0 oy
66 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (1,366 puan) tarafından

Kızımı zorla uyutuyorum buda beni çok yoruyor ama uykusu olduğu halde uyumak istemiyor ikna ettiğimde de hemen uyuya kalıyor 2 bucugu buluyor bu seger 4 buçukta kalkıyor gecede çok uyanıyor normalde 1 buçukta uyuturum ama ikna olması uzun sürüyor hiç uyutmayayim diyorum bı uyusun diyorum gelişimi için siz ne düşünüyorsunuz anneler 31 aylık olacak 

2 Cevaplar

0 oy
önce (7,283 puan) tarafından

Bahsettiğiniz saatler gündüz mü? 

önce (1,366 puan) tarafından

Evet gündüz 

31 aylık aslında gündüz uykusunu bırakıp gece uykusunu öne çekebilir. Gündüz uyursa da 1-1.5 saat uyumalı. 2 saat uzun geliyordur 

Evet kendi uyuyor 2 saatte kendim zor kaldiriyorum direnip geç uyuduğu için galiba 1 buçukta uyuttugumda 1 buçuk saat uyuyor bugünde uyumaknistemezwe uyutmayacam akşam kaçta yatirayim gündüz uyumazsa 

21:00 iyidir gündüz uyumazsa. Her çocuğun dinamiği farklı, gündüz uyumazsa belki 20:00'de yorgun düşüp uyur. Kendi düzenini kendi kurar artık büyümüş 🧿

Evet şükürler olsun canım teşekkür ederim yorumun desteğin için 

-Reklam-
0 oy
önce (1,922 puan) tarafından

O ayda son uykusu saat 14.30da bitmesi gerekiyor eğer uyumuyorsa birakin öğle uykusuna artık ihtiyacı kalmıyor demektir benim oğlumda o ayda sanirim bırakacak artık uyumak istemiyor benim için gece uykusu daha önemli olduğu için zorlamıyorum

Teşekkür ederim bende zorlamicam artık akşam kaçta uyutuyorsun peki gündüz uyumayinca 

7 gibi huysuzlanmaya başlıyor ben 8 8.30a kadar oyalıyorum gece kalkma sorunumuz hiçbir zaman olmadıgı için sabaha kadar deliksiz uyuyup sabah 8 9 gibi kalkıyor erken yatması öğlen uykusundan daha önemli hem gelişimi için hem benim için 🤭

Doğru diyosun canım ama benim kizda hiç huysuzlanma yok bende 9 buçukta uyutuyorum gece kalakt korkusuna maşallah benim kiz uyaniyor hala gece 

9.30 geç bi saat şimdi artık uyumayacagı için 8. 8.30da yatağa koyun bide kendi kendine mi uyuyor uyku eğitimi var mı 

Yok canım sallayarak uyuyor malesef aslında bu yaz kendi uyumaya alistircakti. İşe başladım iş kurdan ama bu aralagin sonunda bitiyor inşallah alistircam kendi uyumaya 8 30da uyuyayım ozaman canım bu deneyeyim 

Yaşı dahada geç olmadan uyku eğitimi verin ben 11 aylıkken uyku eğitimi verdim o günden sonra uyansa bile kendi kendine uykuya dönüyor hiç ellemiyorum yanına bile gitmiyorum bide sallanmaya alıştığı için uyanırsa sallanmadan uykuya dönemez en kısa sürede uyku eğitimi meselesini çözmenizi tavsiye ederim

1 ay sonra inşallah teşekkür ederim 🥰

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 97 göst.
0 oy
4 cevap 290 göst.
0 oy
5 cevap 183 göst.
22 Ekim 2025 Diğer kategorisinde Melis63 (2,126 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 424 göst.