0 oy
136 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (16 puan) tarafından

Sabah saat 10dan şu saate kadar belirli aralıkla mola dahil ders çalışıyorsa çocuğunuz ve acıktığı için sadece yemek yediği anda bir film izlerse ne tepki gösterirsiniz? 

Gidip matematik çalış dermisiniz çocuğun iştahını çürütüp daha sonrada kendinizi haklı gösterirmisiniz ki senden okuyan falan olmayacak *** puan kazanıcaksın diye 

8 Cevaplar

+1 oy
(601 puan) tarafından

Demem çünkü benim çocuğum makine değil İNSAN!!!

-Reklam-
0 oy
(2,203 puan) tarafından

Bunu siz mi eşiniz mi diyorsunuz

(1,993 puan) tarafından

bunu yapan ömrü hayatında hiç ders çalışmamış hiç sınava girmemiş hiçbir sınavı kazanmayı odaklanmamış bir insandır muhtemelen çünkü ders çalışmaktan verimli ders çalışmaktan anladigi yoktur. cocuk 3 saat verilmi sekilde calismasi ile 13 saat  verimsiz sekilde beyin patlatmasi arasinda bariz bir fark var. 

(2,203 puan) tarafından

Bunu anlamak için beyin olması lazım o kişilerde biraz mantığı aklı olan 24 saat ders çalışmanın verimsiz olduğunu biraz biyoloji bilgisi olanın beynin sadece belli bi süre tam kapasite algıyla çalışıp bi süre sonra beynin unutma merkezinin devreye gireceğini ve algılarının kapanacagını bilmesi gerekir genellikle sizinde dediğiniz gibi kendi hiçbişey yapamayan ömründe kitap kapağı yüzü görmemiş cahil tayfasının yapacagı şeyler bunlar

(324 puan) tarafından

Kizlar yorumlariniz yine haklı yine hakliiii ya ev hanimlarinin bile ev işi yaparken bir yerden sonra beyni dururken bir cocuga çalış çalış çalış diye baskı yapilmasi çok gereksiz ve yersiz laflar 

(2,203 puan) tarafından

Böyle insanlar cahil okdukları için çocuga nasıl bi zarar verdiklerini farkında değiller

0 oy
(1,993 puan) tarafından

bunu yapan kisinin ders calismaktan sinav kazanmaktan okul okumaktan haberi bile yoktur. kendi okumamis sadece vocuguna ben ettim sen etme diye 24 saat ders calis diyordur. Bu şekilde asla ve asla verimli ders çalışmak olmaz çocuk 24 saat kafasını gözünü kitaptan ayırmasa testlerden ayırmasa bile hiçbir verimi olmaz. cunku 4 saat ders yapar 20 saat bis bos bakinir beyni almaz

0 oy
(324 puan) tarafından

Çocuklarımız birer insan robot değil!!! İki tane ogrencimi lise sınavına girdi ve hiç zorlamadim 400 puanla geldiler ki bu seneki sınav cccooookkk zordu kalmiski üni sınavı asla zorlamayın kendi kapasitesi kadar çalışır ve mola verdiğinde asla öyle birşey denilmez

0 oy
(8,126 puan) tarafından

yapma asla yapma. 

çocuk görevini bilip dersine çalışıyorsa bırak arada bir mola da versin. 

üniversite sınavında başarılı olan bütün arkadaşımlarım aşırı sosyal, baksan ders çalışmıyor gibi görünen, okula defter kitap bile götürmeyen kişiler oldu, hepsi de çok iyi yerlere geldi. 

babam bize bu konuda baskı çok yapardı. odadan çıkamazdık. Peki odada olduğum sürece ders mi çalışıyordum, tabii ki hayır.

baskıyla asla çalışmaz çocuk. 

(1,799 puan) tarafından

Katılıyorum

(8,126 puan) tarafından

ders çalış lafından tiksiniyorum artık. kpss çalışacağım, eşime diyorum sakın bana ders çalış deme, çünkü çalışmam diye. fobim oldu resmen. hatta üniversite sınavından sonra bile hala babamın ders çalış demesini falan bekliyordum beynime o kadar işlemiş. 

sadece ders çalışarak da başarılı olunmuyor. 

dershane sınavlarında full çeken arkadaşım stresten sınav zamanı hastalanıyordu, baygınlık geçiriyordu. 5-6 sene falan denedi, en sonunda da olmuyor diye ailesi evlendirdi. 

kopya falan da çekmiyordu gerçekten iyiydi ama sınavda yapamıyordu. 

0 oy
(6,335 puan) tarafından

Ben universite sinavina 3 ay kala sadece gece 3 4 saat calismayla 2 sene dersane test vs diyenlerden cok daha yuksek puan aldim. Istanbulda yasiyorum. Coook calisan(!)lar sehir disinda basit bolumler kazanirken, ben istanbul universitesi iletisim fakultesine girmistim. Alanim icin cok yuksek bolumlerden birine ustelik... Saatlerce calismak basarili olacak demek degil, verimli ve planli calismasi onemli. Bu arada da hayattan kopmamasi onemli ruhsal sagligi icin.

Kim diyosa da kendi zamaninda basaramamis, kompleksli biri muhtemelen. Yazik ki boyle yaparak sadece moral bozar ama calisan arkadasin aksina hirs yapmasiyla dumur edebilir :) simdiden basarilar.

0 oy
(1,535 puan) tarafından

O çocuk okul mokul okumaz o ne demek ya yazık günah zaten çalışıyormuş ben olsam komple bırakırım

0 oy
(24,164 puan) tarafından

Yazık günah çocuğa. Tabii ki denmez öyle 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 135 göst.
+2 oy
6 cevap 594 göst.
+1 oy
2 cevap 118 göst.
12 Haziran 2025 Diğer kategorisinde Pembikmor (1,635 puan) tarafından soruldu
0 oy