Kızlar 9yaşındaki kızım akşam durgundu aglmakalıydı nedenını kaç kez sordum soylemedı üstüne gidince soyledı anne ölmekten korkuyorum dedı neden böyle düşünüyorsun nerden aklına geldı şimdi böyle birşey dedım hep aklıma geliyor dedı ne yapıcam bilmiyorum
Telefonda çok takiliyorsa mutlaka izlediği şeyleri kontrol edin izledikleri çocuklarda etki birakabiliyor maalesef yada okulda dışarda arkadaşları tarafında böyle bir konuda konusulduysa falan onları inceleyin bence
İçime oturdu kötü birşeymi olucak neden böyle düşünüp duruyor dıye
Öncelikle bunu detaylıca sorup öğrenmeniZ gerekyor haberlerde ölümlerle ilgili bişey mi gördü yakınınızdan biri mi öldü ki bu kadar etkilendi
Hayır yakınımda ölen olmadı youtube ızlıyor bazen
Youtubeden izliyorsa böyle düşünmesi çok normal
Kızınıza dua öğretin rabbim bana ailemle birlikte uzun ömürler nasip etsin diye ve izlediği şeylere bakın
Bu yaşlar tam arkadaşlarla abuk subuk konuları konuşma zamanı. Biz neler anlatırdık; cinler,periler,hortlakkar,ruhlar,şeytanlar ohooo.
O yaş da okulda din.dersi var mi.simdi bilmem ama bizi din kulturu hocamiz cok korkuturdu ben.kiyametten ve olmekten cok.korkardim.
Din dersi yok ama sanrm ya youtubrudan yada arkadaş ortamından duyuyor
Bende de o yaşlarda olmuştu ölümü ilk defa babamın babaannesi ölünce öğrenmiştim ve çok korkuyordum hatta hatırlıyorum nefes darlığı yaşıyodum panik atak gibi halam fark etti ve arkadaşıyla beraber benle konuşmuşlardı sen çok küçüksün gibi biraz rahatlamıştım yaşlanınca olan bişey sanmıştım sanırım ama yine de ağlayarak babama anlattığımı hatırlıyorum o da kızım ölüm iyiki var bak çok yaşlıydı ne durumdaydı aslında ölüm güzel bişeu gibi gibi konuşmuştu ve sarılmak bana çok iyi gelmişti kendimi güvende hissetmiştim geçmişti bu düşünceler sonrasında da
Acaba ergenliğe doğru bu tarz düşünce halleri mi oluşuyor? Ben de o yaşlarda ölümden, ölüm sonrası hayattan, cehennemden çok korkardım. Gece korkudan ağlardım hep. Birileri daha yazmıştı bu tarz bir şey yeğenğnde varmış 12 yaşında mıydı neydi
Izledigi biseyden etkilenmis olabilir. Telkin edici konusma yapin. Baktiniz uzun bir sure bu dusuncede mutlaka destek alin. Kaygi bozuklugu olabilir veya buna zemin hazirlayabilir.
biri kizini tehdit etmis olabilir mi onu ogrenmeye calis okulda gozlemle cocugu
Benim oğlumda birkaç gündür ölümden bahsediyor " Herkes ölecek mi? Ölmek istemiyorum sizi oyuncaklarımı çok özledim gibi şeyler söylüyor. Ölüm konusu geçmedi 10 kaaım kutlaması yapışdı anasınıfında acaba ordan mı etkilendi diye düşündüm pek anlayamadım bende
İzlediği içerikleri mutlaka kontrol edin, geçmişine bakın. Kaç çocuk böyle saçma sapan videolarla, oyunlarla ailelerini kahretti. Her şeyini kontrol edin.
1,488,517 soru
24,331,591 cevap
345,682 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın