyle oluyor.
kabartma tozunun tarihi falan geçmiş olabilir mi
Cnm hepsine dıkkat edıyırom ama kabarmıyor fırında acmıyırum
Malzeme kalıba az geliyor olabilir birde malzemeler soğuksa olur diye biliyorum.
Yuvarlak tepside yapıyurm cnm 2 yumurta kullanıyorm yumurta kokmasın dıye
Bende yumırta kokmasın diye ya kakaolu karışık yaparım yada tarçın portakal kabuğu falan koyarım. 3 yumurta 1.5 bardak süt dikdörtgen borcama anca yetiyor. Tepsiye az gelebilir belki. Markalarda önemli kabartma tozunun
Yumurta az yuvarlak büyük tepsi ise
Birde süt yerine yoğurt kullan
Malzemelerin ılık olsun, kalıbı değiştir bir de normal kare borcama yap bakalım bir de onu dene.
Yuvarlak tepsiye yaoıyurm cnm bıde oyle deneyeceğim
Unu eleyerek koyuyor musunuz? Un markası bile fark eder
Elemıyorum cnm ondan olbılır mi
Bence elemek etkiliyor. Bir de öyle deneyin
kabartma tozunu arttir 2 vanilya 2 kabartma tozu kullan kim gorse soruyor 2 paket koydum diyincede inanmiyorlar :)))
Cnm 2 tane koyuyorum bnde
yumurtayi az koyuyon koysana 3 4 tane ustune 1 bardk seker 2 paket vanilya en az 5 dk cirp
tepsin cok mu buyuk acaba
Kabartma tozu markası ne
Ilık olsun süt ve yumurta
4 yumurta ile yap iyice köpürt en son un kabartma tozu nu ele
Ve çok un katma un ne kadar az okadar çok kabarır
Malzemeler oda sıcaklığında olmalı, birde yumurtayı şekerle beraber en az 5-10 dk çırpın köpürsün. O zaman kabarır
keke nazar degiyor
Kabartma tozunu en son koy aynı yöne çırp çok çırpma bekletme fırına ver
Yarım cay kasigi karbonat koy hem puf oluyo hemde çok kabarıyor
1,483,817 soru
24,267,991 cevap
341,939 kullanıcı