+1 oy
339 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (28 puan) tarafından

Bebeğim 16 aylık tutunup kalkıyor yakın mobilyalara geciyor emekliyor birden mi yürüyorlar yürümesini istiyorum artık herkes neden yürümüyor diyor evet saglıklı ama üzülüyorum artık

15 Cevaplar

+2 oy
(2,690 puan) tarafından

Benim bebeğim iki yaşına doğru yürüdü nöroloji çocuk doktoru fizik tedavi tüm bölümlere farklı farklı doktorlara götürdüm 18. Aya kadar bekleyelim diyen doktorlar bile sorun yok diyordu 18.ayi geçtiğimiz halde doktorlar istemiyor yürümek yapacak bişey yok o isteyince yürüyecek zaten bekleyin dedi desteksiz ayakta durdu sonra bir kaç adım attı sonrada bir an da yürümeye başladı o süreçte yürümesini çok istiyordum ama çevreyi hiç duymuyordum sorun yoktu onlarda ne derse yazık sorunlu galiba çocuğuma takmış diyip geçtim.

(28 puan) tarafından

Umarım 18 e kdr yürür

-Reklam-
+2 oy
(1,020 puan) tarafından

Böyle yapa yapa yürür artık ellerini bırakarak bı ıkı adım atmaya çalısacak oku gun de sürebilir 1 ay da sonra adımları artacak düşe kalka tam yürüyecek ınsallah. Boşver sen onları. Bu dediklerini yapıyor sağlıklı çocuğun üzülme hiç.

(28 puan) tarafından

İnşallah cnm teşekkür ederim

+2 oy
(2,497 puan) tarafından

Benim çocuğum da çok istekli yürümedi 15 aylıktı çok teşvik edecek şeyler yaptım ben de canını sıkma tutunup kalkıyormuş işte bundan sonrası yürümek inşallah herkese aldırma ne dediğine

+1 oy
(8,467 puan) tarafından

Götürdün mü hiç doktora yoksa kafana göre mi evet sağlıklı diyorsun bence hiç normal bir durum değil

(28 puan) tarafından

Tutunup kalkıyor sıralıyor tek el ile yürüyor dr sıralıyorsa yürür korkuyordur demişti 18 aya kadar zamanı  var demişti sorunu olsa ayaklarının üstünde duramıyormus su an normal mi sizin için ve kilolu bir bebek

(8,467 puan) tarafından

Kilosu var bide bazı bebekler rahatına düşkün oluyormuş ondandir o zaman 

+1 oy
(2,204 puan) tarafından

18 aylık olana kadar zamanı var birden yürümeye başlar siz elinden tutun yürütün yürüteç kullanıyorsanız onun yerine ilk adım arabası kullanın 

(28 puan) tarafından

İlk adım arabası aldım hiç sevmedi

(2,204 puan) tarafından

Korkmuş olabilir o zaman siz elinizden tutun ben kızımın elinden tutuyordum birlikte yürüyorduk 1 hafta içinde de kendisi yürümeye başladı eğer bir sorun olsaydı hiç adım atmazdi koltuk da sıralama yapmazdı bunlar da önemli bir adım 18 aya kadar da vakti var geç değil 

(28 puan) tarafından

Kaç aylık yürüdü kızınız

(2,204 puan) tarafından

12 aylıktı canım 6 aylıkken hem emekledi hem koltuk da ayağa kalktı erken yürür dedim 12 aya kadar bekledim ben ellerinden tutup yürütmeye başladıktan 1 hafta sonra yürüdü bilmiyorum tesadüf mü denk geldi faydası mi oldu ama denemekten zarar gelmez

+1 oy
(6,929 puan) tarafından

Sanki geç kalmış biraz benimki 10 aylik tutunup kalkıyor sıralıyor bu akşamda baktim dayanıp durmum ellerini bırakmış sanki yakında yürümek gibime geliyor

16 aylik bebek daha hareketli olmali

+1 oy
(1,845 puan) tarafından

Her bebeğin gelişimi kendine özeldir benim 4 oğlumdan 3.cu olan 9 aylık yürüdü şuanki bebeğim 13.5 aylık 15gun oldu yürüyor 7 aydan beri emekliyor koltuktan duvardan tutunup gidiyordu yani o erken yürüdü bu geç yürüdü yani 18 aya kadar normal 

+1 oy
(1,548 puan) tarafından

Aynısını bende yaşıyorum 15 aylık olacak. Herkes üşengeç ağır canlı diyorlar ondan sonra doğan çocuklar hep yürüyorlar bende ister istemez üzülüyorum ama vakti vardır 

+1 oy
(312 puan) tarafından

3 cuma ust üste salladım selaya yapinbenim oglumda onunla yürüdü 

+1 oy
(37,000 puan) tarafından

Benim kızım birden yürüdü prematüre doğdu 13 aylıkken normalde doğması gereken ayda yürüdü Dr Lara göre yaşında yürüdü bana göre biraz geç ☺️ ama bazı bebekler fazla temkinli oluyor kendini koruyup kollayan bir bebekse geç yürüyor kızım öyleydi 

+1 oy
(4,897 puan) tarafından

5 aylık emekledi 9 aylık iken sıraladı 13 de yürüdü zamanı vardır hantal bir bebek olabilir kilo her yaşta sorun

+1 oy
tarafından

Oğlum tam 18 ayına görmesine bir gün kala yürümeye başladı elinden tutunca yürüyordu tutmayınca 15 adm falan atıyordu geçen gün biranda kendisi bırakıp yürümeye başladı 

tarafından

Bide bende son günlerde biraz takıntı yapmıştım bebeği koltuğa bırakıp gel gel yaparken önce rabbi yessir okuyodum üç gün sonra basladi

0 oy
(8,597 puan) tarafından

Oğlum da 15 aylık yürüdü. Garantici bir çocuk, her zaman öyleydi. Canını her zaman garantiye alır. Paldır küldür oynamaz. Hep temkinli, hesaplar öyle koşar. Parkta tehlikeleri gözetir ona göre oynar.

Ben de geç yürüyünce acaba demiştim ama büyüdükçe anladım ki yapısı böyle. Sağlıklı bir çocuksa hiç sorun etme. Geç yürümesi bel ve omurga için de iyi.

Biz de doktora götürdük. "Ay bizimki 8-9 aylık yürüdü" diyenlere bakmayın siz, erken yürümesinin hiçbir faydası yok aksine bel ve omurgası için zararlı dedi. Ama geç yürümesinin hiçbir zararı yok aksine ileride bel fıtığı ihtimali daha az olur dedi. 

0 oy
(593 puan) tarafından

Büyük oğlum birden yürüdü bir buçuk yaşındaydı bildiğin oynarken kalktı yürüdü 

0 oy
(6,662 puan) tarafından

Benim iki cocugumda 10 aylik yurudu. Biri hic emeklemedi, tutunup yuruyor veya bizim elimizi tutup yurumek istiyordu. Digeri emekledi, sonra tutunup yurumeye basladi. Ama ben ikisinde de otun gibi esim, kayinvalidem, kardesim artik kimle denk gelirse karsilikli mesafede oturup birbirimize bir iki adimda olsa yurutme yaptiriyoduk. Daha cabuk cesaretlenip cabuk yuruduler. Belki cesaret gerekiyodur.

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 431 göst.
19 Mart 2024 Diğer kategorisinde Sirin__ (264 puan) tarafından soruldu
0 oy
24 cevap 569 göst.
20 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Yasmengungor (1,353 puan) tarafından soruldu
0 oy
34 cevap 610 göst.
28 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Mrvyilmaz (639 puan) tarafından soruldu
+1 oy
24 cevap 809 göst.