0 oy
420 göst.
Diğer kategorisinde (788 puan) tarafından

Aranızda kendisinde yada cevresinde yüksek tansiyon sorunu yaşayan var mı şuan çok endişe ediyorum 

15 Cevaplar

0 oy
(268 puan) tarafından

Gidecek durumunuz yoksa ambulans çağirin 

(788 puan) tarafından

Bende değil eşim de ay stresten eksik yazmisim şu an gözetim  altında dil altı hap verilmiş ama düşmediği için ikinci kez verilmiş  uzun zamandır 20'lerin üzerinde çıkıyor 

(268 puan) tarafından

Dr lar daha iyi bilir bişey diyemem allah şifa versin 

(788 puan) tarafından

Allah razı olsun

-Reklam-
0 oy
(8,274 puan) tarafından

baya yükselmiş, tansiyon ilacı alıyorsa dozu mu değişmeli artık bilemedim. böbreklere de baktırsın 

(788 puan) tarafından

Eşim ilk kez hastaneye gitti bununla ilgili bir buçuk ay önce ölçüsünde de 20'lerde 22'lerde çıkmıştı ama sanırım genç olduğu için herhangi bir rahatsızlığı olmuyordu ben uzun zamandır yüksek diye gönderdiğim için gitti bugün normal kontrol diye yine 23 çıkınca hemen gözetim altına almışlar şimdi ikinci kez dil altı vereceklermiş evet raporlu tansiyon ilacına başlatacakmış doktoru ama düşmemesi beni korkuttu

0 oy
(164,015 puan) tarafından

kizzz sen iyimisin noldu boyle sana

(788 puan) tarafından

Sevda benim değil ya benim tansiyonum çok düşük çıkıyor ama bu eşimin onun da bizim bildiğimiz bir buçuk aydır falan yüksekti bugün kontrol için gitmişti şu anda gözetim altına almışlar çok yüksek diye

0 oy
(4,903 puan) tarafından

Kalp damarları tıkanmış sanırım. 

(4,903 puan) tarafından

Allah şifa versin inşallah bişey yoktur 

(788 puan) tarafından

İnşallah canim

(4,903 puan) tarafından

Noldu bir haber var mı 

(788 puan) tarafından

Gece 5 6  fazla saatlik bir serum uygulanmış daha sonrasında bıraktılar bugün tekrar doktora gidecek umarım tekrar yükselmemiştir kardiyoloji doktoru bakacak bakalım sebebi nedir

(4,903 puan) tarafından

Geçmiş olsun cano kardiyolojinin görmesi iyi ama en azından kalple ilgili sıkıntı var mı yok mu çıkar 

0 oy
(853 puan) tarafından

Gecmis olsun cnm cok yuksek babm tnsyon hstasi ilac aliyor gunluk

(788 puan) tarafından

Ya eşimin evet ilaç başlayacakmış ama şu anda düşmüyor niye düşmüyor anlamadım

0 oy
(8,476 puan) tarafından

Eşim 22 lere çıkıyordu saatlerce hastanede dil altı veriliyordu. Şuan düzenli ilaç kullanıyor. 

(788 puan) tarafından

Benim de işim İlk kez bugün tansiyonla ilgili bir tedavi görüyor ikinci kez dil altı vereceklermiş ilkinde düşmedi hala müsaade altında bekliyor 

(8,476 puan) tarafından

Bir yıldır ilaç kullanıyor ilacını dr bi kaç defa değiştirdi en son şuan kullandığı düzene soktu. Yalnız ben hep tetikteyim sürekli ölçüyorum. Kendisi pek umursamıyor. İlaç saatini bile ben hatırlatıyorum yoksa içmeyecek. 

Kardiyoloji ye gitti sebebi araştırıldı. Bu günlerde sürekli ölçün. Sebebi bulunup ilaç tedavisine başlayana kadar

Geçmiş olsun canım. 

(788 puan) tarafından

Teşekkürler canım tekrardan kan falan almışlar bugün doktora yine görünecek umarım sorun çıkmaz

(8,476 puan) tarafından

İnşallah canım. 

0 oy
(412 puan) tarafından

1 bardağa 1 tane lımon sık ıc o ara hastaneye gıt dıl altı verirler 

(788 puan) tarafından

Esma benim değil benimki çok düşük eşimin yükselmiş Bir buçuk aydır falan yüksek olduğunu biliyoruz bizim bildiğimiz bugün kontrol için gitmişti ilk kez hastanede olcturdi bırakmamışlar ikinci kez dil altı veriliyor

(412 puan) tarafından

Dokkat edın aşlah korusun 

Kalp krizi falan gecırebılır

(788 puan) tarafından

Korkuyorum şu an Esma doktor da aynısını söylemiş o yüzden bırakmıyorlar

0 oy
(1,152 puan) tarafından

Allah korusun hemen acile gidin yüksek tansiyon dil atlı dusurmezse göze vuruyor direk 

(788 puan) tarafından

Ben değil eşim şu an hastanede gözetim altında dil altı verilmiş düşmemiş 2 kez verilecek düşmemesi beni korkuttu

(1,152 puan) tarafından

Düşer inş 

(788 puan) tarafından

Serum takviyesi falan yapılmış gece o şekilde bıraktılar İnşallah bugün tekrar yükselmez

(1,152 puan) tarafından

İnşallah düşer ama kontrol altında olması daha iyi Allah korusun gorumcemin kocasının gözüne vurmustu Allah korusun 

0 oy
(26,351 puan) tarafından

Sevgi indimi tansiyon:(

(788 puan) tarafından

Hayır canım ya ben de şu an elim telefonda bekliyorum haber 2 kez dilalti verilecekmiş  tekrar serum verilecekmiş

0 oy
(33,629 puan) tarafından

Çok yüksek Allah korusun komaya girer rahmetli babannem in bu kadar çıkardı Dr lar hemen yoğun bakıma alırdı dil altı falan limonlu su ver oda dengeliyor 

(788 puan) tarafından

Dil altı verilmiş Nur ama hala düşmedi 2 saattir gözetim altında neredeyse belki daha fazla şimdi tekrar verilecekmiş ilaç korktum yemin ederim düşmemesinden

(33,629 puan) tarafından

Aynı tansiyon la babannemi getirdik 7 dil altından sonra 16lara düştü yine çok yüksekti çok geçmiş olsun 

(788 puan) tarafından

Evet Nur iki kere vermişler dil altı inmeyince 6 saatlik bir serum vermişler sonrasında bıraktılar

0 oy
(4,203 puan) tarafından

Yüksek tansiyon olması hiç iyi değil. En kısa zamanda tansiyon ilacı kullanması lazım. Fakat en önemlisi, neyin sebep olduğunu bulmak. Yakın zamanda yengemin başına geldi. Aşırı yüksek tansiyondan hastaneye yatmak zorunda kaldı. Sebep olarak kalp kası kalınlaşması çıktı. Buna göre tedavi uygulandı. Birçok test yapması lazım. Kardiyolojiye gitmesi lazım. 

(788 puan) tarafından

Evet yarın kardiyoloji doktoru görecekmiş umarım başka bir sorun çıkmaz ya

(4,203 puan) tarafından

Geçmiş olsun, umarım en kısa zamanda nedenini bulurlar. Bulmadan ilaç tedavisine başlanmıyor çünkü. 

(788 puan) tarafından

Bilmiyorum rapor yazılıyormuş ilaç tedavisi uygulanacak demişler tekrar kan vermiş yarın da kardiyoloji doktoruna yönlendirmişler umarım sebebi de bulunur ama çok yüksek olduğu için şu anda bırakılmıyor İnşallah bir şey çıkmaz

(4,203 puan) tarafından

Gözlem altında olması daha iyi. İlaç verirler tabiki, ilk bir hafta sürekli ölçüm yapmak gerekir. Yediklerine de ayrıca dikkat etmeli. Umarım kötü bir şey çıkmaz. 

(788 puan) tarafından

İnşallah canım amin

0 oy
(62 puan) tarafından

Rabbim şifa versin inşallah kötü düşünmeyin dua edin herseyin ilacı duadır inşallah iyileşecek eşiniz 🤲🏻

(788 puan) tarafından

Amin Allah razı olsun 🌹

0 oy
(8,517 puan) tarafından

Geçmiş olsun Sevgicim nasıl oldu eşin iyi mi şuan 

(788 puan) tarafından

Teşekkür ederim canım gece ek bir serum varmışlar 5-6 saatlik sonrasında bıraktılar biraz düşmüş galiba bugün tekrardan gidecek doktora

(8,517 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun canım benim ihmal etmeyin. 

0 oy
(2,278 puan) tarafından

Eşinizin yaşı kaç? Birde stresli bir durum oldumu bu ara? yada üzüldüğü kafaya taktiği bir durum?birde aile gecmisi hikayesi önemli varmı yüksek tansiyon hastasi Yemenizi icmenizi baştan sona değiştirin yükselten besinler olabiliyor çok çay, kahve,mayalı hamur  ,ekmek ,alkol sigara vs  illa tuz degil bu besinler , tansiyonum benimde bu sene fırlıyor 20 kere strese ve sinire bağlı benimki dahiliye çıktım takip şuan ilaca başlamadik,bazı durumlarda ilaç düşürmez dusmedikce yüksek doz verilir çok geçmiş olsun , inşallah başka ciddi bir sorun olmaz çıkmaz...yüksek tansiyon çok sıkıntıli 

(788 puan) tarafından

27 yaşında yemek kültürleri de biraz ağır bir de şöyle bir faktör var ailesindeki erkeklerde var babası dahil amcalarında genetik olma ihtimali çok yüksek

(2,278 puan) tarafından

Yaş çok çok genç yemekler ağır olmamalı kalpden geliyor zaten tansiyon yüksekliği kalp atış şeklinden  kardiyoloji bölümüne çıkmalı mutlaka ihmal edilmemeli..çok geçmiş olsun 

(788 puan) tarafından

Evet bugün kardiyoloji doktoru ile görüşecek çok teşekkür ederim

0 oy
(12,530 puan) tarafından

Canım Eşin gitti mi doktora? Benim eşim de aynı durumda ya Geçen gün 18-10 çıkmış tansiyonu aynı ona da iki tane dil altı vermişler. Bugün yine başım ağrıyor diyordu Yine gitti acile bakalım ne olacak bilmiyorum😢

(788 puan) tarafından

Evet canım gitti o gün bize de 5-6 saatlik ek bir serum verildi öyle biraz düştü ama yine 20'ye 16 falandı ya hep bu civarlarda altında çıkmıyor nedense böbreklerine baktırdı pazartesi günü de kardiyoloji doktoru göreceğiz 2 tane hap verilmiş ben de endişe ediyorum mutlaka işin de ihmal etmesin benim eşim de hiç baş ağrısı veya hiçbir belirti vermiyordu tesadüfen gittiğinde öğrendi 23 19'u

(12,530 puan) tarafından

Allah allah sizinki daha ilginçmiş bak, Bizimkinde baş ağrısı bulantı falan oluyor bugün Şimdi de 19'a 10 çıkmış 🥺

(788 puan) tarafından

Hayır ya eşimle hiç belirtisi yok asıl sorun da buydu zaten benim tansiyonum çok düşüktü 2 ay önce bende de böyle Bulanık görme gibi sorunlar oluyordu o ara ölçerken tesadüfen ölçtük onunki yine çok yüksek çıkmıştı o yüzden bir doktora gitti böyle çıktı yani biz 2 aylık süreçte sırf ölçtüğümüz için biliyoruz hiçbir belirti vermiyor

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler

1,489,660 soru

24,347,122 cevap

346,297 kullanıcı

...