0 oy
595 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (6,273 puan) tarafından

Kızlar 13 yaşındaki oğlumun Dehb li olmasından şüphelenip psikoloğa götürmüştüm burdada sormuştum bazı arkadaşlar biliyor @honkiponkitoninok @Fkolgun ilk başta şehir hastanesi denedim ama hiç verimli bir görüşme olmayınca özele gittik 

2.seyans ta CAS zeka test yapacağını söyledi oda 9.500 TL nys olsun yaptıralım dedik dün anne baba olarak tekrar görüşmeye çağırdı sonuçları söylemek için

Oğlumuz da Dehb yada dikkat dağınıklığı çıkmadı herşey yaş sınırlandırılması ortalaması dedi

Bazıları yüksek bazıları düşük onları da açıkladı ama en önemlisi hafızası kısıtlıymış yani kitap okumaması yâda ders çalışırken sıkılması

Sınıfta saçma sorular soruyor die şikayet almıştık oda bundan mış yani saçma derken dersin başında öğretmen anlattığı konuya tekrar dönüp soruyormuş herkes o konudan çıkıyor ama oğlum orda kalıyordu

Buda hafızasına 40 dk yı kaydemediği için miş. Bide psikolojik olan taraf varmış oda sonra gecece önce hafızayı güçlendirmem lazım dedi

Nys her hafta muhakkak gelmeniz lazım hafızası için çalışmalar yapıcam dedi ve bu 6 ay ile 1 sene arası sürebilir dedi

Her hafta ücreti 2.100 TL 

Parasında değil eşim Allah var sadece her hafta aynı gün kim götürceek benim işlerim var dedi. Bide nasıl olsa Dehb değilmiş dikkat dağınıklığı yokmuş gerek yok gitmesine dio

Ama ben gitmesinden yanayım 

SiZce gitmesi gerekir mi ?

13 Cevaplar

+1 oy
(3 puan) tarafından

Doktora uyun ilerde daha büyük problemler olmasin tabii ki gitmesi gerekiyor

-Reklam-
0 oy
(5,955 puan) tarafından

Bak ben bu konulara gercekten çok sinirleniyorum ağzımdan çıkanı sonra kulağım duymuyor....

Kardeşim çocuk sizin degilmi onun bir geleceği olacak nu degilmis deyip nasil.onrmsemezsiniz  anne baba olmak ne gerektiriyor sence??

(6,273 puan) tarafından

Arabam satıldı olsa hiçbir sıkıntı olmucaktı . Otobüsle gitmek için 2 otobüs lazım . 

Acaba yakınlarda bulurmuyuz başka bir psikolog die bakıyorum. Ondada yakın olması değil iyi olması önemli diyorum bu psikoloğ baya yorumlarıda güzeldi öyle gitmiştim

(5,955 puan) tarafından

Çocuğunuz küçük değil 2 otobüste degisilir bebek olsa zorlanırken ama lütfen çocuklarınızı ne gerekiyorsa yapın gerekirse 5 otobüs degis ilerde çocuğunuz geleceği onemli

(6,273 puan) tarafından

27 aylık oğlum var 2 de okula giden kızım var . Onları bırakacak kimse yok araba olsa hepimiz giderdik iyi olurdu

(2,427 puan) tarafından

Size araba Alınana kadar kiralayın gerekirse

(1,808 puan) tarafından

Canım kaç otobüs olursa olsun götür sağlık bu ihmale gelmez küçük çocuğun var zor evet ama zorlana zorlana görmen gerek 

Ben 5 3 ve 20 günlük cocuklarımla 3 yıl boyunca hastanelere gittim buyuk oğlum böbrek hatasıydı diye ki eşimde evde kahvede bazende işte oluyordu 

0 oy
(483 puan) tarafından

Elınde telefon varsa kısıtlayacaksınız bombok Hafize oyunları,kitap okuma ve kesinlikle paragraf sorusu cozdurun

