Oğlum memeyi 3. Ayda bıraktı ve aptamil-bebelac Gold şeklinde formül mama kullandık.. şuanda 6 aylık ancak bu mamayı da zoraki içiyor uyku arasında 4 saatte 90 CC anca diyebilirim.. kilo anlamında ise alt sinirda gidiyoruz. Biz doktor tavsiyesi üzerine 1 aydır ek gıdadayız. Son zamanlarda da artık sabah kahvaltısında ona az birşeyler hazırlayıp veriyorum(yumurta sarısı,peynir, irmik gibi karışımlarla hazırlanan tarifler yani)... İkindin de yoğurt veya meyveli yoğurt gibi biraz veriyorum... Ancak mama istemiyor gibi iş yapıyor oğlum. Daha ek gıdaya yoğunlaşacak bir bebek değiliz küçüğüz ancak ben ne yapacağımı şaşırdım. Ek gıda ağırlık vermiyim diyorum aç kalıyor gibi hissediyorum mamada düzgün içmeyince ne yapmaliyim acaba.. Mamayı değiştirin derseniz eğer biz mama değişikliği vs denedik ancak aldığı mama suanki kullandığımız mamamiz oldu digerlerini reddetti zaten.
Mama + ek gıda olarak ilerlemesi gerekiyor aslında ama bu aylarda reddetme yaşanabilir biberon değişikliği yapabilirsiniz ek gıda çok yendiği zaman da belki sorun olabilir kabızlık gaz sorunları kusma vs yaşanabilir
Aynen bende ondan korktuğum için ek gidayi fazla veremiyorum midesine yüklenmem ileride herhangi bir sorunu teşkil edebilir diye. Vermeye çalışsam da alacağını hiç sanmıyorum benim bebeğimin gerçi orası da muamma da.. ek gıda sonrası su veriyorum biberon ile doktorun önerdiği şekilde,mama aldığı biberon ile su aldigi biberonu aynı chicconun. Ancak suyu alırken içiyor iş mamaya gelince çok acikmadigi taktirde dili ile itiyor. Bıberonu sevmese suyu niye içsin diyorum bir taraftan da. Sanki süt tarzı bir sey icmek istemiyor gibi sezmeye başladım. Ancak mecburum da baska verecek bir şeyim yok 6 aylık bebeğe. Valla yemeyen çocuk zor diyordum da yemeyen bebek de ayrı bir zormuş
Yani adı üstünde ek gıda. Alması gereken mama. O mamayı içmek istemiyorsa eğer başka mamaya geçin tabi bu bence. Doktor ne dedi ya da ne der bilmiyorum ama şuan ek gıdayla doyacak yaşta değil ve meyveli yoğurt için erken
Meyveli yoğurttan kastım muzu eziyorum yoğurt ile karıştırıyorum hazır meyveli yoğurt demiyorum.. evet mama alması gerektiğini bende biliyorum canım zaten ek gıda ile doyamayacagini bunun için erken olduğunu postumda da belirttim aynı zamanda farklı formül mamaları da denedigimi ancak sadece Aptamil ve bebelac Gold aldığını diğerlerini reddettiğini de söylemiştim .bunların hepsini biliyorum ancak mama istekli almiyor+ek gıda içinde fazla veremiyorum bünyesine ağır ee peki ne yapmalıyım demek istedim yemeyen bebeğe. Anne sütü alsa hadi bir şekil içim rahatlayacak ama onu da almıyor bırakalı 3 ay oldu
Tamam sen ek gıdayla doysun istiyosun ama o gerekli vitaminleri minarelleri alamayacak ve sürekli ek gıda verirsen gaz da yapicak bence sen çocuk doktoruna git senin nasıl ilerlemen gerektiğini anlatsın bu şekilde olmaz içmiyor diyip gecemezsin ki
Ek gıdaya bence biraz az veriyorsun çorbada eklmelisin
1,487,044 soru
24,309,985 cevap
344,685 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın