Enistem vefat etti neticesinde annemde teyzemlerin yanına Çanakkale'ye gitti. Annemle biz aynı şehirde yasıyoruz.
Teyzem enistemin vefatı sonrası anneme benimle yaşa diye teklifte bulunmuş. Annemde bana söyledi bende teyzemi orda artık baglayan birsey yok o buraya gelsn tüm aile burda dedim.
Annem sanırım orada yasama taraftarı. Biraz alındım cünkü daha yeni dogum yaptım.
Telefonda gerçekten orda mı yaşayacaksın dedim evet dedi. Bende bebek aglıyor deyip kapattım telefonu.
Ardından mesaj atmıs tamam kalmam ben anneannen düzenli kalır tarzında. Bende sadece sasırdım böyle birsey duymayı beklemiyordum. Tercih senin tercihin dedim ama asla orada yasamasını istemiyorum.
Yaptıgım belki biraz bencillik ama dediğim gibi teyzemi artık oraya baglayacak birsey yok. Annemin ise tüm ailesi burda. Siz olsanız ne yapardınız?
Bakicin gidiyor diye üzülmüş sun sen
Bakıcı falan denilmiş ne alakası var ben olsam bende istemem bir anda annem uzağa gitsin
Post sahibini linçlemek olsun maksat 😂 bende istemem, niye gitsin yani annem memleketini, çoluğunu çocuğunu bırakp
Babam vefat etti aynı majlledeydim aynı şehirdeyiz ama o diğer ucuna taşındı bu çok mecburi ve gerekli bir durum olmasaydı bende istemezdim asla annemden uzaklaşmak
cok sacma yani. tum aileyi colugu cocugu birakip kardesinin yanina gitmesi. tyzenin gelmesi mantikli olan zaten. annen tek mi yasiyirdu ki tasi taragi toplayip teyzende yasayacak. yani yeni vefat etti doyer birkac gun kalirda temelli heraeyi hrakip gidemezki. baban olmasa tek yasasa bile benim evladim burda benim bilmedigim sehirde ne iaim var demeliydi zaten. sen dogum yapmasan bile durduk yere baska sehire gdilmezki coluk cocugu birakilip
Tek yasıyor evet ama evlerimiz cok yakın hafta da nereden baksanız 3 kere görüşür. Dışarıya vesaire hep beraber çıkardık. Yani bizi bırakıp gitmeyi düşünmesi biraz zoruma gitti
yani once can sonra canan demisler . hicbirsey ilmasa bile senin bebegin olmasa bile benim colugum vocugum burda baska sehre niye gdeyim bayramdan bayrama ancak gorusurum evladimla ozaman diye dusunmesi lazim
Acaba anneni bırakıp kendi hayatina mi dönsen ya bu annecilik niye yeni bir hayatın bir ailen var çocuğumla eşinle bir duzenini olustursan fena mı , belkife annem sıkılmıştır değişiklik istiyordur başka şehirde yaşamak istemiş olamaz mı ?
Zaten kendi hayatıma bakıyorum. Yasamakta isteyebilir tabi kendi tercihi. Yeni dogum yaptıgım ve hic beklemediğim bir anda duydugum icin biraz kırılıp üzüldüm. Ne öfke kustun öyle 💆🏻♀️
Ofke değil canm sen de anne oldun artık etrafında sürekli annem yada başkasi olmaz sen kendin bakican ogrenicen hayatı kendini düşünüyorsun şuan , belkide annen yeni bir yer görmek yaşamak isteye bilir kirilicak bişi yok ki ,
Yavrum bebegime baksın diye demiyorum ki ben annem anneanne olmayı cok istiyordu ve ilk torunu daha onu dogru düzgün sevemedi bile anlık böyle bir karar alması ve ben sorduğum da söylemesi sasırttı sadece. Orada mutlu olup güzel bir düzeni olacaksa tabi ki gitsin 🤷🏻♀️
Teyzen girmistir aklına burda hayat çok güzel sende yanlız Bnde yanlız burda daha rahat ederiz demiştir belkide :)
sen yeni dogum yaptigin icin surekli senle yakin olamazki burda cogumuz anneyiz ve bi cougumuz gurbetteyiz lohusalik hormonlarindan dolayi farkli dusunmus olabilirsin belki yeni ev yeni bi yer yeni duzen istiyo annen ve belki orda daha mutlu olucak sirf sen × sehrindesin orda duzeni var diye omurboyu orda yasamak zorinda degilki neticede anne olmus annane olmus yas almis kadin birakinda rahat etsin nerde istiyosa orda yasasin
Sorun zaten orda hic bir zaman gurbette olmadı kurulu bir düzeni vesaire var teyzem acısından dolayı böyle bir teklifte bulunmuş. Annemin bir anda bunu kabul etmesi tuhafıma gitti sadece.
iste olayda tamammen bu hic bi zaman gurbette yasamamis tahmini 40 yas ustu ve hayatinin en radikal kararini almis sehir degistirmis evladi olarak bunu onaylamak yerine elestirmeyin kadin fsrklilik istiyo kii buda en dogal hakki
Yapacak bir sey yok annen niye oyle istedi bilmiyorum bana pek mantikli gelmedi ama. Bence geri döner orada napacak
Kadinin istedigi oysa neden tavir aldiniz ki ? Belki orayi daha cok sevdi.
Çanakkale’de de yaşanılır vallahi. Harika bir memleket demek ki kadın orada huzur bulmuş, kalmak istiyor. Belki de aklında hep gitmek vardı kim bilir.
Evet cok hos bir sehir gidince neden orada duruyorum demis olabilir. Bazen insana bir omrum var nasil geciyor guncellemesi geliyor
Pandemiden önce İtalya palermoya eşimin işinden dolayı gitmiş orada iki ay kadar kalmıştım. Ben ki Konya’dan başka şehirde yaşayamam derken oradan dönmek bana zulüm gibi gelmişti. Orada başka bir ben olmuştum kendimi tamamladığımı hissettim. Her insanın aklının bir köşesinde gitmek vardır. Gidebilmek başka bir şehirde var olabilmek çok farklı bir hissiyattır. Post sahibinin annesini anlayabiliyorum
Benim icin de deniz kiyisi bir sehir hatta mumkunse Akdeniz'de. Oldugum yeri seviyorum ama yeni bir bakis acisi icin de bunun bana iyi gelecegini dusunuyorum. ( Karadenizliyim😄)
Teyzenden önce sen gelirsin ama annen hayatından memnun değil ise kendisi için gitmek istiyorsa iş değişir. Anneye ihtiyaç hiçbir zaman bitmez. Zor olur ama zoraki annenin kalmasından daha çok huzurlu olırsun
Tabi ki orda mutlu olacaksa gitsin ama haftada nerden baksanız 3 kere görüsüyorduk kurulu bir düzeni vardı ve dediğim gibi tüm ailesi kardesleri vesaire buradayken ani aldıgı bu karar biraz sasırttı
İş ciddiye binince, oraları görüp gelince yerleşeceğini sanmıyorum. Çoğu insan giderse sıkıntılarıda bıraktığı yerde kalır zannediyor. Oda sizsiz uzun süre yapamaz. Yinede arkasında olun nacizane tavsiyem
Bir süre kafasını dinleyip döner muhtemelen sende pek üstüne gitme kendi hayatı sonuçta
Bence annenden ayrılmak biraz zoruna gitmiş canım ya herkes çocuğunu büyütür yani ben çocuk olarak bu duyguyu yaşadığını düşünmüyorum anneden ayrılmak zordur diye düşünüyorum belki de anneni içınde çok çok çok seviyorsun bilemeyiz
Hangi şehirde yaşıyorsun bilmiyorum ama belki annen orada yaşamak istemiyordur çanakkale güzel yer sonuçta biraz değişiklik istemiş olabilir
Baban ne diyor bu duruma canım
Anneannen hayattaymış onun kalması daha doğru olur bence teyzenle. Annen de sana yoldaşlık etmeye devam eder. Allah annenden razı olsun. Benim annem pek destek olmaz bana. Hatta hiç destek olmaz. Bu yüzden özendim. Ben de inşallah kendi çocuklarıma senin annen gibi olurum hayırlısı💚 Allah gönlüne göre versin🤲💕
Çok tuhaf birşey olmuş. Annene haksızlık yapmışsın. Bütün herkes senin olduğun şehirde diyeis gibi uzaklaşmak var işin ucunda. Nerden baksam tutarsizlik nerden baksam...
1,497,228 soru
24,457,482 cevap
354,433 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın