Arkadaşlar 3 yaşındaki çocuk halası ve babaannesi için bana vurdu itti çimdikledi dese . Ve asla kabul etmeyip çocuğu yalancılıkla suçlasalar bunu nasıl ispat ederdiniz?
Bunu ispatlamaya uğraşmam ama bir daha cocukla yalnız asla bırakmam
3 yaşında ki çocuk yalan söyler mi bilemem. Ateş olmayan Duman çıkmaz ama belkide öyle sevmiş olabilirler bilemedim
Gayet de yalan söyleyebilir 3 yaşındaki çocuk. Bu olay için demiyorum ama asla yalan söylemezler diye bir şey yok
Yaa ne bileyim 3 yaş çok küçük bir yaş değil mi
Maalesef olmayan şeyleri söyleyebiliyorlar 3 yaşta kızımla bazen şahit oluyorum yani yalan bazında değil tabii çocuk ne yaptığını bilmiyor bunu söylerken ama olmamış şeyler olmuş gibi söyleyebiliyorlar bazen mesela babası mutfakta oturup sigara içiyor kızım içeride tek başına kardeşiyle ama gelip anne babam bana kızdı babam beni itti diye biliyor ama diyorum babam mutfakta oturuyor sonra gülümsüyor şirin şirin ama işte çocuk o an olmamış gibi söyleyebiliyor yani ben başkası için çocuğumu direk yalan söylüyor diye düşünmem dikkate alırım Bir daha yalnız bırakmam gözüm üzerinde olur ama çok da net yapmıştır diye de düşünmemek lazım
Bı olay benimde başıma geliyor
5 yaşına yeni giren oğlum
Babası işten gelince
Annem bana tokat attı diyor
Babası da niye çocuğa Tokat attın diyor
Ay ben şok
Hayır diyorum yok yok attı diyor
Bazen şakasına eşime diyorum evin her yerine kamera 📷 taktırmam lazım diye
Şaşırdım bu duruma, hiç başıma gelmediği için düşününce çok küçük bir yaş gibi geliyor 😅
Çocugun kendini ifade etmesi nasıl eğer yeterli seviyede ise oyun terapisi ile anlayabilirsiniz
Çocuk çok akıllı çok zeki maşallah . Gayet olayı ayrıntılarıyla anlatabiliyor . Ama çocuğun hayal dünyası diyip inkar ediyorlar.
Oyun terapisi burda devreye girer iste babannesi ve halasının adı ayşe fatma diyelim 2 oyuncak bebek ayşe ve fatma çocugunuzun bebeği ile oynarken canlandırma yaptırın ayrıntılı şekilde ama mesela severken çimdikleyip ittirin sonra kızıp döverken aynı işlemi yapın öyle biraz detaylara girerek çocugunuz bebekler üzerinde işlem yaptırın ordan anlarsınız zaten
Malesef çocuklar yalan sôyleyebiliyorlar yada hafif vurur gibi seven insanlar olabiliyor algılarında bana vurdu diyebiliyorlar. Ama bı okadarda doğruyuda söyleyebiliyorlar bunun için çocuğa bir oyun terapisti gerekli.
Aslında anlattığı şey halam bana tekme attı amcam halama kızdı kavga ettiler şeklinde olayın gerçekliğiyle ilgili bi şüphemiz yok ama ispat edemiyor .
Siz tanıyormusunuz halayı yapacak birimidir kendisi
Kendi çocuklarını döven biri yaramazlık yaptığını düşünürse kendi yiğenine vurmayı kendinde hak görebilir .
Ozaman yapmış olabilir 🤷
Şimdi şöyle biseyde var kendimden örnek vereyim abimin oğlu 3 yaşında o kadar da akıllı bı çocuk . Annesi işi olunca bize bırakıyor bı kaç ay önce bizden eve gidince halam beni dövdü anne demiş annesi nerene vurdu oğlum deyince kafama kafama vurdu popoma vurdu demiş . Külliyen yalan öyle bişey asla yok severken bile vurmadım onu geçtim sesimi bile yükseltmedim çocuğa çok eğlendi o gün . Yengemde benle alakalı şüphesi olmadığı için ne dovdun kız çocuğumu diye goygoyunu yaptı
Kardeşim kaynanasıyla konuşmuş bir kere vurmuşsa ne olcak halası demiş…
Aaaa o zaman bambaşka bak ağzına sicarim onun
Şimdi çocuk doğru söylüyor veya yalan söylüyor bilemem ama siz halasını ve babaannesini iyi biliyorsunuz dur öyle yapar mı yapmaz mı daha iyi bilirsiniz
Çocuk yiğenim .. benim değil
Ben de eskiden diyordum cocuklar yalan söylemez diye taki kızım 3 buçuk yaşına gelene kadar. Şu farkediyorum hem yalan söylüyor hem iftira atıyor hem abartıyor. Mesela bir yaramazlık yapıyor hemen abisinin üstüne atıyor sanırım bunda benjmde suçum var çünkü yaptığı yaramazliklara haliyle bazen sabrım taşım kızdığım için. Yani demem o ki abartıyor da olabilir doğru da söylüyor olabilir
Kardeşim kaynanasıyla konuşmuş bir kere vurmuşsa ne olcak halası demiş yani kabul etmişler zorlayınca …
Ne hakla vururlar saçmalık ben olsam kavga çıkartırım heralde
Öyle olmuş zaten ama ailenin yanına gitmek için kavga çıkartmaya çalışıyorsun bilerek demişler . Kardeşim gurbette
Hem suçlu hem güçlüler şunlara bak
Çocuklar bazen yalan da soyluyo misal az önce çocuklarımı kaynanama bıraktım anneannemlw oturuyorlarmis benimde isim vardı halledip gittim içeri girer girmez bana şu vermediler şu istedim hiç biri umursamadi dedi büyük kizim suyunu verdim içeri gittim senin kız sınırlı bana kardeşini itme dediydim kızdı gittiydi dedi bende şu vermemissin onu sikayet ediyor anne dedim yok kız ne suyu su falan istemedi ki hiç dedi anneannemde onayladı şu demedi hiç kardeşini itme dedi annen oda kızdı gitti dedi bana mesela yalan söyledi içeri girdi sordum neden öyle derin diye kafam karışmış anne diyo çocukların herşeyi anlama şekli farkli kafalarında kuruyorlar bence bazen
yalan söyleyeceğini sanmıyorum ama bazen çocukkar yaşanmamış şeyleri de yaşanmış gibi anlatabilirler.
mesela orada halan sana vurdu mu dediğinde hayır derken, koluna mı vurdu dersen evet vurdu diyebilir.
ama gerçekten vurmuş da olabilirler tabi, maalesef öyle bir ihtimal de var. çocuğa daha fazla sormayıp sonrasında neler olacak ona bakmak gerekiyor
Biraz sıkıştırınca bir kere vurduysa ne olacak demişler sonra da sen ailenin yanına gitmek için tatil amaçlı bilerek kavga çıkartıyorsun falan demişler
işte asla emin olamazsın, bir daha bırakmamaj lazım bir süre
İspata gerek yok benim için çocuğun beyanı esastır. Oyun oynayın. 4 5 tane oyuncak çıkarın bak bu halan bu teyzen bu annnane bu dede bu babaanne. Sonra oynatın oyunda neler yaptığını videoya çekin ama çocuk farketmesin. Çocuk onların davranışlarını oyununa yansıtır zaten.
Valla o hic belli olmaz cocugunu taniyan anne bilir dogru mu yalan mi ikisi de basima geldi cunku
Bekardim daha 18 19 yaslarimdayken annem bi cocuga bakti o donemde 2 yas cocugu demesin mi merve beni dovdu nerene vurdu diyolar sirtini gosteriyo asla yapmadim Rabbim biliyo sinirimden oturup aglamistim
Benim oglan gec konustu 2 yasindaydi daha yeni anne demisti tabi sonra bulbul gibi sakidi masaAllah neyse iste daha konusamiyodu temizlik yapiyorum camasir sermeye ciktim ust komsu seslendi napiyosun falan filan konusunca temizlik yapmaya calisiyorum cocukla deyince kizi gonderiyim cocugu oyalasin sen yap isini dedi valla ne iyi olur dedim ondan sonra o kiz ara ara muhammedle oynucam diye bana geliyodu benim oglum normalde sicak kanlidir birini gorunce beni unutur o derece ilk gun guzel oynadilar kulagim hem onlarda ara arada kontrol ediyorum iyi dedim anlasti bi daha geldiginde benim oglan bana sarilip duruyo ben anladim bisey oldugunu sonra cok denk gelmemeye calistim bana gelecek oldumu mjsait degilim dedim kabul etmedim ama kapi onunde oturuyoruz onlarda iniyo benim oglan surekli bana sariliyo bi kere perde olcusunu sormak icin kadin bana geldi biz konusurken kiz girmek istedi ne diyim yok desem olmuyo gurdi iceri oglumun kocaman havuzu vardi salonda kurulu top doldurmustum hiii havuzzz dedi kiz iceri kostu o gunden sonra havuz sismedi benim sklima geldi de gunahini almak istemedim cocugun aradan 2 3 ay kadar zaman gecti o ara benim oglan konusmayi ogrendi havuzu kaldirmistim temizlik yaparken cocuk havuzu gordu ne dese begenirsin deniz havuzu kesti dedi elinde lolipop seker vardi uzun cop siste olanlar varya onlardan onu batirmis ne tesadufki havuzdaki delikte tam o sis girecek kadar daha da zaman gecti oglum daha iyi konusmaya basladi anne deniz ne dedi biliyo musun benimle oynamazsan sana kuserim dedi dedi biri kusunce sarilir benim oglan zaten dedim demekki ondan cocuk o kizi gorunce bana sariliyodu dedim neyse kizda kucuk olabilir dedim biraz daha zaman gecti benim oglan bu sefer anne deniz dedi kiz benim dedigimi yapmazsan benimle oynamazsan seni kaciririm annene babana da vermem seni de cope atarim dedi dedi benim kafam atti bi dahs gorusturmedim ne yapcami da bilemedim baska komsunun cocuguyla da oynuyolar onlar hic oyle bisey demediler dediyse de duymadim 2 3 yasindaki cocugun soyledigiyle benim cocuguma iftira atiyo dese ne dicem dedim bi daha kadini gordugum yerde kactim kapima geldi kapiyi acmadim sonra da tasindi gitti kurtuldum hamdolsun devam etseydi napardim bilmiyorum benim oglan duzgun konusamiyo diye cocugu sıkıştırmış
Yalan veya doğru benim için önemli değil ama ben çocuğu bir daha o insanlarla baş başa bırakmam bir insanın bunu yapması için ruh hastası olması gerekir öte yandan çocuğum söylüyor ise doğrudur bence tartışmaya kapalı çocuğu asla sorgulamam ben çünkü bunu uydurmayacağını bilecek kadar tanıyorum çocuğumu
Benim kızım 2 buçuk yaşında hayal dünyasını çok geniş yalan söylediği oluyor ama bı kaç kere tekrarlandığında gerçeği söylüyor o denli şiddet varsa bı yerlerinde kızarıklık morarma vardır illaki
Çocuklar yalan söyleyemez sadece bunu bilsen yeterli
1,487,473 soru
24,316,495 cevap
345,065 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın