Dün iki üç farklı post açtım şehirleri de sordum ama hiçbirine ısınamıyorum. Düzenimi yeni kurmuşken gurbete gitmek çooookkk zor geliyor. Son 8 ay içinde iki kere taşındım zaten bir de şimdi doğu gelirse 7 ay sonra telrar taşınmam gerek ve yerini insanını bilmediğim ücra bir yerde nasıl yapıcam bilmiyorum. İstanbulda doğup büyümek evet zor ama şimdi burayı bırakıp gitmek daha zor olacakmış gibi geliyor. Ne yapıyım bacılar ne düşüneyim şaşırdım teselli arıyorum bi yandan eşim bastırıyor. Offf offff çok bunaldımmmmm
Amacım sizi kırıp üzmek değil ama evlenirken eşinizin mesleğini biliyordunuz tayin olacagını sürekli yer değiştieeceğini biliyordunuz bunu bilerek evlendiniz haklısınız insan sürekli yer değiştirmek istemez düzeni olsun ister fakat baştan şartları bildiğiniz için kendinizi üzmek yerine pozitif yönlerine odaklanın yeni yerler göreceksiniz yeni insanlar tanıyacaksınız yeni kültürler tanıyacaksınız aileniz yanınızda olcak bunlara odaklanın
Yaşamadan anlayamıyor insan kuzum emin ol .Aman nolcak taşınırız diyorsun ama bağ kuruyorsun yaşadığın yerdeki insanlarla hatta öyle bir bağ kuruyorsun ki ayrılırken çok üzülüyorsun .Ben güçlü bir karakterim böyle şeylerden etkilenmem pek ama arkadaşlarım ailem olmuş resmen .öyle çok yoldaş olmuşlardı ki çok üzüldüm tayin zamanı .öyle işte yaşamadan bu kadar üzüleceğini bilmiyo insan .
Bunda haklısınız yaşadıgı yer ile insanları ile bağ kuruyor ayrılmak zor geliyor fakat elden ne gelir ki mecburen alışmak zorunda insanlar zor da olsa
Biz evlenirken tabiki biliyordum ama istanbulda 10 yıpdan önce göndermiyorlar kolay kolay diyorlardı. Şimdi bi fırsat oldu çıktı karşımıza ama geçirdiğim son bir sene inanılmaz olaylı ve stresliydi onun etkisini tam atmışken tokat yemiş gibi hissettim. Bi de herşeyi ince eleyip sık dokur çok düşünürüm. Ne olacak napıcaz nasıl bir yere gidicez çocuğum adapte olacak mı vs vs bir milyon soru var kafamda...
Bence abartiyorsun burası Türkiye her şehrin insanı da sokağı da aynı Aynı a101 aynı bim aynı şok sanki Amerika'ya tasiniyorsun 🤣🤦🏽♀️😱
bu memuriyet hic anladigim isler degil cunku cevrende yok. bi tane arkadasim ebe olarak atandi afyona. kocasi izmirdeydi . kocasi zabita. ayri yasadilar nerdeyse iki sene kadat belki daha fazla. sonra kiz izmere gecti tekrar esiyle birlik yasamaya basladirlar. zor ama boyle cabuk gecip bitevcek bir sureyse ayri yasam olabilir surekli ev tasimaktansa. bes on srne ayrinkalinmazda. bir iki sene disini sikabilir sanki
Öyle kısa süreli düşünmüyor eşim ikinci doğu tekrar gelmesin diye uzun duralım nolucağı belli olmaz diyor.
Nereye çıktı ki doğu görevi belli mi
Belli değil tercihler gelecek canım
Allah gönlünüzdeki dualarınızı hakkınızda hayırlı kılsın canım 🤲🏻
Taşınmak zor haklısın. Eşinin mesleği en başından beri belliyse yapacak birşey yok. Bu tayin işi nedeniyle daha sakin olur daha az harcarım derim hep eşime. Doğu Karadeniz bence bunalacak kadar bir yer değil. Zamanda çabuk geçiyor.kendini boş yere yıpratma
Biz hep 10 yıl burda tutarlar bizi diye düşündük ama öyle değilmiş eşim yazıp gidelim 5 6 yıl kalıp tekrar döneriz diyor ama 1 senedir sıkıntı stres yaptım zaten neler geldi başımıza... Allah hayırlısını kolaylıkla nasip etsin başka bişey istemiyorum. Akılına bırakabilmeyi öğrenmem lazım
Amin. Aslında Gazze çok büyük ibret bize,ders alsak yeter. Ne düzenlerini bırakıp,nelerden vazgeçtiler...
8 ya içinde neden 2 defa taşındınız da şimdi yine atama/tayin sebebiyle taşınmanız söz konusu?
Ev eldık evden memnun kalmadı eşim başka yere sürükledi bizi. Yani anlıycağın canım 1 senede 3 tane ev değiştirmiş olucam öyle olursa. Nasip ama hakkımızda hayırlısı kolaylıkla olsun
Ev alırken bunu düşünmeniz lazımdı. Eşin ne iş yapıyor bilmiyorum ama işi gereği bunu bilmesi gerekirdi. Hadi evi aldı biraz daha dişinizi sıkıp bekleyebilirdiniz. Zaten başka memlekete gideceğiniz için. Bir senede 3 defa taşınmak çok zor Allah yardımcın olsun
Valla benim koca kalın kafalı inatçı keçi der ve yapar ne kavgalar ettim de yine etti ediceğini. Mecbur kaldım. Kendisi de trabzonlu ondan artvin istiyor şimdi ne biliyim yaaa. Ya bu deveyi güdücez ya bu diyardan gidicez hesabı ama öylece hiçbişey yapamıyor insan bazen
Pek çok insan doğu tarafını isteyip sevmez ama geldiler mi çok ta memnun kalıyorlar ben vanlıyım 5,5 sene İzmir’de kaldım tekrar vana taşındım ve bu esnada iki arkadaş edindim ikiside polis eşi ve bana geldiklerinde ne kadar üzgün olduklarını ve şimdi vandan gitmek istemediklerini anlatıyorlar
Sen Bayburt’ta gel :D ❤️
Evet böyle olanlar da var tabi. Allahım kolay stressiz geçirebilmeyi nasip etsin
Canım van güzel bende vandayım ama vanın insanlarında iyi olanı ayrı ama geneli tam pis insan olanı tam pis malesef gelenler güzelliğe geliyor şahsen ben kiradayım kirada ev sahibinin acımasızlığınamı yanayım 1 TL'nin hesabını yapan insan birde dairedenin yanındaki iki dairede daha var ikiside Vanlı heleki kadınlar illallah Allah düşmanımın başına vermesin öyle tuhaflar şimdi davalık olucam düşün.
İdilimmmmm sen gel vana kız ortalığı karış karış gerzeriz❤️
Masalailesi rabim hepimize yardım etsin inşallah
Nalankt kuzum inan her yerde kötü ve iyi insan var bende kiradayım adss aş m parasını gününe gününe istiyor ama şuna geleyim ki kadınlar konusuna asla kendimi ezdirmem ondan pek bulaşan olmadı
Taşınmak zor adapte olmak çok daha zor ama doğu o kadar güzel kültüre sahip bir bölge ki insanlardaki sıcak samimiyet, yabancı olan herkese hocam diye seslenirler saygı verirler kıymet verirler, bir aile apartmanında otursanız size her akşam pişirilen yemekler gönderilecek, süreki bize gelin kahve içelim bize gelin yemek yapalım derler, halılarım kirlenmiş tekim yıkayamıyorum derseniz hepsi yardım eder yıkarsınız, öyle samimi insanlar ki görmeniz lazım, ağlarken gelip ağlarken gidiyorsunuz, çocuklarınız varsa komşuya bırak git çarşıya çocuğuna gül gibi bakıyorlar, çocukları baya varlar çocuklarını onlara götür parka gerek olmaz çocuklarla oynar keşfeder, bir dil öğrenebilir, doğu çok şey katıyor emin olun🌸
Ne güzel yazmışsınız tabi olumlu yanları da var ama zor bir srne geçirip üstüne tekrar tam yerleştim dediğim yerden taşınmak çok zor geldi bana. Bi de yetiştirilme tarzım çok yabani benim. Annrmler çok oraya buraya salmazlardı belkide onun etkisindeyim
Anlıyorum elbette zor ama o insanları tanıdıkça uzatmak isteyeceksiniz, içinizi çok çokkk ferah tutun, hem birikim daha çok yapılıyor doğu tarafında😀😀kiralar daha uygun her yer yürüme mesafesi veya servisler 10 tl, meyve sebzeler daha uygun, birikim çok yapılıyor doğuda, hem insanlarıyla hem birikimiyle çok seveceksiniz, eğer ki çocuğunuz varsa kesinlikle aile apartmanında oturun her gün misafirleri gelip gidiyorlar her yerde düğün sesi ayyy inanılmaz güzel 😀😀 alt katına in abla saç ekmeği varmı de 5 10 tane ekmek veriyorlar hatta beraber pişirelim öğren derler öyleler ya valla anlatamam yaşaman lazım
Hangi şehirdeydiniz siz güzel yere düşmüşsünüz :)
Canım niye böyle düşünüp karamsar oluyorsun ki bir yere ısınmak için önce gidip görmen gerekir hiç bilmediğim hiç tanımadığım dediğin yerler belkide senin hayatına güzellikler katacak bu kadar ön yargılı olma. Doğu diyince aklına neler geliyor bilmiyorum ama doğuda çok güzel yerlerde var. Evliliğimizin ilk haftasıydı eşimin peşine düşüp ailemi bırakıp aklımdan bile geçmeyen bir şehire taşındım. İyiki taşınmışım o kadar güzel insanlar tanıdım yakon şehirlerde çok güzel yerler gezdim sonra yıllar geçti üzülerek ayrıldım. Şimdide farklı bir şehire geldim. Burda yeni insanlar tanıyıp yeni yerler keşfediyorum. Şimdiden böyle düşünme bir sans ver belkide çok seversin
İnşallah canım çok sağol. Ailemi bırakmak da zor geliyor zaten annem babam kardeşim var akrabaları saymıyorum. Beni en çok etkileyen son 1 senede yaşadıklarım 2 kere taşınmış olmam. Tekrar o süreci nasıl atlatırım bilmiyorum
5 yıl Diyarbakır 2 yıl sanliurfayiz merkez olduktan sonra Doğu da kötü deegl hatta uygun batiya göre
Evet btçe olarak asla zorlamaz istanbul gibi
Batıya gtmedim için çok bilmiyorum😂 aynı fiyat olsa bile kirada diguda genelde evler büyük batıda küçük evlr o fiyata oluyor genel olarak da Şanlıurfa ucuz bence
Aileniz yakınsa tabi hiç bir maddiyata değişilmez şartlara Diyarbakır'da memleketime yakın olmaktı hayalim umudum Urfa olunca hüngür hüngür ağladım günlerce yalan yok vala olumsuz yanlarida var memleketime biraz daha yakın 2-3 saat eksilmiş oldu yolda terch dışı ckmqsn diye eşim yazmış sonlara ama yazınca direk burası çıktı
Doğu da Vanlı arkadaşlarım oldu hepside çok iyilerdi Van'ın insanlari aç kalır misafirini aç birakmaz emin ol başın sıkıştiginda kürtlerin kapısini çal senin gönlünü hoşnut etmeyene kadar birakmazlar çok kez tanık oldum
Evet öyleler benim de tanıdıklarım var bir yandan ailemi bırakmak da gözümde büyüyor annem herşeyim çünkü ne biliyim canım işte
Toplam süreniz kaçtı canım bu kadar ardı ardına taşınıyorsunuz birde eski postu gördüm ben malatyalıyım ilçeleri aşırı gelişmiş değil ama çok iyi insanlar arkadaşlık yaparsan görürsün zaten heryerinde hemen hemen doğalgaz var merkez çikarsa mükemmel zaten gezilecek yerler var ama aşırı değil biraz ekonomik yer iyi bilen orda bir ev daha alır bilmeyen çok pahalı der bu kadar benim anlatacaklarım.
Şehire göre süre değişiyor canım belli değil ama 4 yıl 6 yıl civarı genelde. Depremden sonra gezilecek yerler aynı mı kaldı peki
Gezilecek yerler aynı kaldı canım hatta dahada güzel yerler yapıldı nasipse çıkar görürsünüz inşallah ama güzel kendi memleketim diye demiyorum bende gurbetteyim eşim askeri personel nereleri gezdim gördüm ama malatyanın insanlığı bir başka gerçekten
Geçen sene bende aynıydım
Kütahyaydık çok güzel arkadaş ortamamım vardı
Bursaya aileme yakındı
Şimdi taaa Bingöle geldik Allah’a şükür yaşam olarak kötü şehir değiş 2 çocukla çok zorlanırdık
Daha gidip görmediğiniz bi yer hakkında bu kadar ön yargılı olmaya gerek yok dopuda da çok iyi insanlar var neyin ne olacağı belli olmaz. Arrık yapacak bir şey yok mecbur gideceksiniz iyi yönlerini görmeye çalışın artı
Doğuyu kötülemiyorumki zaten yazdığımı anlamamışsınız heralde. Ben içinde bulunduğum durumdan dolayı yeni düzen kurmuşken gitmeyi göze alamıyorum şuan yoksa doğu görevi yapmadan emekli olamıyorsun biliyorum yani
Bence yeni insanşar yeni bir kültür tanıyacaksın bunlara odaklan insanları o kadar samimi asla yalnız hissetmezsin bende doğudayım kendş memleketim dışında başka bir ywrde yaşayamam samimiyete alışığım kalabalık şehir beni boğar
bir iki değişiklik olsa iyi gelir diye düşünüyorum bende ama yok eşim çakılı memur 😅 ben başka şehre gitsem bile yine aynı şehre dönmemiz gerekecek.
1,486,585 soru
24,303,038 cevap
344,163 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın