0 oy
343 göst.
önce Diğer kategorisinde (3,470 puan) tarafından

İyi günler hanımlar oğlum 1.sınıfa gidiyor öğretmen beni şimdi whatsapp ta bilsem diye bir gruba almış sanırım oğlumu bilsem sınavlarına alacak. Nasıl oluyor bu süreç bilen varsa bilgi verebilir mi? Hazırlık kitabı alıp çalıştırmaya gerek var mı yoksa çocuğun potansiyeli varsa zaten kazanır mı? 

7 Cevaplar

0 oy
önce (99 puan) tarafından

Bilsem sınavları çocukların yeteneklerine göre bir sınav mıydı  ? Yoksa bu sınavlara girip burs alıyorlardı o muydu ? 

Tamam şimdi oldu . Benim kuzenimde müzik alanında girmişti . Yani galiba bir nevi potansiyele göre o zaman 

önce (3,470 puan) tarafından

Yani aslında potansiyele göre tabii ama hazırlık yapmakta gerekiyor çocuk ne yapacağını bilsin sınavda donup kalmasın bu ne lan diye 😄

Ee tabi canım :D benim bilgi bu kadar :D 

önce (136 puan) tarafından

Hazırlık yapsa bile potansiyeli olmayan mülakatta yine eleniyor 

Ben göstereyim de potansiyel yoksa yapacak birşey yok zaten. Kuzenimin oğlu girmişti çocuk 3.sınifa gidiyor ama yaptığı resimlere inanamazsın o kadar güzel ve gerçekçi ama kazanamadı bilsem ı şok oldum. Nasıl sınav uyguluyorlarsa artık. Oğlum çok hevesleniyor ben o yüzden kazanmasını istiyorum ama sık boğaz edecek değilim ben gösteririm isterse çalışır istemezse çalışmaz. 

-Reklam-
0 oy
önce (248 puan) tarafından

Bilsem bildiğim kadarıyla cocugun yetenekli olduğu bir alan fark edildiğinde sınava girip kazanırsa okul dışında ek ders ve o alanda eğitim almasını sağlıyorlar 

Teşekkür ederim cevabınız için. 

0 oy
önce (5,977 puan) tarafından

Açıklama yapar zaten öğretmen 

Her sınıfta 3 4 öğrenci kaydeder öğretmen bilsem sınavına. Hazırlık süreci için kitaplar var onlar alınacak . Öğretmen onuda tavsiye eder 

Eğer kazanırsa sınavı her hafta belirli bir yerdeki kursa gider eğitim alır 

Genelde görsel zekası yüksek olan öğrenciler kazanıyor 

Teşekkür ederim cevabınız için okuması erken oldu oğlumun o yüzden sanırım sınava tercih etti. 

0 oy
önce (1,382 puan) tarafından

Her sınıfta var mı bizim memlekette ben duymadım 

Yok canım çocuklara söylemiyorlar ne olduğunu sadece telefondan sınav yaptı öğretmen dedi o da babası sordu da öyle söyledi oğlum. Her okulda olan birşey ama çocuklara farkettirmeden yapılıp içinden seçiyorlar. eğer böyle böyle bir yer için sizi sınav yapıyoruz deseler ve çocuklar kazanamadığını öğrense üzülürler. Ben sınava seçilmesine rağmen söylemeyecektim oğluma babası söyleyince o da sınav olduk diyince açıkladık. 

Hayırlı olsun canım. Kızım okulda n gelsin sorayım . Normalde gergin soruyorum diyor bu harfi öğrendik okuyorum programından açıyor bize birde yanına çağırıp verdiği fotokopiyi bazen okutuyor birde beden dersi yaptık diyor 

Henüz kazanmadı bizimki de zaten kazanacağını da sanmıyorum altta bir başkası yoruma torpil mi var diye sordular demiş demek ki torpil dönüyor ortada 1 puanla kaybetmiş çocuk resmen geçmemesi için puan vermemişler yani. Kimbilir kimlerin çocukları gidiyor torpille buralara. 

Haklısın canım inşallah kazanir çocuğun 

İnşallah

0 oy
önce (5,684 puan) tarafından

Potansiyeli olan çocuk çalışmadan kazanıyormuş zaten. Soru tarzıyla ilgili bi iki örnek göstermeniz yeterli diyorlar. Bir de çalışarak kazansa bile 2.sınavda elenir elenmese bilsemde sıkılır sevmez diyorlar. Belli bi kqfa yapısındaki çocuklar alınıyormuş çünkü.

Benim oğlum çok hevesli ama bilemiyorum tabii kazanır mı. Öğretmen bir link atmıştı oradan çalıştı biraz. Sıkılınca bıraktı. Bakalım nasibinde varsa olur zaten çok zorlamaya gerek yok

0 oy
önce (17,604 puan) tarafından

Şubatta sınava girecek. Geçerse bilim sanat merkezlerinden eğitim alacak.

https://meb.ai/U6vugnO

Yakınmış sınavda teşekkür ederim cevabınız için. 

önce (17,604 puan) tarafından

Rica ederim. Bizimkide girecek sınava. Bakalım sonuç ne olacak. 

Bende heyecanlandım kendisi çok hevesli kuzeni girmişti ondan öğrendi. Reklamlarda Turkcell in merkezini görüyor böyle sınavla girildiğinden bahsetmiştik. Bende gidebilir miyim diyip duruyordu. Bakalım hayırlısı

0 oy
önce (152 puan) tarafından

Evet kitap almanızı öneririm zaten tapletten genelde görsel olarak işaretleyip geçiyorlar eğer sınavı kazanırsa rehabilitasyon merkezinde yüz yüze sınava giriyorlar onu kazanması biraz zor görevli kitap okuyor çocuk sadece dinliyor sonra sasirtmaca soru soruyor gayet dikkat gerektirir benim çocuğumun torpili varmı diye sormuşlar di görevli gayet basarilisin bu şekilde ilerlemeni temenni ederim demişti

Birde 1 saat kadar bir süre veriyorlar 20 dK 15 ek çıkan çocuklar olmuştu benim cocucgum son dk ya kadar içerde tutmuslardi uzun süre kalması iyi yani

Belki 1. Sınıf olduğu için farklı şeylerde yapa bilirler bir resim gösterip onu yorumlaması gibi 

Yaa resmen geçirmemek için 1 puan vermemişler şaka gibi. Torpille giriliyor demek ki buralara da sorduklarına göre kim bilir kimlerin tanıdıkları gidiyor. 

Kimlerin girdiğini bilemem ama 1 puandi

Yazık ya gerçekten bir puanla neyse sağlık olsun diyecek birşey yok hakka da giriyorlarsa Allah büyük 😊

önce tarafından düzenlendi

Kul hakkı sonucda Allah bilir

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 295 göst.
17 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Mom and boy (368 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 265 göst.
24 Mart 2024 Aile & Aşk kategorisinde Filizsena (102 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 632 göst.