Merhaba kızlar ben BİM'de çalışıyorum bugün bir kadın geldi ki çocuğuyla beraber hırsızlık yapmış aldığı şeyler jelibon bir de oyuncaktı yani çocuğun elindeydi oyuncak gördüm aslında bir de 2 tane bisküvi almıştı onu sadece kasadan geçirdi sonra bisküvileri oğluna verdi oğlu da 7 yaşında falandı bir de kız çocuğu vardı bebek arabasında 3 yaşında falan işte 3 yaşındaki çocuğun elindeydi oyuncak bisküviler de oğluna verdi hemen böyle oyuncağın üstünü örtmeye falan çalıştı çıkmaya çalıştılar daha sonra böyle gördüm o an görmemezlikten gelmek istedim aslında çocuk olduğu için bilmiyorum belki annesinin parası yoktu onu almaya sonra düşündüm dedim ki yani o zaman bisküvi alacağına oyuncağı alsaydın mesela daha sonra içeriye gittim hemen ofise koştum işte kameradan izledik falan Emin de olmak istedim çünkü başka bir yerden aldıysa hani hakk'a da girmek istemedim bizim oradan almış gittim yolda yakaladım bebeğin elinden oyuncağı aldım sonra baktım altına doğru böyle jelibon falan saklamış çocuk onları aldım o çocuk öyle bir ağladiki ki vicdanın resmen beni o an orada öldürecekti o kadar pişman oldum ki keşke dedim görmezden gelseydim sonra iş yerine getirdim kadına işte müdürüm konuştu bir daha tekrarlanırsa işte polise şikayette bulunacağız falan filan diye kadın zaten çok korktu işte tekrar mağazaya gelme falan dedi ama çocuk oyuncak için o kadar ağlıyor ki böyle bir an alayım dedim hani ona vereyim sonra bilmiyorum o an çok hızlı geçti alamadım yani iş yerindekileri de anlattığım çok kötü oldum diye çok etkilendim onlar da güldüler falan dalga geçtiler bende ama yani olayın cidden kaç saat geçti hala o çocuğun ağlamasını atamıyorum böyle ağlıyorsun falan gibi diyor vicdanım çok sızlıyor ne yapmam gerekiyor yoksul bir aileye benziyordu daha önceden de geliyorlardı zaten devletin verdiği bu yardım kartlarıyla alışveriş yapıyorlardı şimdi acaba diyorum oyuncak bir şey alsam hani mağazaya gelemeyecekler de aynı civarda oturuyoruz sonuçta gördüğüm zaman versem hani belki benim de içim rahatlar kadın tepkisini de bilmiyorum gerçi ne olur ama keşke gormeseydim kadın ağlar gibi oldu oğluna da diyor ki sen mi aldın bunu falan ya o çocuklarin psikolojisine çok üzüldüm çok korktu keske bulamadım deseydim mudure
Ben 4 sene a101 de çalıştım 2 senesi mağaza müdür olaraktı inan o anki çaresizliğini envanter sonrası bs sana çalınan şeyler nerede diye sorunca yaşıyorsun evet o 50-100 liralık oyuncaktan bişey olmaz ama bi sonrakine çokk daha pahalı şeyleri çalabilirlerdi ben envanter yardımına gittiğim mağazalarda çok boş ütü,düzleştirici,tencere kutusu gördüm. İçini çalıyolardı. En doğrusunu yapmışsın
Bence dogru olani yapmissin o cocuklar yeteri kadar aglarlarsa hakki olmayan biseyleri alabilecegini ogreniyolar birak simdi bi oyuncak icin aglasin ilerde daha buyuk belalardan korudun cocuklari
Canım cok merhametlisin cok üzülmüşsün ama en dogrsunu yapmışsın her ne olursa olsun yaptıkları yanlış sen görmezden gelseydin çalıştıgın yere ihanet etmiş olurdun vicdanın rahat olsun
Benim de vicdanım sızladı keşke almasaydın çocuktan
Üzülmenizi çok iyi anlıyorum ama siz doğru olanı yaptınız hem çocuğun boğazından haram lokma geçmez hemde hırsızlık gibi kötü bir suçu alışkanlık haline getirmez Allahım zor durumda olan herkesin yardımcısı olsun
Acliktan ölsem harama el sürmem,hele ki oyuncak için.Dilenirim gerekiyorsa kendi isteği ile versin verecek olan.Kimisi hirsizligi normal goruyor.Bimin hirsizi meshurdue zaten kapilarinda alarm cihazi olmadigi icin,bizim burada ki bim calisanlari.illlah etmis durumda.Merak etme oradan cikip baska şubede halletmislerdir islerini.Sizin kalbiniz guzel hic bozmayin vicdanen
1,488,983 soru
24,338,083 cevap
345,929 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın