0 oy
544 göst.
Diğer kategorisinde (2,219 puan) tarafından

Kızlar ilk doğumum da annem bende kalmıştı 20 gün baktı ikinci doğumuma 26 gün kaldı bı sorun olmazsa normal doğum olacak annem sen bana gel kendi evimde bakayım diyor eşim de kendi evimizde ben sana bakarım annenin evi sobalı hasta olursunuz diyor sizce eşimle bu durumun üstesinden gelebilir miyiz

18 Cevaplar

+9 oy
(10,632 puan) tarafından

doğum için başkasının evine gitmeyi doğru bulmuyorum. her ne kadar annenin evi de olsa kendi evin değil artık. bi de bebek niye babadan ayrı kalsın? 

babanın da çocuğu ve o da bebekle bağ kurmalı. yenidoğan babadan ne anlar diyebilirsiniz ama bebek anlamasa bile baba anlar. kaldı ki bebek de hissetmeli babasının kokusunu 

doğum sadece kadınlar için değil, erkekler için de çok duyusal bir an. 

eşimle birbirimize sarılıp ağlamıştık, başkasının evinde veya evde başkaları varken bu duygusal anı yaşayamazdık

ben kimseyi istemedim yanımda, kimse bende kalmadı, ilk doğum sezaryen oldum, eşim gül gibi baktı bize. Doğum izninin yanı sıra yıllık iznin de aldı. annem, kaynanam gelip gittiler, yemek yaptılar bu kadar. 

(2,219 puan) tarafından

Aslında kızım da bunun pişmanlığını yaşamıştım ama şimdi yenidoğan bebek hem de çocuk korktum açıkçası halledebiliriz mi diye kızımda da çok sorunlar yaşamıştım teşekkür ederim 

(1,028 puan) tarafından

Sezeryan doğumla hem 4 yas hem yeni dogan hemde evimin tüm işlerini yapan biri olarak söylüyorum normal doğum sezeryandan daha kolaymış çünkü hemen 1 2 saat sonra ayağa kalkmıştır ama sezeryan oyke değildi ama mecbur toparlanmam lazımda çünkü prematüre annesiyim yani sen yeterli işte biz kadınlar dünyayı bile ters dondureviliriz

(8,467 puan) tarafından

Ben doğurduktan sonra görevli beni dikti tahminen yarım saat sürmüştür. Sonra ellerime baktım hep kan. Dedim bari şu kolumdakileri çıkarın ellerimi yıkayayım😀kalktım lavaboya gittim tabi lavaboda odadaydi. İki saat sonra da kızımı getirdiler oturdum emzirdim sonra odaya götürdüler bizi. Hatırlamak istemediğim bir gün ama benim için Rabbimin en güzel hediyesi verildi bana

Benim günler sonra kız kardeşim gelmişti eşim de izin almıştı kardeşim olmasa da olurmuş onu anlamıştım 😁 ama eğer eşiniz bakarım diyorsa her kadın doğumunu kendi evinde yapmalı

-Reklam-
+1 oy
(441 puan) tarafından

Ay benim eşim baktı valla, sezeryandım bide ben, acil doguma alındım, kimseye söyleme deıdm eşime, gurbetteeyiz telaş olmasınlar, dogumdan cıktım herkesı goruntulu arayıp gosterdım, valla benim eşim annemden iyi baktı

(2,219 puan) tarafından

Ben zaature olduğum zaman hem kızıma hem bana bakmıştı yemek yapmaktan da anlar zaten yapamazsak da dışarıdan söyleriz hem Yenidoğan Bebek hem çocuk zor olur diye korktum

+1 oy
(196 puan) tarafından

Ben olsam kendi evimde kalırdım daha rahat çünkü,annen senin evine gelsin eğer gelmiyorsa bence kocanla idare edersiniz

(2,219 puan) tarafından

Ben gelmem sen bana gel eşin de annesinde idare etsin diyor annem de evde çocuk var diye aşırı fazla yakıyor sobayı benim ev doğal gazlı her yer ısınıyor hasta olursunuz diye de eşim ben bakayım diyor halleder güzel de bakar da iki çocukla halledebilir miyiz diye düşündüm 

