Akşam sekizde de uyusa onda da uyusa gece uyanıyor. Bu akşam on gibi uyudu bir saat önce uyandı :( neden böyle yapıyor bilmiyorum
Neden olabilir
Bir haftadır bu şekilde
Ne kadarik kızınız
26 aylık
Benimkide 28 aylık bu aralar öyle uyanır etrafa bakar sesini çıkarmaz geceler uzun olduğu için uykusunu mu alıyor bilmem bazende ağlıyor dişten dolayida olabilir yaş sendromu falan
Yeni bir özellikleri olunca veya bir şeyler öğrenince uykularında problem olabiliyor.
Gündüz aşırı uyumak ya da hiç uyumamak yani tam orta hali tutturamamak da gece uyanmalarına sebep olabiliyor.
En yaygınıysa ayrılık kaygısı. Annesinden bağını koparıp birey olduğunu keşfettiği aylardayız, benimki de 23 aylık. 3 yaşa kadar oturacak ama, doktorumuz bize böyle söylemişti.
Gece ağlayıp uyandığında aslında uyanmış olmuyorlarmış, sadece dünyaya geldikleri ilk andan itibaren alıştığı bir anne hissi varmış, onu arıyorlarmış gayri ihtiyari. Sen de yavaşça piş piş piş yapıp onu uyandırmadan yanında olduğunu gösterirsen 5-10 dk demeden tekrar eski derin uykusuna dalıyormuş.
Biz denedik, yeni yeni bazen oluyor bazen daha uzun sürüyor ama neticede işe yarıyor.
Çok yormamak lazımmış çocuğu, fiziksel değil sadece zihinsel olarak da öğrenme aşamasında olduğu için birden fazla oyun, birden fazla hikaye veya birden fazla arkadaş, park, mekân değişikliği ya da çizgifilm gibi etkenler beyni yorabiliyormuş.
Bu da çocukta uyurken hayal gücü ve düşünebilme kabiliyetine göre tabi etkili oluyor.
Çare itidalli olmak. Orta yolu bulduk mu bizden iyisi yok. Her çocuğun orta yolu da kendine has, deneme yanılma yoluyla keşfedeceksiniz. Rabbim yardımcımız olsun.
Aslında odasını yeni ayırdım. Belki de bu yüzden böyle yapıyor
Büyük ihtimalle bu yüzdendir güzelim, yılma sen, ağladığı zaman gider pış pış yaparsın tekrar uyuyunca geri odana dönersin. Bu senin kararlı olduğunu gösterir.
Gündüz uykusunu çok istemiyor zorla yatıyorsa zorlamayın . Bazı çocuklar erken bırakıyor . Uyumadan önceki 1 2 saat aşırı aktiviteli oyunlardan kaçının daha sakin sakin zaman geçirin. en az 2 saat önce yemek yemiş olsun. Ve en az 2 saat önce telefon televizyon gibi uyaranlardan uzak durun. Uyku arkadaşı verebilirsiniz .gece uyandığı zaman ışığı bile açmadan sessizce konuşarak geri uyutmaya çalışın ağlarsa bile ışığı açmayın. Doktorun bize söyledikleri bunlar .
Bunları uygulayarak geçti yardımcı olur inşallah
Benmkide öyle hatta kalkıp ortalığı yıkıyordu birşey olmuş da ağlıyor gibi eşimle ikimiz avutamiyordum bile ben aksam uyuttm geç gece uyutmadm eşim yoktu çünkü avutamiyordum kusuyordu ağlamaktan sabaha doğru uyudu kaç gün 3 de dün bir de uyudu bugün 12 buçuk gibi uyudu kalkmadı şükürler olsun öyle bı ağlama ki artık ben oturup agliyodm kuckata flan da susmuyodu
Benmki 5 yaşına giricek hala uyanıyor valla bacım benm umudum kalmadı artk
21 aylık oğlum bizde de aynı son iki haftadır hele sürekli ağlıyor anne anne, işe gidiyorum dinlenemiyorum bende çöktüm 🫤😂 diş Jeli sürüyorum acaba diş mı emin değilim, uyuyor ama ben yanından kalkınca uyanıyor zor zamanlar. Umarım bir an önce sağlıklı deliksiz uykuya geçerler
1,487,240 soru
24,313,194 cevap
344,863 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın