0 oy
193 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (304 puan) tarafından

Biri bi iyilik yapıyo bana ama  sürekli bunu başkanlarının yanında dile getiriyor.bişey aldığı zaman biz olmasak alamzdı biz olmasak yapamazdı diyo.ve bu yaptığı seyleri de hep kendi isteğiyle yapıyo hatta haberim olmadan sana şunu aldım çocuğuna bunu aldım diye hediye olarak alıp getiriyor maddi manevi sürekli kendi rızasıyla yapıyo.artık ben şunu aldım bunu aldım demesinden geçtim biz olmasak şöyle olurdu böyle olurdu lafına katlanamıyorım artık bu gün kalabalık misafir ağırladım orda da duydum bu lafı misafirler var diye bişey demedim ama yarın artık söylemeyi düşünüyorum bundan sonra bir şey kabul etmek istemiyorum demeyi düşünüyorum ama akabinde bu kişi ortalığı ayağa kaldıracak gene kabul etmiyo birşey bana böyle dedi diye....kimisi de söyleme alan da lafını yapıyo almayan da lafını yapıyo kendi rızasıyla yapıyor konuşsun dursun kim duyuyo sende duyma keyfine bak diyolar da her insanın bi gururu var bilemedim napcamı.

6 Cevaplar

+1 oy
(966 puan) tarafından

Kendini tatmin etmek için yapılan iyilik Allah katında hayır değildir.

Üzme kendini Allah için yapılan iyilik gibisi yok onun ayıbı o

(304 puan) tarafından

Bu söz çok güzelmiş.tamda öyle ikimiz konusurkende başladı varken de Allah'tan şunu aldık da rahat ettiniz Allah'tan bunu yaptık da çocuk rahat etti vs vs. Çok zoruma gidiyor başta seviniyodum ve kendi kendime sevindirdi beni ne kadar sevap aldı diyordum ama söyledikten sonra neye yaradı zaten günahı sevabı pek takan biri de dehil adı aldım yaptım ettim olsun işte 

(966 puan) tarafından
+1

Allah sadece onu vesile kılmış ama ne yazikki hayrını alamamış 

-Reklam-
+1 oy
(1,649 puan) tarafından

yarin dirduk yere soyleme . yarin birgun gene birsey alir gelir diyelim ozaman lafini sokarsin lafi olacaksa biz olmasak kiclari acik gezio gibi laflar duymak istemiyorum kimseye minnetimiz yok kendi yagimizda kavruluruz lafi edilecekse sinradan hic almim dersin.  yani yeri gelince konus . 

(1,649 puan) tarafından

nerden cokti bu derse ozamn dersin gecende misafrler varkn boyle boyle laf edildigini duydum bisey demedim. bidaha olmasin yada lafi edilecekse alinanlari kabul etmiyoruz diye

(304 puan) tarafından

Sıcağı sıcağına mı söylesem acaba işte biraz ben tabur yapınca zaten suçunu bildiği için ne oldu bişey mi oldu diye soruyo

+1 oy
(1,699 puan) tarafından

O lafı söylediği saniye yer zaman farketmez yerin dibine sokardım bi daha aynısını kalabalık içinde yaparsa sizde o zaman konuşun yaptıgın ayıp diye bende bi çok insana düzenli yardım edıyorum ama kim olduğumu asla bilmiyorlar (geldiğim yer hariç) eğer bi iyilik yapılacaksa bu asla ağza alınmaz rencide edilmez yap unut şeklinde olmalidir

(304 puan) tarafından

İyiliği iyilik amaçlı yapmıyor ki minnet duyalım övelim siz olmasanız napardık halimşz ne olurdu modunda olalım millet de bak bak bunu yapıyo helal olsun ne iyi insan desin diye yapıyo

(1,699 puan) tarafından

Ama bilmiyor ki insanlar içinden onu ayıplıyor ben öyle bi ortama denk gelsem direkt derim ki başa kakılan iyiliğin söylenen iyiliğin ne hayrı kaldı terbiyesizlik bu yaptığı

(304 puan) tarafından

Evet o yüzden boşver diyorlar onun ne olduğunu herkes biliyo diyolar. Ama benim endişem de çocuğuma di ileride bu şekilde konuşulursa oda annem babam bana ne yapmış sanki herşeyi onlar yapmış vs derse ondan da endişem 

(1,699 puan) tarafından

Herkes size boşver diyor ama ona tek kelime etmiyor bu ikiyüzlülüktür açıkça çocugunuz öyle düşünmez merak etmeyin ams utanıp gururu kırılabilir herkesin içinde böyle bişey duydugunda

(304 puan) tarafından

Dooğru 

0 oy
(25,280 puan) tarafından

Kim bu eş ailesinden biri mi 

(304 puan) tarafından

Evet maalesef 

0 oy
(5,434 puan) tarafından

Öyle bir laf duysam aldığı şeyleri poşete koyar eline verir bir daha hiçbir şey alma getirme, lafını yaptıktan sonra hiçbir değeri kalmıyor derim.

(304 puan) tarafından

O kadar çok istiyorum ki öyle yapmayı 

0 oy
(703 puan) tarafından

Bence direkt en kısa zamanda demeli bizim için zahmet edip de hediye alma artık kabul edemeyecem diye

(304 puan) tarafından

Öyle yapacağım 

İlgili sorular

+2 oy
1 cevap 153 göst.
+1 oy
13 cevap 857 göst.
+1 oy
3 cevap 106 göst.
0 oy
8 cevap 451 göst.
6 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Elfu (1,019 puan) tarafından soruldu