Yani bazı postlar var evli kadınlar yaşadıkları şeyler yani çok üzülüyorum yoksulluk mu desem şiddet mj desem her şey var ne oluyosa kadınlara oluyor
Kendi ayaklarının üzerinde duramamak diyebiliriz okusun okumasın fark etmez calismazsa kocalar eziyor sonra gidecek yerleri olmuyor ver çocuk doğursun 2 ne zmaan yapayim 3 niyet ettik diye çok post görürsünüz burda
Öyle bu ülkeye bir kadınlar birde hayvanlar fazla 🤷
Aynen öyle kadınlarımız gün geçtikçe elden gidiyor bile isteye elden bir şey gelmiyor
Herkesin imtihanı farklı yerden işte. Kimi yoklukla kimi evlatla kimi canıyla... Ama en üzüldüğüm şiddet gören ve ses çikaramayip çaresizce boyun egen. Keşke bütün çocuklar kadınlar insanlar aynı şartlarda yaşasalar
Keşke canım onlar benim gözümde cennetlik hele ailesi olup ezilen itilen kakilan kadinlar sırf çocuklar ickn katlamdiklari zorluklar o pislik eşler kocalar Allah kadınlarımızı korusun
Kimsenin yeri garanti değil bu hayatta yarın ne olur bilemeyiz çok dayak yemedim ama çok zor seylerle imtihan oldum halada devam ediyor .4 duvarı Allah boşuna yaratmamis derdi babam ama şuanki evlilikler oyuncak gibi geliyo bana hemen bosanabiliyolar yada eşi hasta olan birine boşa on diyebiliyolar lafta herşey çok kolay .
Allah yardımcımız olsun
Evet öyle gerçekten herkesin derdi ayrı herkesin yükü kendine ağır amin Allah kimseyi darda bırakmasın inşallah
Amin inşallah 🤲
Kesınlıkle.neden bosamıyorsun hemen tak yapıstırıyotşar
Ben buraya girmeden önce böyle hayatlar olduğundan haberim dahi yoktu … yani diziler filmler falan çekiliyor tabi ama bu kadar çok bu kadar çaresiz kadının olduğunu hiç düşünmüyordum evlilik yoksullluk hadi ama aile konusunda bile çok şaşırdığım şeyler oldu hala oluyor
Büyük bir kısmı için ben de üzülüyorum. Fakat şu devirde hâlâ önünün göremeyen, evliliği oyun sanan, gözünü açmamış kadın da çok.
Bakıyorum eşini baltaya bağlasan sap bile olamaz. Ama kadın dördüncüye hamile. Bir noktaya kadar anlıyorum. Bu evlilikten kaçamıyor. Arkasında kimse yok. Ama neden 3-4 çocuk bu kaos ortamına...
Tüm bunlara kader dediklerinde iyice kızıyorum.
Evlenmeden önce bu tip erkekler kendilerini çok belli ediyor ama maalesef ki kadınlar bir şey olmaz ben onu evlenince değiştiririm ,çok seviyorum diyip her şeyi görmezden geliyorlar . Bir de dağ aylığını, kıroluğu eril enerji diye yalayıp yutan geri.zekalı kadınlar var. Bunlar oldukça kadınlar ezilmeye devam eder. En önemlisi de evlilik kurtulacak yada adamı eve bağlamak için ha bire çocuk doğuran ap.tal düşüncede ki kadınlar.
Çünkü çoğu kadın eşine değil evlenme fikrine motive oluyor. Çoğu kadın için evlilik bir rütbe ne yazık ki. Evlenince bir mertebe atlayacağına inanıyor çoğu. Çünkü öyle öğretildi. Hayat arkadaşı ne demek, gerçek evlilik ne demek çoğu bilmiyor. Olgunlaşmadan evleniyor, anne oluyorlar. Sonra buhran içinde kıvranıp hayatlarını dibe vurduruyorlar.
İşte ben de buna kendi düşen ağlamaz diyorum. Bizler çok mu ileri görüşlü ailerle de ,maddi - manevi çok iyi şartlarda yetiştik yada bize bu düşünceler aileden aktarıldı. Ben kendi adıma söyleyeyim . Ben öyle bir ailede büyümedim. Önemli olan bilinçli olup kendini geliştirmek. Ama insanlar cahilliği tercih etmek da acayip ısrarcı. Karşı fikri de linç yada kıskançlık olarak algılıyor maalesef.
ben de cok sasiriyorum . hadi eski zamanlarda cahillik donemi belki bi nebze olabilir sonucta insanlar cehalet hakimmis. bizde kadina cok deger verilir. annem 5 sene birlik yasamis evlenince dedem annemin yaninda aman yanlis anlamasin uzulmesin diye ne isterse yapin dermis ki ev yapiliomus borc harc varmis falan. neyse ben az biseye aglasam babanneme kizarmis kac kere vurmus bababeene benim yuzumden kizi niye aglatiyorsunuz ne istiosa yapin cokmu zor diye. hani eski zamanda belki olabilir bole seyler siddet. 50 yil once 60 yil oncesinin kadinlari erkekleri mantalitesi farkli.
suan yil olmus 2025 boyle entersan seyler nasil olabilir aklim almio
Maalesef kadınları bu hale getiren erkekleri de bu tür kadınlar yetiştiriyor.
siddet dunyanin heryerinde var sadece turkiyedeki kadinlara ozel bi durum degill yoksullukda dunyanin heryerinde var
bence en büyük sebebi, kadına kendi ailesinin değer vermemesi
anan, baban sana değer vermiyorsa herkes ezer
e bu değer verilmemesinden dolayı kız çocukları baskıyla büyüyor, pısırık oluyor.
elin herifi de sesi çıkmayan bu kadını eziyor da eziyor.
zaten değer görmediği için okumasına izin verilmiyor, ekonomik bağımsızlığı olmuyor, karın tokluğuna eziyet çekiyor.
azıcık güçlü karakterler yırtabiliyor. burada en çok annelere iş düşüyor, güçlü kız çocukları yetiştirmeliler ve insana değer veren oğlan çocuğu yetiştirmeliler.
eğitim şart
Bu duruma hem katılıyorum hem katılmıyorum zorunlu durumlar hariç kadınlar kendilerini bile bile ateşe atıyor
Her şey çocuğunu yetiştirme ile başlıyor.. zamanında yetiştirilmemiş insanlar şimdi karılarını dövüyor hayvanlara işkence ediyor kadınları işkence ediyor trafikte maganda oluyor kadın şoföre bu şoför mü diyor işte tutturdular bir örf adet diye sonunda Çağdaş olmayan bir ülkeye dönüştük Merhametsiz insanlar olduk toplum çürüdü Adalet desen zaten yok. . Baktılar adam öldürmenin kadın cinayetlerinin Cezası yok daha fazla toplum bozuldu bir ülkede eğitim adalet ve sağlık çökerse güvenlik olmazsa sonuçları böyle olur.. Düşmanlar savaşta alamadığı topraklarımızı toplumumuzu çürüterek ekonomimizi zayıflatarak hava sahamıza girerek ordularımızı dağıtarak hedefine erişiyor...
1,489,376 soru
24,343,189 cevap
346,137 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın