0 oy
597 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (135 puan) tarafından
tarafından kapalı

image

Arkadaşlar hele bi bakın bu kek niye böyle oluyor 2 seferdir böyle oldu öbürü kas kati kesildi bildiğiniz taş gibi kete gibi oldu yiyemedik okadar özende gösteriyorum buda ince olmus yinede az hamur ici almasam yanacaktı fırınımda yeni zaten arcelik zaten şimdiye kadar keklerim hic kabarmaz hep bu kadar olur herseyini koyuyorum kıvamında karar veremiyorum offff yine olmadi bidaha kek yapmicam valla, yengem yapardı böyle kabarmalara doyamazdı nasıl güzel olurdu

notu ile kapatıldı: Soru başlığı sorunuzu kısaca özetleyecek şekilde belirlenmelidir. Bu tarz soru başlıkları platform kullanışlılığını azalttığı için soru kapatılmıştır.

15 Cevaplar

0 oy
(49 puan) tarafından

Eskiden benimde böyle oluyordu nedenini bi türlü bulamadım. İçine yoğurt koyduğum zamanda sismiyor içi hamur gibi oluyor..

(135 puan) tarafından

Aa ben hep yoğurt koyuyordum ondanmi acaba 

(49 puan) tarafından

Olabilir. Bide sütle dene. Sanki biraz yağı fazla olmuş . Yağ fazla olduğu zaman da sismiyor.

(2,083 puan) tarafından

Hafif süt ısıtılıp yada oda sıcaklığında süt yumruta un bütün malzemeler olunca tutymyaa başladı benim yoğurtla eskiden yapilirmis smdi olmuyor 😁 

-Reklam-
0 oy
(1,822 puan) tarafından

kabartma tozu koyduguna eminmisin ? sanki  direk kek degil pankek yapmissin gibi olmus . 

(135 puan) tarafından

Evet koydum yaaaa bazende 2 tane koyuyorum yinede olmuyor 

0 oy
(1,847 puan) tarafından

Acaba unundan mı?

0 oy
(644 puan) tarafından

Malzemelerine nasıl koyuyorsun yumurtaları oda sıcaklığında beklet bayağı gerçekten çok fark ediyor Bir de kabartma tozunu geçen gün burada bir arkadaş söylemişti ben de 2 tane koydum harbiden 10 santim kabardı kek çok şaşırdım normalde de kabarır ama o kadar kabarmıyordu müthiş kabardı 

0 oy
(5,940 puan) tarafından

Kola veya maden suyu ile yap gör bak kabarmayı

0 oy
(892 puan) tarafından

3 Yumurta ve 1 su bardağı şekeri iyice çırp köpük köpük olsun 1 su b sıvıyağ 1 su bardağı süt 1 vanilya 2 kabartma tozu ve un koy unu koyunca bak çok katı olmasın ama su gibi de sıvı olmasın hafif kıvamlı olsun klasik sade kek bu illa ki kabarır yani:))

0 oy
(158 puan) tarafından

Misafir geldiğini anlayınca kekim hahaha şaka şaka ilk önce şekeri ve yumurtayı çırp ardına süt yağ kabartma vanilya ekle karıştır en son un koy iyice karıştır pofuduk pofuduk olacak 

0 oy
(126 puan) tarafından

İnternette tarihten bakmıyor musun canım? Mesela borcamda yaptığınla kek kalıbında yaptığın ölçüler aynı olmuyor, ben hep kek kalıbında yaparım dün borcamda yaptım, kendi borcamıma uygun boyda olana baktım tek tek tariflerde, tariflerin fotoğraflarından felan

0 oy
(319 puan) tarafından

Belki tuhaf gelebilir bilmiyorum ama borcam ile alakalı olabilir bende daha önce yaptım iki kere birinde böyle kabarmadi içi ve altı hamur kaldı ikinci azıcık kabardı yine hamur kaldı artık ne zaman kek yapacam desem eşim ahha kediler tavuklar gene Bayram edecek diyor 😂 etrafımızda hayvan çok onların nasibi demek diyorum ama kessin borcamla alakalı ben artık emaye fırın tepsisinde yapiyorum yumurta sıcak ve toz şekerle iyice çırpmakta gerek beyaz köpük köpük olana dek baya kabarıyor 

0 oy
(7,372 puan) tarafından

Benim genel tarifim 3 yumurta 1 sb seker iyice cirparim sonra 1sb süt yarim sb yag kabartma tozu vanilya 2 sb yakın un kivamina gore karar veririm kabarir kek kalibinda yapicaksam 2 ser tane koyuyorum kabartma tozu vanilya bir bardak süt fazla koyuyorum ve ona gore un ayarlıyorum  kekim guzel oluyor 

0 oy
(243 puan) tarafından

Çok yağ koyuyorsun ondan olabikri mi bide fırın kapağını açma şekerle yumurtayı iyice kopurt sonra malzemeleri köy ,unla hamur kapartma tozu birlikllte ekle 

0 oy
(3,151 puan) tarafından

Malzemelerinden birinde tarihi geçmiş birşey olablir.

0 oy
(1,435 puan) tarafından

Fırınla akakalı olabilir bence canım. Mesela benim kek börek herşey güzel olır kurabiye yaparım küçük yaptığım halde yayılıyor kocaman oluyor ayarında mı neden bende anlamadım

0 oy
(561 puan) tarafından

Bir paataneci olarak söylüyorum.

1. Sütle yapınca daha garanti kabarır.

2. Önce yumurta ve şekeri iyice çırparsın şeker eriyene kadar.(Önce sıvılar sonra katılar olarak ilerle sıvıyağ, süt vs sonra kabartma tozu, vanilya ve un)

3. 3 yumurta veya 4 yumurta ile yap. En en en önemlisi hamurun kıvamı kaşıkla bak çok cıvık olmaycak. biraz katı bi kıvam olacak 

4. Fırının altı da üstü de açık olmamlı fanı açık olursa ısı heryere dagılır güzel kabarır. İlk yarım saat kesinlikle ve kesinlikle kapak açılmaz. 

5. Derecesi düşük zamanı fazla olacak yavaş yavaş pişecek bi anda kabaran kek fos olur veya üstü kızarır altı çiğ kalır. 

6. Fırını kapattıktan sonra 10 dk da içinde bekleyecek.

0 oy
(300 puan) tarafından

Ben her zaman keklerime 2 paket kabartma koyarım 3 yumurta , 1 su bardağı yağ, 1 paket vanilin, 1 bardak toz şeker, 2 paket kabartma tozu süt varsa 2 su bardağı süt eger yoksq bir buçuk su bardağı ilik Su ve ya yoğurt koyarım canım isterse içine ceviz veya 2 yemek kaşığı kakao koyarım ama kakaoyu çatalla karistiririm ebru sanati gibi durur 😄🤣 çok ta pişer senin fırının mi arızalı acaba 

İlgili sorular

0 oy
21 cevap 1,022 göst.
8 Haziran 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 653 göst.
10 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde E.m.hs (305 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 164 göst.
10 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Elif.m.05 (1,541 puan) tarafından soruldu
0 oy
40 cevap 2,370 göst.