+1 oy
tarafından

En iyi eşiniz bakar. Eşim doğumdan sonra 3 gün gitmedi kliniğe, 10 gün kadar da yarı zamanlı gitti o da ev çok kalabalık diye kaçıyordu bence :) 

Bu günlerde heyecanı da zorluğu da beraber yaşamalı insan. Bir daha doğurursam kimsecikleri istemem 

(2,219 puan) tarafından

Eşimin iş yönünden de sıkıntısı yok kendi işimiz olduğu için rahat kalır yanımda kalabalık olunca da herkes müdahale etmeye çalışıyor 

+1 oy
(2,518 puan) tarafından

Kocan herkesten iyi bakarr bende kocam kalsın isterdim herkes doluştu eve daha zor oldu, tabii Allah eksikliklerini de göstermesin de insan kafa dinlemek de istiyor , her kafadan farklı ses çıkıyor çocuğun poposunu yıkamaya gidiyorum kaynanam yıkama üşür diyor altını açıyorum niye ağlıyor diyor millete laf mı anlatacağım kendimle mi uğraşacağım

(2,219 puan) tarafından

O konu da haklısın kızım doğduğu zaman evin kalabalık olması çok zorlamıştı hem dikişlerim çoktu hem de millete laf anlatmaya çalışıyordum annem de herşeyi yanlış anlıyordu 

(2,518 puan) tarafından

O yüzden en iyisi koca canım kocanda bakarım diyormuş ne güzel, ortalıgı toplasa bile yeter

(2,219 puan) tarafından

O konu da hakkını yiyemem hasta olduğum zamanlar bile eşim baktı ben yattım evi temizledi yemek yaptı yine halleder 

+1 oy
(1,602 puan) tarafından

Doğumda refakatçim annemdi doğumdan sonra da 1 hafta bende kaldı Allah razı olsun ama bu sefer hem doğumda hem sonrasında sadece eşimi yanımda tutucam 

(2,219 puan) tarafından

Teşekkür ederim 

+1 oy
(8,725 puan) tarafından

Bu tamamen eşine bağlı. Benim eşim tam bir sosyal hizmet insanı, çok çok güzel bakar o yüzden doğumda sadece eşimi istedim yanımda. Ben ona bu kadar bakamam. Ben bir doğurdum eşim dokuz doğurdu baş ucumda. Doğumdan sonra da emzirmek dışında heeer şeyi yaptı. Sabaha kadar uyumayıp işe gittiği çok oldu. Bazı insanlar gerçekten sosyal hizmet için var, eşim de öyle biri. Bu tür biriyse ikiniz yaparsınız bence gitme başka yere. Eşinle bebek de bağ kurmalı 

(2,219 puan) tarafından

Zaten kendi işi olduğu için çalışmayacak yani 7/24 yanımda olacak ben hasta olduğum zamanlar da eşim ilgilendi ev işi olsun yemek olsun hep kendisi yaptı kızıma da baktı yine yapabilir ben sadece iki çocukla halledebilir miyiz diye düşündüm 

(8,725 puan) tarafından

İlki kadar kolay olmaz evet. Zaman zaman krizler, yetemeyişler illa ki olur ama sağlam ilişkiler her şeyi atlatır inşallah 

(2,219 puan) tarafından

İnsaAllah çok teşekkür ederim 

+1 oy
(1,457 puan) tarafından

Bence en mantıklısı eşin bakması. Ben hickimsenij yanında rahat edemiyorum 

(2,219 puan) tarafından

Teşekkür ederim 

+1 oy
(4,760 puan) tarafından

İki çocuğum var. İkisinde de sadece eşim vardı. İnsanın kendi evi gibi olamaz. Anneniz gidip gelebilir, yemek yapıp yollayabilir. Eşiniz hiç bir şey yapmasa bile, işiniz varken iki çocuğu azıcık idare edebilir. Her türlü yararı olur diye düşünüyorum. Hem bebek neden babasından ayrı kalsın. Onların da bağ kurmaya ihtiyacı var. 

(2,219 puan) tarafından

İki çocukla zor mu olur diye düşündüm yoksa eşim de halleder hasta olduğum zamanlar da bile ben yattım eşim halletti yemek yapmasını filan da az da olsa biliyor 

+1 oy
(7,096 puan) tarafından

Normal doğummuş başkasına ihtiyaç yok bence 

Yani bana hastanede evde hep eşim yardımcı oldu. Baktı demiyorum bakılacak bişeyim yoktu çünkü normal doğum olunca zaten ayaktasın. 

(2,219 puan) tarafından

Kızımda dikişim çok olmuştu ayakta yürümekte bile zorlanıyordum bunda da öyle olursa diye düşündüm 

0 oy
(9,390 puan) tarafından

Sezeryanlı olmadığın sürece halledersiniz eşinle birlikte. Ben sezeryanlıyım ikinci bebiş bir haftalık yaptığın şey emzir sütümü sağ çünkü süt kanallarım tıkanıyor devamlı aşırı ağrı şişkinlik oluyor alt değiştir yine emzir derken kısır döngüdeyim bu kez seseryan yerim de çok ağrıyor zor toparliyorum şansa eşim grip oldu hali yok annem bakıyor bize. Yani demem o ki eşin de olur ama ikinci bir planın daha olsun 

(2,219 puan) tarafından

İlk doğumum da benim de dikişim çok olmuştu her ne kadar normal doğum da olsa zorlanmistim insaAllah bu doğumdan sonra kolay olur da ikimiz hallederiz sağdığın sütleri bebişe mi veriyorsun yoksa buzluğa mı atiyorsun 

0 oy
(1,040 puan) tarafından

4 dogumumda da ne hastanede ne evde eşimden başka kimsem yoktu ilk çocukta hastanede eşim kaldı diğerlerinde tek kaldım karışan dolaşan da olmadı kafam rahattı evet belki de üzüldüm ağladım içime attım ama o günleride atlattım şimdi kimse cikipta bana diyemezki senin üzerinde emeğimiz var ne kendi ne de eşimin tarafi bence evinde kal zaten deneyimli bir annesin ne yapacağını bilirsin

0 oy
(16,558 puan) tarafından

Ben kaldım annem de 

2. Doğum evde bir çocuk daha bir yenidoğan bebek zor oluyor 

0 oy
(549 puan) tarafından

Neden bakamasın ki ben her iki doğumum da kocamla beraber kaldım çok ta rahatim yerindeydi inan insanin kendi evi gibi yok

0 oy
(140 puan) tarafından

Normal doğum olacağı için çok şanslısın bence çok rahat üstesinden gelirsiniz. 

0 oy
(6,686 puan) tarafından

Neden gelemeyesiniz ki? Cok daha rahat edersin hatta.

0 oy
(4,156 puan) tarafından

Eşinizle çok rahat halledersiniz. Hem ikinci çocuk tecrübelisiniz de. Ben başkasının evine gidip kalmayı yanlış buluyorum. Bebeğin babasına da ihtiyacı var doğduğu zaman. Şimdi bende ikinciye hamileyim ve sezaryen olucam. Hastaneden çıkınca evde kimse kalmasın kararı aldık. Hem eşiniz haklı , sobalı ev sıkıntılı

0 oy
(896 puan) tarafından

Ne olursa olsun boş ver gitme. Babalık izni oluyor zaten. Onu kullansın o sana yeter alışana kadar. 

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 251 göst.
13 Eylül 2021 Güzellik-Bakım kategorisinde Smnrbtn (65 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 791 göst.
22 Nisan 2022 Aile & Aşk kategorisinde Duygubuse076 (4 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 1,308 göst.
21 Mart 2021 Aile & Aşk kategorisinde Kenanveannesi (454 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,502,552 soru

24,533,506 cevap

360,086 kullanıcı

...