Kizlar 12 +6 haftalık hamileyim aç veya tok birden sıcaklık basıyor soğuk terleme oluyor başım dönüyor kendimi yerde buluyorum midem o anda bulaniyor çok fena oluyorum ve Bi 10 15 dk kadar sürüyor acaba niye böyle oluyor Dr randevuma daha çok var
kan şekerin düşüyor büyük ihtimalle ondan oluyor. belirtiler ona benziyor
Peki o anda napim ne yiyim
o anda hafif şekerli bir şey seni kendine getirir ama bu hale gelmeden düzgün beslenmek lazım.
basit şekerler, yani rafine şeker içeren her şey kan şekerinş çok hızlı yükseltir ve aynı hızda düşürür. meyveler de benzer etki yapar.
bu hale gelmemek için ara öğün yap.
ara öğünde 1 elma yerken yanında 1 bardak süt, kefir iç. Kan şekerini normal şekilde yükseltir ve ani düşmenin önüne geçer
yemeklerde de porsiyon olarak çok yeme, ara öğün çok yapamazsın.
çantanda da her zaman atıştırmalık bir şeyler olsun. bu benim başıma bi kere yalnız gelmişti, yere yığılmıştım resmen.
Ay çok teşekkür ederim evet çok zor birsey valla yerden kalkamiyor insan okadar çok titriyor ki beden
gebelik öncesi yoktu bende, bebeğim 2 yaşını geçti hala dikkat ederim, hiç aç kalamam.
hatta öncesinde eşim anlamazdı benim niye sürekli yemek istediğimi kendi günde 1 öğün yapsa 2.öğünü aramaz, dayanır ama ben asla. ne zaman gebe kaldım böyle baygınlık geçirdiğimi gördğ ve kan tahlilinde de açlık kan şekerim düşük çıktı o zaman anladı beni😂
dediğim gibi beslenmene dikkat et, şekerli şeylere çok takılma, kendini aç bırakma bir şey olmaz
Demşr eksikliğinden bende aynı seyleri yaşadım gebeliğim boyunca adım atacak takadım yoktu sürekli uzanıyordum sürünüyordum
1,487,160 soru
24,312,130 cevap
344,809 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın