Benim gerçekleşmesini çok istediğim bir dileğim var, hizbul Bahr duası okunuyordu diye hatırlıyorum. Ama ne zaman kaç defa bilmiyorum. Biraz araştırdım farklı cevaplar buldum.
Bilenler lütfen aydınlatabilir mi
Dua ederken rabbım hakkımda hayırlı olana gönlümü razı eyle diyorum hep.
Ya da gönlümde olanı hakkımda hayırlı eyle dıye dua ediyorum. En güzel dua bu bence
Dediğin hakkında bilgim yok.
Ben de bunları muhakkak eklerim.
İsmi Azam da okuyabilirsin
Kaç defa okunması lazım?
@Alaska özelden yazamadım, sizin bu konuda bir bilginiz var mı? Veya okuyabileceğim etkili başka bir dua?
Bir an önce başlamak istiyorum.
Hizbulbahr koruma duaları ve ayetlerinin toplandığı bir dua aslında.
Okunur mu? Okunur. Ama okunacak başka şeyler de tabi ki var.
Örneğin duanın kesin kabul olduğunu bildiğim bir tertip var.
Gece teheccüde kalkarsın, abdest alır dünya kelamı konuşmadan 2 rekat abdest şükür namazı kılarsın, yine hiçbir dünya kelamı etmeden dileğini söylersin.
Ya da henüz daha duanı etmeden, dünya kelamı da konuşmadan kalkar 2 rekat teheccüd namazı kılarsın, salavat getirip 3 defa Ya Erhamerrahimin dedikten sonra duanı eder ve yine salavatla kapatırsın.
Abdest şükür namazını dünya kelamı konuşmadan kılan ve üstüne yine dünya kelamı konuşmadan yalvararak duanı edersen, Allah “o duayı kabul etmemek benim şanıma yakışmaz” buyuruyor.
Teheccüd vakti de Allahın duaları kesin kabul ettiğini söylediği bir vakittir. Kaynağı da bir hadisi kutsidir.
2 salavat arası gönderilen dua, kesin olarak arşa kadar çıkar çünkü habibi olan Rasulullahın ismi zikredildiği için reddetmez.
Ya erhamerrahimini 3 kere söyleyene Allah “buyur kulum” diye karşılık verir, bu karşılık üzerine kulun ne duası varsa icabet eder.
Çok teşekkür ederim. Allah razı olsun. Bugünden itibaren başlayacağım 🤍
1,486,345 soru
24,299,884 cevap
343,994 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın