X platformunda böyle bi itirafa denk geldim ve utandım evlilik bu mu tersini erkek yapsa kadınlar kıyameti koparırken kendilerine ne olacagı belli olmaz diye her türlü hileyi reva görmek mi
Dunya hali eger bende calisiyo olsaydim bende esime maasimi tam soylemez birikim yapabilirdim. Bu arada esim para hesabima hic bi zaman karismadi yani mudahaleci degil ama yine de 1.si en iyisine bile guven olmaz ilersi icin kendimi guvenceye alirdim, 2.si en iyisi bile kadinda olunca ona guvenir. Ona sikistim, buna yetismedi diye diye bi sekilde kullanmak ister. Ben acikcasi buna karsiyim artik. Artik diyorum cunku cevremde gordugum ve kendimde tecrube ettigim bi durum bu ikinci durum. Yani benim kocam oyle degil diyen bi kere vermemeyi denesinler kocalarina anlarlar ne demek istedigimi :) Ha ama kenara ayirdigim para vardir geri kalan butcemi de kendimi sikarak harcamam o ayri. Yani yorgan altinda oturmak biraz abarti :)
Kendi tecrübeniz olduğu için sizinki farklı bi durum
Kendi tectubemin haricinde cevremdeki cogu erkek boyle artik. Belki maddi sikintilar buna itiyo ama bir kadin kendini guvenceye almali. Tabi burda birikimden bahsediyorum. Diger konuda hanfendiye katilmiyorum. Kisitli yasamak mantiksiz.
Bir yandan haklı bir yandan haksız. Yani soğukta oturacak ya da ot gibi yaşayıp kenarda param olacağına olmasın daha iyi. Kenarda köşede kimsenin bilmediği para ya altın herneyse bir birikim kesinlikle olmalı. Bu güvenle alakalı bir durum değil. Yarın kimin ne olcagi belli olmaz.
Peki o zaman söyle düşünelim aynısını erkek yapsa size maaşını doğru söylemese sizi varlık içinde yokluğa mahkum etse ne hissedersiniz kenarda kıyıda tabiki para olmalı ama bu yalan söylerek eşten çalarak olmamalı haa şöyle bi durum varsa eş eve vermiyorsa ailesini eksik bırakıyorsa o zaman yapılması yanlış olmaz
Zaten diyorum ki ot gibi yasayacaksak o parayı biriktirmenin anlamı yok. Lüzumsuz bir şeye harcanacagina köşede kalabilir. Eşim benim hayat standardımi düşürmediği sürece o da köşeye para koyabilir ya da ailesine yardım edebilir.
Resmen kocasıyla dalga geçmiş doğruysa tabi
Doğruluk payını bilemeyiz ama böyle tiplerin var olduğu gerçeğini değiştirmiyor
Kadın adamı boşayacak gibi geldi🤣
Asla eşimden gizli saklım olmaz geçen babam 3 bin verdi eşime verdim bana dolar yaptım dedim.
Ondan önce elime gram altın parası verdi git gram al dedim.bunlardan haberi yoktı saklayabilirdimdede.
Ama saklamakta haklı kadınlarda var adam cimriysw verdiğinin hesabını yapıyorsa soruyorsa geri alıyorsa kadın gizli biriktirmektr haklı bana göre
Şunu eşim yapsa boşanırdım ben yapsam eşim benimle boşansın direk net
Eşimden gizli 50 kuruşum yok zaten çalışmıyorum ailemin yılda birkez yanlarına gittiğimde kendime bişiler alayım diye verdiği para oluyor onuda ihtiyaç varsa harcıyorum yoksa eşim üstünü tamamlayıp çeyrek yapip kenara atıyorum eşimin haberi oluyor yani zaten kiraciyiz 4 yaşında oğlum var hamileyim hayat şartları belli zar zor geçiniyoruz gizli para biriktirmeye fırsatımız olmuyor paranın eşten gizlisi saklisi olacaksa olmasın daha iyi güven yoksa hiç bir şey yoktur zaten benim kendi fikrim bu
İkimiz ayni maasi aliyoruz o ayri mesele de bir lira dahi olsa ikimiz de soyleriz bugun boyle harcama yaptim diye hileli kazancin bereketi olmaz
Keşke sahtekarlık yapanlar bunu bilse
Ben biriktiriyorum sonra harcıyorum beraber oturup guluyoz saklım yok ulu ortada bırıktırıyorum
Olması gereken zaten eşten gizli yada eşe yalan söylerek birikim yapmak evlilik birliğinin temelden sarsılmasıdır
Aynn oyle eşim benden gizli yapsa bende huzursuz olurum
Ben kadına hak veriyorum şahsen. Burda neler okuyoruz neler. Allah korusun ama başımıza neler gelir bilinmez. Biz her ne kadar guvensek bile Allah korusun ama tut ki adam öldü e bu kadının bir birikimi olmazsa kimden para isteyecek (bir süre işleri yoluna koyana kadar en azından ). Ya da en güvendiğimiz dağlara bile kar yağar bazen bu yüzden hep sağlam ve tetikte olmalı insan
Bu sizin fikrinizdir ama tersini düşünün aynısını erkek yapsa bu yalana aldatmaya girmez mi haa eğer erkek eve bakmıyorsa aç açık bırakıyorsa elinde avucunda ne varsa zorla alıyorsa yapılması haktır ama öbür türlüsü erkeği finansal olarak sömürmek ve aile birliğine zarar vermek olduğu için yapılması çok yanlıştır
Ya zaten dinen de erkek eve bakmak zorunda. Baksın da. Ben de çalışıyorum ama kendimi tutamıyorum herşeyi söylüyorum 😄bu arkadaş gibi olmak vardı
Biraz hak veriyorum biraz veremiyorum. Ev hanımıyım. Eşimin verdikleriyle 1 kaç ayda 2 bin dolar biriktirdim (normalde de hiç biriktirebilen biri değilim,dalga geçerler hep) Eşim bana çocuklara,kayınvalideme falan hep bir verir. (Büyük baba gibi ☺️) geçen sıkıştı aldı bendekileri. Keşke biriktirmeseydim yada saklasaydım dedim. Bi tek benden gidiyor ve ortaya gidiyor. Bu kadının da daha anlatmadığı varsa olabilir yani. Eşime güvenmiyor değilim ama o kadar çok ev hanımı kaldım ki . Kpss falan derken kendimi garantiye bir şekilde almam lazım, bence her kadın da biraz da olsa saklaması gerek
1,487,160 soru
24,312,130 cevap
344,809 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın