0 oy
261 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (269 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

Selam kızlar 5 aylık kedim var dün den belli ağzına bişey surmuyo veteriner 1 milyar muane ücreti istiyo maddi durumum yok şimdi barınağı aradım arabaya verdim geri aldım annem verme dedi alır atarlar çöpe diyo geri vermiyorlarmis zaten adamlarda dedi dışarı saliyoruz park vs doğal ortama bırakıyoruz deyince geri aldım kardeşi var onunla  birlikte bakiyom oda hasta olur bu sefer . Neyi var sizce ne yapmalıyım ölür diye korkuyom halsiz sürekli uyuyo. Yavrum ya verecegimi anladı kaçıyor nasıl kafese girmiyo annem telefondaydi o sıra verme git al dedi aldım geri fikir verin kedi besleyenler biliir belki dedim

14 Cevaplar

+3 oy
önce (15,616 puan) tarafından
önce tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Valla hay.van bakiyorsan maddi kismindan kacmayacaksin canim bilemeyiz neyi var boyle de goz gore gore gider o daha cok uzer seni. Evcil hayvana sadece mama su kum bakilmiyor asisi vitamini vet.ucreti para. Cocuguna baktigin kadar sorumlusun

-Reklam-
+3 oy
önce (5,365 puan) tarafından

Burada evcil hay.van beslemeyi düşünen varsa açık açık söyleyeyim ; paranız yoksa hiç bulaşmayın. Bunun hastalığı , sakatlığı binbir türlü hali var. Çocuğunuza ne kadar bütçe ayırıyorsanız evcil hay.vanınıza da en az o kadar ayırmalısınız. Soruna da gelecek olursak veterinerde götürmektam başka bir yolun yok.

önce (32,466 puan) tarafından

Kesinlikle doğru ve manevi olarak da çocuğa ilgi gösterildiği kadar ilgi göstermek gerekiyo

önce (5,021 puan) tarafından

Yılbaşında 32 bin tl ödedim bir hastalandilar anne kedi 3 yavrusu 2 yavru oldu anne kediyi kurtardık 1 yavrusuda kurtuldu  birde büyük kedim oldu hastalık geldi ben ağlamaktan tansiyon 16 cikti tepe gibi hamileyim elimizde hastalandilar biri elimde öldü kahroldum..simdi 2 kerim kaldı  iyiler şükür  hasta olunca  zor 

+1 oy
önce (594 puan) tarafından

Veteriner, mama vs masraflarını karşılayamacaksanız lütfen hayvan bakmayın ya. O da bir can sonuçta. Ayı küçük gençlik hastalığına yakalanmış olabilir tüyleri dik dik mi? Benim de sokaktan sahipelndiğim yavru kedim vardı halsizlik iştahsızlık falan başladı 6 yıl öncenin parasıyla 2 bin tl vermiştim veterinere sadece kan testi için. %1 ihtimal yaşar tedavi ettirirsen dedi her gün yine ücret ödeyip serum taktırmaya gidiyordum sonuçta %1 yaşama ihtimali var diye. Sonuç yaşamadı ama benim içim hep rahattı. Yani diyeceğim o ki bakamayacaksanız sahiplendirin yazık ona da. Annenizi de dinlemeyin verin barınağa çöpe falan atmıyorlar 

önce (269 puan) tarafından

Ya Mersin'de yaşıyor annem barınağı filan biliyorlar teyzem filan da evinde kedi besliyo zaten şimdi gelen adamlar parka doğal ortama bırakıyorz dedi dışarı yani evde ne yiyosak onlara da veriyom elime para geçerse mama aliyodum elimde yoksa napim yani hayvan sevgisinden vazmi geçeyim bende çözüm yolu arıyorum burda eşim de yok götüreyim sanki aç bırakıyorz gibi konuşuyorsunuz gayet iyi bakiyom hastalanacagini nereden bilcez oluyo işte devlet yeri olsa götürecem ama bir muane ücreti 1 milyar nasıl vereyim elimde 50 TL var üstelik eşim yanımda değil başka yerde çalışıyor 

+1

Aç bırakıyorsunuz demedik sadece hastalık gibi durumlar olabiliyor sonuçta onlar da birer canlı ve ekonomik durumunuz buna yetmiyorsa eve alıp bakmak yerine sokakta sevip mama/yemek verebilirsiniz. Nasıl ki çocuklarımız hastalandığında maddi imkanları zorlayıp tedavi etmek için doktor doktor geziyoruz gerekirse özele götürüyoruz hayvan için de geçerli bu. 2 kedim vardı bu arada 2sini de kaybettim birini hastalıktan birini kalp krizinden. Eşimle kedileri çok sevmemize rağmen tekrar sahiplenmedik  çünkü aşı, mama, vitaminleri, veteriner masraflarını şuan çok borcumuz olduğu için karşılayamayacağımızı biliyoruz ve vebal altına girmek istemiyoruz onun yerine bebek arabasının altında yada arabamızda sürekli mama bulunduruyoruz kaplara koya koya onları seve seve geziyoruz. Belli ki hayvan hasta ve veteriner harici şansınız yok maalesef. 

+1

Diğer yorumlara verdiğiniz cevapları okudum da üzgünüm hanımefendi gayet iyi bakamıyorsunuz. Salam sosis gibi gıdalar zaten verilmez parazit oluşturur hayvanda ki veterinere götürüp aşılarını yaptırdığınızı da düşünmüyorum. Çocuk şurubu falan vermişsiniz kafanıza göre yani buna diyecek hiç birşey bulamadım yani uygun mu değil mi bilmeden doz ayarlaması yapılmadan vermişsiniz öyle. Cins kediymiş ekstra hassas olurlar zaten vitamin alıp kullanmanız gerekiyor ki durumunuz buna da müsait değil belli ki. Yani evde sadece kumunu alıp pişen yemeklerden vererek çok iyi bakmış sayılmıyorsunuz sadece siz değil bu düşüncede olan hiç kimse sayılmıyor.

+1 oy
önce (155 puan) tarafından

Lütfen ihtiyaçlarını karşılamaya gücünüz yetmeyeceği canların sorumluluğunu almayın!! Durumunuz olmaması sizin suçunuz degil ama bunu bilerekkendş zevkiniz için o canı mağdur etmek sizin suçunuz...Her kedinin bi doğası var dışardaki kediler artık şeyleri yemeye alışkınlar ama cins kediler mama yemeli. Hepsinin bünyesi evdeki yiyecekleri kaldırmıyor. İnsana alışkın bir kediyi barınağa vermek hiç doğru değil oraya alışıyor sonra bir anda evinden yuvasından ayrılıyor. İlk başta bakarken aklınıza gelmeli hasta olırsa falan masraflarının karşılayavak durumum var mı yok mu diye. Siz istiyorsunuz diye değil iyi bakacaksınız besleyin. Ben yıllarca kedi besledim yavruları oldu gpvendiğim ailelere sahiplendirdim iyi olduklarından emin olmak için de hep fotoğraf istedim. Eger o verdiğiniz yemeklerden hele ki çiğ salam çok tehlikeli çocuk şurubu verdim demişsiniz o şnsnalar için bi şurup hayvanların vitaminleri ayrı ilaçları var onlardan dolayı hastalandıysa bide o halde barınağa verirseniz bunun vebalinden kurtulamazsınız bi şekilde veterinere götürmekten ve bian önce mama almaktan başka çareniz yok ondan sonra da kardeşini de kendisini de güvenilir bir aileye verin 

0 oy
önce (1,629 puan) tarafından

Anneniz bilirkişi mi neden kendi aklınızla doğru yere sorup öğrenmek yerine başkasının kulaktan dolma bilgileri ile hareket ediyorsunuz

Ya adamlarda diyo dışarı saliyoruz diye kendi ağızlarıyla soyluyo kulaktan dolma hareket etmiyom ayrıca 

önce (1,629 puan) tarafından

Yazdığınızı okuyun blogunuzda annem dedi demişsiniz eğer görevliler söylediyse o zaman haklısınız

Adamların dediğini yazmayı unutmuşum onlarda öyle deyince veremedim yoksa arabaya bindirdiler geri aldım k

Sanıyorlar.mahalleni söylüyorsun oraya yaki  ama küçük olduğu için evini bulamaz yazık oluyor barınakta tedavi yapıyorlar ama sonunda gidip kendin alabilirsin diyeceksiniz çipi yoksa sokak kedisi biz allah rızası için bakıyoruz hastalanmış bakımını yapacak güç yok yapınca biz alırız kardeşleri falanda var degil ikna edebilirsiniz

Hayır vermiyoruz diyolar tedavi ettirip dışarı saliyoruz dediler park vs dediler

0 oy

Tekir falan mı belediyenin veterinerleri oluyor ücretsiz oraya götür öyleyse eğer 

Tekir değil cins keid British shorthair cinsi belediyenin keşke olsa yok barınak var geldi adamlar onlar da geri vermiyorz dedi bide dışarı birakiyolarmis sahiplendirme yapsalar verirdim de parka vs birakiyolarmis

İlan ver sende instagram da vs bakamayacak durumdaysan sahiplenmek ister elbet birisi 

Hayır cnm sahiplendirmek istemiyom bakamicak durumda da değilim gayet iyi bakiyom çok şükür hastalandı diye napabilirm çözüm ariyom çocuk şurubu verdim bakalım iyi olur inşallah önce gözünden hastalandı iyi oldu krem vs sürdüm bogazida kötüydü kısıkti sesi iyi oldu şükür ama sonra da böyle iştahsız oldu anlamadım iyidi dün Sabah 

Cins kediler ne kadar iyi baksan da elbet bi şekilde hastalık çıkabiliyo o nedenle demiştim bende sahiplendir diye 

önce (569 puan) tarafından
+3

Bakamicak durumda değilim diyorsunuzda,mama vermiyorum alamadığım için demişsiniz,e veterinerede götüremiyosunuz pahalı diye bu durumda bakamıyor oluyorsunuz zaten.ayrıca kedilere salam sosis vb ürünler verilmez parazit artışına neden olur hastalık yapar,muhtemelen düzgün bakıp besleyemediğiniz için hasta olmuş zaten.

0 oy
önce (1,403 puan) tarafından

Yaş mama falan da mı yemiyor , benim kedimde bi ara öyle yemek yemez olmuştu sürekli uyuyordu mamasını değiltirmiştim onu sevmemişti yyaş mamayla falan karıştırarak alıştırdım 

Mama vermiyorum alamadığım için evde yemek veriyom tavuk kemik salam peynir vs salamı çok sever saldirirdi hiç yüzüne bakmıyor şimdi 

Kediye ev yemekleri verilmez hele ki cins kediden bahsediyosunuz mama veremiyosanız ve alamıyor durumdaysanız onu sahiplendirin bu şekilde kediye de eziyet etmiş oluyosunuz kediye bakmak zor iş cins kediye ilgi göstermek daha da zor evden salam sosis öyle verirseniz vücutta parazit oluşturursunuz enfeksiyon derken öyle ölür gider hayvan yazık ya bırak sahiplendir bilgisi olan biri dört dörtlük ilgilensin vallahi üzülüyorum böyle şeyler gördükçe 

Mama alicam artık inşallah bi iyilessin Allah'ın izniyle

0 oy
önce (941 puan) tarafından

Veteriner fakülteleri uyguna bakıyor

0 oy

Sadece evdemi bakiyorsunuz kediye dışarı cikmiyor degilmi birde sadece halsizlik ishali varmi kusuyormu onlar için vitaminler satılıyor onlarda maelsef pahali vereeneiz biraz toplar yas mama ile dene belki onu yer eğer yemiyorsa kesinlikle serum yemeli susuz kaliyor daha çok küçük kedin bin tl sadece muayne birde  tedavileri var 

Bahçede bakıyorum balkonda evlerinde yatıyolar arada eve girip cikiyolar tabi siringayla su veriyom ama veterinere gosterecem inşallah 

Canim valla bu sene hayvanlar hep hastaydı oda unutmuş olabilir kusma kanlı ishal yoksa basit birseydir valla bizim evde hor ara suruplar antibiyotik vitamin hep vardi hasta olan varsa biz ilk müdahale ediyoruz çok kötüyse veterinere götürüyorum ama bir serum suan 1.5 2 bin tl 

0 oy
önce (1,781 puan) tarafından

Valla nasil onun sorumlulugunu aldiysaniz veterinere de goturmek zorundasiniz.Cocugunuz olsa param yok deme sansiniz yoksa bunda da yok.Lutfen maddi kaygisibolanlar hayvan beslemesin oyuncak ya da süs degil.Oda bir canli bizler gibi.

Aaa yettiniz artık be herkes hayvan veterineri kesildiniz başıma güzelce sordum kedim bole ne yapabilirim yaptığınız yorumlara bakın  haddinizi bilin yeter

önce (1,781 puan) tarafından

Tabi anlamak istediginiz kismi anlayabilirsiniz yorumsuz

önce (2,254 puan) tarafından
+1

Valla Funda hanım kusura bakmayın ama burda kimsr haksız degıl herkes dıgrusunu soylemıs siz neyi anlamak ıstıyorsanız o sekılde anlayın 

0 oy
önce (14,227 puan) tarafından

Bizim kedıde böyle olmuştu sonra doktora götürdük oğlumun oyuncak minik yumuşacık topları vardı onu yemiş çıkaramadığı içinde çok kötüydü ameliyat falan oldu valla masrafı çok ama o hayvanı da öyle bırakamazsın veteriner e durumunu anlat yardımcı olur belki

0 oy
önce (6,962 puan) tarafından

Milyar değildir o milyar olsa duramazsın. 

Yıl 2025 arkadaşlar hâlâ daha milyar diyor olmanız şaşırtıcı. YTL devri biteli 100 yıl olacak ya. 

Soruna gelince, tüm yorumlarına bakınca bilinçli baktığını düşünemedim yavrucağa. Masrafı da olacak elbet. Göze alarak sahiplenmelisin. 

0 oy
önce (1,414 puan) tarafından

Arkadaşımın kediside aynı bu şekildi enfeksiyon kapmış ilaç vermiş veteriner düzeldi belki olabilir canım ama veterinere hertürlü götürceksin mecbur bu şekil anlaşılmaz

0 oy
önce (6,877 puan) tarafından

Kusura bakma ama veteriner masrafını göze alamiyorsan bakma lütfen kedi. Çünkü bunun düzenli paraziti aşı oluyor kum mama zaten masraf bizim de var kedimiz her ay çocuğa ayırır gibi bütçe ayırıyoruz maması kumu aylık alınıyor . Hasta oldu mu kacmiorum veteriner ücretinden eşim de tek çalışıyor ama biz bu masrafı göze alarak aldık 

Tek çare veteriner o bilir derdini belki bir rahatsızlığı var göz göre göre ö.lür götürmezsen

İlgili sorular

+1 oy
5 cevap 190 göst.
0 oy
24 cevap 1,010 göst.
17 Aralık 2024 Diğer kategorisinde beingamom (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 375 göst.
2 Aralık 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Turkiyem1998 (54 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 259 göst.
10 Şubat 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Yaso.yasemin (100 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,484,454 soru

24,275,890 cevap

342,423 kullanıcı

...