0 oy
1,070 göst.
Diğer kategorisinde (1,304 puan) tarafından

Bizimkiler şimdiden başladı toplu pasta 2 binlik fincan falan bakiyolar katılmak istemedim aslada sevmem böyle şeyleri insanları zorunda birakiyolar

22 Cevaplar

+3 oy
(2,938 puan) tarafından

Siz neden herkesten ayrı bişey yapmak istiyorsunuz böyle yaparak kendinizi ve çocuğunuzu dişlatiyorsunuz 

(2,229 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

acikcasi bende boyle dusunuyorum. annem kagitlari sarip vernikleyip galan  sepet yapio  halkegitim  kursa gidio . tepsi gibi birsey yapacak balkabagi da ormuş icine. dedi ogretmenler gunune ogretmene de yapayim. yap dedim ama mesela toplu para toplanirken bende katilacagim sinifca. çıkınti gibi ben vermiyorum bireysel almak istiyorum demek istemem. 200 lira beni zengin etmez ki sinifca toplanan paraya katki saglarim. annemin yaptigini da ogretmene ayrica veiririz diye dusundum. 

ben birlesilerek alinan hediyeyi daha vok seviyorum.sinifimiz 34 kisi. herkes incik cincik hediye almis olsa ogretmen hepsini evine goturemezki. iclerinden ise yarar seyleri secip geri kalani atar cope. birsey aliosam onu kullansin yada ise yarasin isterim ben.  gecen sene 35 kisiydik kisi basi 200 den 7 bin tl toplandi mesela. boynerden hediye ceki aldik 5 bine. geri kalani cikolata ve cicek aldik topluca. bence ogretmenin cok daha isine yarar. incin cincik 35 tane hediyeyi evine goturemezdi. bunlar ekmeklikle sepet de bunun masa susu tepsi versiyonunu yapip icerisine bal kabagi orecek

(2,938 puan) tarafından

@Serifekaya evet haklı olabilirsiniz ama bu kişi sürekli öğretmenden şikayetçi diğer postlarına bakabilirsiniz 

(174 puan) tarafından

AA hiç farketmemiştim .bakayım .

(2,229 puan) tarafından

heeeee bu anasinifinda sorun yasayan dimi. yani bu durumsa bir kurus bile fazla hic hediye mediye de almasin . ogretmenler gununuz kutlu olsun desin yeter bence

(1,304 puan) tarafından

Pastaya tek katildim hediye almak istemiyorum eski postlarimdan bilen bilir

-Reklam-
+1 oy
(4,158 puan) tarafından

Toplu katılımlar aslında daha uyguna geliyor. Her zaman çocuğunuzu siz ayrıştırıyorsunuz bence. Oraya 200 vermek fazla değil. Kendiniz hediye alsanız da aynısı tıtar

(4,158 puan) tarafından

Evet ama kendisinin ayrı hediye alacağını söylemiş, o çok daha mantıksız

(2,973 puan) tarafından

Ayrık otuna güldüm 😁 😁 

(4,158 puan) tarafından

Ama iki boya kalemi sene sonu evime gelse ne gelmese ne. Bunun için çocuğu okulda ayrıştırmak saçma. Her okulun bir kuralı var, uyulmak zorunda

(2,229 puan) tarafından

bu okulun kurali degil okulun dolandiriciligina uydurdugu kilif :) .  boyrl dolandirici bir okulda cokta iyi bir egitim beklenmez cocuklara dayakda olur kotu muamelede olur. cunku okul ne koparsak ne çalsak kar diye bakiyor. mevzu boya kalemi degil. bu sene alinan boyayi uc bes sene boyunca kullanilio makas on sene boyunca kullanilio  nebilim buyuk kutu mazeme kutusu yillarca kullanilio. ama her sene her ogrenciye yeniden aliniyormus gibi her ogrenciden parasi aliniyor bu urunlerin. okul soyguncu zihniyette. benim parasini verip aldirdigim mazemeler uc dort sene boyunca yeni gelen veliler kendi cocuklarina yeni alindi zannederek para veriyorlar. bide uc cocuk ortak kullanio ayni boya setini. uc kisi para veriyor kirtasiye urunlerine ama bi cocuga alinio diger ikisinin parasi yenio. 

okul biz sizden bukadar para istiyorz dese verilir. veliyi kandirip dolandirmak yerine

(1,304 puan) tarafından

Bilip bilmeden konuşmayın bu ogretmen oğluma tokat attı cimere yazdım soruşturma sürecinde bide hediye mi Alicam oğlum için pasta ya para verdim fazlasıyla hem de 

+1 oy
(7,105 puan) tarafından

Kutlama olayını sevmem yıllardır hiçbirine katılmadım 

Öğretmen gününü çocuklar kutlamalı veliler değil

Ama hediye işine katılıyorum mecbur özel bişey olsam benim çocuklar kolay kolay bişi beğenmiyor pahalı şeyler istiyor almak için eee 3 çocuğum okula gidiyor mecbur ortak hediyeye katılıyorum 😅

0 oy
(446 puan) tarafından

Ayrı alıcam topluya katılmadım 

0 oy
(2,229 puan) tarafından

aslinda 2 bin de 20 kisi olsa sinifta 100 tl ye denk gelir cok fazla birsey degil. kendin breysel

olarak bir kupa alip gindereyim desen o bile 150 tlden asa degil. yani aslinda toplu alinmasi cok daha cazip bence

(2,518 puan) tarafından

Valla bir 2 li fincan takimi en az 300 tl. 

100 tl para degil

(2,229 puan) tarafından
+1

e iste sinifca toplu para toplanacak. 20 kisilik sinifta herkes 100 tl verse 2 bin tl para toplanir. 2 bin tlye dogru duzgun bir hediye alinir. 

sinif olarak para toplanmasa dedigin gibi ikili fincan takinini kendisi alsa mesela 300 en az vermis olur. 

yani oara toplayip ortak hediye almak cok daha mantikli

(1,304 puan) tarafından

Ben hiç hediye almıyacağım sorun para değil oğluma tokat attı bu yüzden değmiyor 

0 oy
(2,399 puan) tarafından

Valla bu yıl bende katılmadım ayrı alacaz evet belki daha uyguna geliyor toplu ama geçen yıl sınıf annesı kendı gıttı verdı hiçbir tadı olmuyo kızım kendısı versin bu yıl çok pişman oldum 

0 oy
(3,971 puan) tarafından

Zorunda niye bıraksınlar ki işte istemeyip ayrı takılma şansınız da varmış. Ben de toplu katılacağım, sınıftan 2-3 kişi katılmıyor kimse de onları zorlamıyor.

0 oy
(11,852 puan) tarafından

Ne ayrı ne toplu almadım almıycam zaten kızımın öğretmeni msj atıyo önceden hediye göndermeyin almam diye.

Oğlumda anaokula gidiyor 2 senedir onada göndermedim göndermem

0 oy
(2,174 puan) tarafından

Anaokulu bizimki ama ses yok kimsede daha 😊

0 oy
(174 puan) tarafından

Öğretmenler gününde hediye almak zorunda değil kimse .öğretmen de beklememeli .Bir kaç güzel söz ufak bir çiçek ya da bir resim çok daha kıymetli .Bazı şeyler manevi daha güzel .☺️💚 O yüzden içinden ne geçiyorsa onu yap kuzum .

0 oy
(19,278 puan) tarafından

Çok saçma gerek yok.

0 oy
(7,500 puan) tarafından

Ayri almak istediğinizi söyleyin böyle şeyler insana saçma geliyor

0 oy
(7,539 puan) tarafından

Asla hediye kubul etmiyo bir pasta alicaz zorla kubul ettirdik bende para verecem diyodu öğretmen kabul etmedik 

0 oy
(11,710 puan) tarafından

Bireysel olarak alıyorum geçen yılda bu yılda aynını yapacağım 

0 oy
(17,903 puan) tarafından

Bizim sınıf saat alacak ve 5000 liralık hediye çeki verilecek öğretmene. Öğretmeninden işine yarayacak bir hediye olsun dedik. Bireysel alsak yine aynı para çıkacak cebimizden. 

0 oy
(7,167 puan) tarafından

Sen hiç bir topluma katilmiyorsunki zaten böyle devam et sen sonra daha çocuk çok ayrı oturur sinifta

(1,304 puan) tarafından

Pasta ya katıldım öğretmene hediye almak istemiyorum oğluma vurduğu için ayrıca öğretmen işini hediye için yapmıyor ne alakası var ayrı oturtmasiyla ben hediye almıyorum çünkü oğluma vurdu şimdi bu durumda oğlumu dışlanması normalmi sacmalamayn

0 oy
(12,489 puan) tarafından

Biz anaokulluyuz. Ortak bir Veli grubumuz yok acmak gibi bir niyette Yok. Ben Trendyoldan ışıkli LED'li Buket sipariş etmeyi düşünüyorum. Pahalı hediyeye bende karşıyım. Pasta yaptirilcaksa ona okey olabilirim ☺️🤭

(2,973 puan) tarafından

Evet onu bende gördüm baktım.

Ya canlı çiçek yada kendi fotosunun olduğu biblo süs eşyası gibi bişey var yaninda çocukların olduğu yada ondan alayim diyorum 

0 oy
(2,973 puan) tarafından

Benimde zorunlu tutulmasi hoşuma gitmiyor dayatma bu kadar para şu bu alicaz denilmesi.

Ben içimden gelir alırım yada almam bana kalsın.

Şimdilik bişey demediler ben kendim minik bi hediye almayi düşünüyorum yada çiçek gibi bişey 

0 oy
(943 puan) tarafından

Ben aldığım hediyenin çocuğumun kendisinin vermesini tercih ederim öyle toplu hediye alma olaylarını sevmiyorum herşeyi olduğu gibi bu işi de abarttik

0 oy
(27,657 puan) tarafından

6 yıldır öğretmenim hiç hediye almadım öyle maliyetli bu sene ilk kez veliyim napsam bilemedim 

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 374 göst.
24 Kasım 2025 Diğer kategorisinde Oglumveben (2,973 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 119 göst.
0 oy
8 cevap 399 göst.
24 Kasım 2025 Alışveriş-Hediye kategorisinde huzun_iyidir (7,593 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,502,713 soru

24,536,208 cevap

360,231 kullanıcı

...