0 oy
138 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (70 puan) tarafından

Bir kere mahsus veriliyormuş nereye başvurulur 

5 Cevaplar

0 oy
önce (6,987 puan) tarafından

Çalışıyor musunuz? Bildiğim kadarıyla çalışan annelere çıkıyor ama emin değilim. Cüzi bir miktar. Ben doğum yaptığım zaman 4 sene önce 300 lira falandı. Şimdi de 800 falandır.

-Reklam-
0 oy
önce (81 puan) tarafından

Doğum yaptığınız hastanede başvurabilirsiniz yada SGK ya ikinci bebeğiniz ise başvuru gerekmiyor otomatik yatırılıyor çalışıyorsanız eşinizin hesabına yatırılıyor siz yada eşiniz e devletten iş göremezlik A4 diye yazın orda bakabilirsiniz yatıp yatmadigina 

4A/4B işgöremezlik ödemesi siz calisansaniz sizin e devlette görünür degiseniz eşinizin e devletinden görünüz sadece

0 oy
önce (2,552 puan) tarafından

Doğum yapılan hastane başvuruyor doğum raporu çıktığı an zaten sgk ya bildiriliyor doğumdan 4 gün sonra yatmıştı 800 tl idi galiba 1.5 sene önce 

0 oy
önce (11,687 puan) tarafından

Sgk ya gidip başvurmuştu eşim 1300 tl yatmıştı tek seferlik 

önce (2,067 puan) tarafından

Yeni mi acaba

önce (11,687 puan) tarafından

3 buçuk ay önce doğum yaptım doğumdan 2 ay sonra yattı para

Baba basvurabiliyormu  çalışıyormussun peki bende yeni doğum yaptm basvursa  olurmu calismiyorum ben

0 oy
önce (155 puan) tarafından

Nasıl yani ev hanimlarina olmuyor değil mi 

Oluyor eşinizin hesabına yatıyor sizin hesap olmadığı için bende ev hanımıyım temmuzda doğum yaptım Eylül de eşimin hesabına yatirilmisti aldım

önce (155 puan) tarafından

Başvuru mu yapmamız lazım acaba 

İkinci bebeğiniz ise gerek yok hastane SGK ya bildiriyor ilkse hastanede de başvuru yapabilirsiniz onlar bazen bilgilendirmeyi unutuyor siz direk SGK ya da basvurabilirsiniz

Ben hiç almadm 3 tane cocigum var nasl başvuru yapılıyor çalışmayan lar yapablyormu 

En küçük çocuğunuz kaç aylık yada kaç yaşında 

Yeni doğum yaptım  25 günlük 

Eşiniz e devletten A4 B4 işgöremezlik ödeneği var oraya baksın orda görünüyor genellikle yatmadiysa daha doğum yaptığın hastaneye gidip basvurabilirsin ve doğum yardımı da alıyorsun onun hakkında da bilgin vardır dimi her ay 5 bin yanlışım yoksa 3 çocuk olduğu için sağlıkla büyütün inşallah 

Bu arada eşinizin sigortası olmalı ve son bir yıl içinde 120 gün şartı var

Daha yeni digm yaptm bqsvurdum en devletten ama oldumu anlamadım  eşim sigortalı evet

Emzirme parası için e devlette başvuru yapılmaz ama doğum yardımı yapılıyor sonuçları bı da ilk öğretmenim ailem uygulamasından takip edebilirsiniz

İndirdim bakiyom bı ay gecmesi.verek galiba birşey anlamadım daha  emzrme için SGK mi gtmek gerekiyor

Evet ama gitmeden önce  doğum yaptığın hastaneye Danış onlar bilgilendiriyor genellikle SGK yi ama sizin oraya gitmeniz gerek derse o zaman gidersiniz ve şunu da söyleyeyim 3 aylık süresi var almazsanız daha alamazsınız 

İlgili sorular

+1 oy
1 cevap 97 göst.
25 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Fatmazehraasci (53 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 148 göst.
22 Şubat 2022 Diğer kategorisinde İlla (1,206 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 376 göst.
18 Şubat 2022 Diğer kategorisinde İlla (1,206 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 180 göst.