(6,273 puan) tarafından

Hayır canım dediklerinin hiçbiri yok oğlumda . Daha hiç sosyal medya hesabı bile açmadı.oyunda oynamaz çok nadir telefonda tatilde oynar oda kısıtlı 

0 oy
(62 puan) tarafından

Çocuğunu ilerde akademik olarak güzel yerlerde görmek istiyorsanız ne yapın edin götürün ama yok (çevremde bu düşünceye sahip çok) aman meslek sahibi olsun ilgilenmekten uğraşmaktan yoruldum deyip meslek sahibi olsun Antep'te yaşadığım için söylüyorum baklavacı olsun aşçı olsun sanayi de çalışsın diyorsanız siz bilirsiniz. Ama ben peşini bırakmazdım. 

0 oy
(2,427 puan) tarafından

Taksiye binin götürün gerekirse çocugunuzun hayatıyla oynarsınız eğer ihmal ederseniz bakın ben çocugumdaki değişiklikleri 1.5 yaşinda farkettim o günden beri ayıptır söylemesi 1 daire parası harcadım helali hoş olsun gerekirse herşeyimi bu ugurda feda ederim tanısı konulduğunda anında istifamı verip çocugumla ilgilenmeye eğitmeye başladım her gün sabah ayrı akşam ayrı eğitmenleri vardı her yaşıtı çocukla bir araya geldiğinde katıla katıla ağlamaktan kendimi yerlere atardım şuan %99 yaşıtlarını yakaladı tek eksiği konuşma gecikmesi rica ediyorum çocugunuzun hayatıyla oynarsınız akran zorbalıgı öğretmen zorbalıgı en dibine kadar maruz kalacak yapmayın etmeyin çocugunuz bu durum yüzünden ilerde size kızarsa daha ileri gidip küfür edip hesap sorarsa anne baba olarak vicdanınız rahat edecek mi 

(6,273 puan) tarafından

Haklısın canım. Bende dedim bu çocuk lise üniversite okuyup meslek sahibi olucak ilerde aile kuracak hep bir sıkıntı yaşıyacak 

Para sıkıntı değil aylık 8.400 feda olsun oğluma 

Tekk sıkıntı götürme işi eşim şehir dışına giden biri ogüne denk gelmezse nasıl olucak 

(2,427 puan) tarafından

Maddi durumunuz müsaitse size araba alınana kadar aylık kiralayın sizde o arada kendinize araba bakın eğer aylık kiralamak çok gelirse mesela çocugunuzun pedogog günü perşembe mi sadece perşembe günü için araba kiralayın götürün çocugunuzun geleceği söz konusu

(6,273 puan) tarafından

Eşim kiralama işini sevmiyor da . Başka çareler bulucam artık olmadı babamı ikna edicem eşim yokken sen götür die

(2,427 puan) tarafından

Yanlış anlamayın amacım ara bozmak yada sizi üzüp gaz vermek değil bu durumda eşimin sıcak bakıp bakmaması yada ne dediğini asla takmam ona göre değil evladımın geleceğine göre hareket ederdim şöylede yapabilirsiniz çevrenizde evinize alacagınız güvene bileceği niz komşumuz akrabanız varsa o gün size gelsin siz gidip gelene kadar çocuklarınıza baksın o gün 200 300 verirsiniz para karşılığı olacagı için kimse reddetmez diye düşünüyorum babanıza durumu anlatın o gün sabit gün olsun her hafta o götürsün ama sizde kendinize araba alma işini hızlandırın eşiniz şehir dışına çıkıyormuş genelde sizde 4 çocuk var acil bi durum olsa mevlam korusun nasıl hastaneye oraya buraya götüreceksiniz farzedelim o gün babanızda yok ne yapacaksınız sizin mutlaka araba almanız şart 

0 oy
(765 puan) tarafından

Ne şüphelerinz vardı oğlunuzds ne gibi sorunlar vardı cnm kaç yaşında 

(6,273 puan) tarafından

Dehb videoları izleyip hepsini oğlumda gördüm koştur koştur psikoloğa götürdüm 13 yaşında 

0 oy
(8,931 puan) tarafından

canım dehb olmaması evet iyi bit şey ama bu durumda diğer anlattıklarından dolayı ben götürmeyi tercih ederdim. 

(6,273 puan) tarafından

Evet canım ya ne yapacağımı şaşırdım. Ama eşimi ikna etmek için uğraşcam yapacak başka bişey yok 

0 oy
(1,010 puan) tarafından

Omega3 verin hafızayı algıyı güçlendiriyor dersleri çabuk anlar aklında kalır

(6,273 puan) tarafından

Onu sordum dün psikoloğa. Ek olarak verebilirsiniz ama bilimsel bir gerçekliği yok onun dedi

0 oy
(4,083 puan) tarafından

online olmuyor mu acaba o islem

0 oy
(1,303 puan) tarafından

Şifa Rabbimden gelsin inşallah

Her eş bir olmuyor yazanları okudumda benimde oğlum yandiginda 3 ay kendim evde baktım sonra plastik cerraha götürdüm çok temiz yaraları hangi hastanede tedavi oldu dedi bunu duyan eşim bidaha götürmedi kolu boydan boya yanık şuan 14 yaşında estetik oluyo dediler gizlice sordum dk dedi abla sakın kolundaki damarlar büzülmüş bisey yaptirmaya kalkma dedi ya her erkek aynı değil dehp ilk defa duydum bende iyi olur Allah büyük 

0 oy
(6,628 puan) tarafından

Canım siz mevki olarak nerede oturuyorsunuz ve psikolog nerede? Dışarıdayım eve geçince yazacağım inşallah 

(6,273 puan) tarafından

Biz adliye yanında oturuyoruz psikolog Erenköy parkının yanında canım

(6,628 puan) tarafından

Canım hafızayı artıracak egzersizler ve terapiler var. Bu çocuğunuz için çok önemli. Evet külfetli oluyor hem maddi hem manevi. Babalar çocuklarına hiçbir hastalığı çocuklarına yakıştıramazlar. 

O gün taksi ile gidip gelsen o da gidiş dönüş 1000 tl tutar. Senin yakınlarında da pedagog vardır araştırsan mı acaba? Sonuçta yapılacaklar şeyler belli bu bir fikir tabii. Psikoloğundan memnunsan ya iki vasıta ya da taksi ile gidip geleceksin. Çocuğun için bu terapiler kesinlikle lazım. Çünkü hangi işi yaparsa yapsın hafıza dikkat gerekir mutlaka. 

(6,273 puan) tarafından

Ya benim araştırdığım her özel klinik ya Şefik Can da ya Erenköy de ha bide bize yakın çıksın 

Eşim hâlâ kararsız 

Bide sözleşme yapıcaz felan dediler eşim onada takıldı 6 ay ile 1 sene gelebilirsiniz die 

(6,628 puan) tarafından

Sözleşme etik değil canım. Yani psikoloji kliniği böyle bir şey diretemez çok saçma. Memnun kalmayabilirsin faydasını görürsün görmezsin olabilir. Bence sen biraz araştır bunu ama bırakma sakın 

0 oy
(1,777 puan) tarafından

Taksiyle gidip gelebilirsiniz, çocuğun tüm ömrü söz konusu sonuçta 

0 oy
(85 puan) tarafından

İstersen benim psikolog arkadaşım var oraya yonlendirebilirim daha da uyguna bakar tabi nerde oturuyorsunuz 

(6,273 puan) tarafından

Konya Karatay da canım

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 303 göst.
+1 oy
4 cevap 266 göst.
+3 oy
4 cevap 164 göst.
14 Nisan 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde 34. (407 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 125 göst.