Merhabalar. Kısaca anlatayım.Oğlum 2. Sınıfa gidiyor. Dersleri iyi masallah. Bugün öğretmen ile de konuştuk. Öğretmen de aynı şeyleri söyledi. Sadece dikkat dağınıklığı var dedi. Onun için ne yapmam lazım? Psikiyatriye gitmek istemiyorum.
Kendim evde neler yapabilirim? Karşıma aldım konuştum. Fakat elleri ayakları sürekli oynuyor. Çalışma masasında ödev yapiyor. Ödev yaparken de dönen sandalyede sürekli ayakları başka yerlerde.
Sizin de oğlunuzun veya kızınızda böyle oldu mu? Nasıl atlattiniz?
Post üste çıksın
Ekran tablet telefondan uzak tut. Ve paketli gıdalara ara ver öyle dene bakalım düzelme olacak mı
Ekran varsa uzak tut canım dikkat dağınıklığnin en büyük nedeni çünkü. Ve çocuktur bu tabi ki enerji dolu o enerjiyi atması lazım put gibi olmasını bekleyemeyiz. Ya oyunla ya da yaramazlık adı altında enerjisini atması lazım.
Ya canım öyle diyoruz da . Şu anki çocuklar eski zaman cocuklari gibi değil ki. Eskiden biz sokakta oynardık. Ama Şuan biz sokağa çıkmaya korkuyoruz. Evde de bir yere kadar resim yapıyor oyun hamuru ile oynuyor. Bulaşık yıkarız beraber. Çamaşır katlariz. Yeri gelir yanında beklerim hikaye kitabını sesli okur. Ama yinede maalesef tablet TV telefondan uzak tutamıyoruz. :( keşke zaman gibi olsaydık. Biz güzel günler geçirdik. Ama evlatlarimiz maalesef dört duvar arasında büyüyorlar. :(
Öyle de ama onlara da alan yaratmak lazım. Onlar da çocuk ve buna ihtiyacı var.
Benim oğlumda dikkat eksikliği mevcuttu 1 yıldır eğitmenlerle ilerliyoruz kendiniz bişey yapamazsınız uzman eğitmenlerden destek alması şart
Bu söyleyeceğim şey dünyadaki uzmanlar üzerinde çok tartışmalı bi konu kabul eden uzmanlar kadar saçma bulan uzmanlarda var ben yüreğimin sesini dinledim ve çok faydasını gördüm evvela paketli ve hazır gıda tamamen hayatınızdan çıkarın 0 olacak şekilde daha sonra gluten ve kazein diyetini 2 ay uygulayın çocugunuzun vücudu ağır metal ve zararlı maddelerden arınsın aynı anda hastalanmayancocuk instagram sayfasında dikkat eksikliği için detoks var onu uyguladım ve ondan sonra eğitime başladım eğitmenleri 2 hafta içinde gelişim gösterdiğini bunun çok büyük başarı olduğunu söylediler sizede tavsiye ederim
1-1.5 yaşındaki çocukta nasıl dikkat eksikliği oldugunu fark ettiniz ve daha o yaşta eğitim almayı gerekli gördünüz şaşırdım doğrusu. Merakımı mazur gör böyle bir şeyi ilk kez duyduğum için soruyorum.
Bu soruyu o kadar çok duydum ki inanın yadırgamıyorum dikkat eksikliğini şöyle farkettim oyuncaklarıyla oynarken en fazla 2 saniye oynayıp başka oyuncaga geçiyor biz onunla iletişim kurarken bizi dinlemiyor bişeye bakarken 1 saniyeden fazla bakamıyordu herşeyden çok çabuk sıkılıyordu şimdi diyebilirsiniz ki o yaşta bi çocuk için bunlar normal her çocuk bir değil kimi odaklanır kimi odaklanamaz evet normal ama anneyiz bi terslik olduğunu hissederiz görünürde bişey olmasada hissiyatımız yönlendirir bizi Benimkide tam öyle oldu hissiyatım bi terslik olduğunu söylüyordu zihnen bi problemi yok eminim ama başka bişey vardı ilk götürdügümüz uzman yaşı küçük gerek yok takmaya dedi başka uzman 2 yaşı bekleyip öyle değerlendirme dedi ama içgüdüm hiç susmadı devlet uzmanının saçmalamasıyla artık o iç sesimde görünürde görünürde olmayan ama aslında olan bişeyden emin oldum daha detaylı araştırmaya girdim
Anladım 🙂 Türkiye'de bu yaş grubuyla bu seansların yapıldığını pek sanmıyorum. Çok erken hem fark etmek için, hem doğru teşhis için. Sen biraz evham yapmış olabilirsin ama olsun için böyle daha rahat olacaksa, hem ne zararı olacak ki
İlk seanslarda uzmanların hiçbiri yanaşmadı zaten daha küçük erken diye ama ben emindim bi terslik olduguna detaylı araştırınca özel eğitim alanında uzman bi doktor buldum ve yanılmadıgımı anladım 1.5 saatlik değerlendirme sonunda dikkat eksikliği ve konuşma gecikmesi teşhisini koydu ve o an iç sesim sustu uzman şimdiden eğitim aldırma kararını bana bıraktı bana oyun grubu ve dikkat eksikliği için etkinlikler ve ekipmanları önerdi 6 ay sonunda tekrar değerlendirme talep etti ama ben işimi şansa bırakmak istemedim aynı anda hem etkinlik hemde hareket eğitimlerine başladım sonra yurtdışına taşınınca burdaki uzmanlarda dikkat eksikliğinin çok az olup sadece odaklanma sorunu olduhunu bildirdi ve devlet taragından 3 uzman atandı şimdi odak sorunumuz nerdeyse kalmadı diyebilirim
Doktora gitmeden çözümü zor gibi.
Üç buçuk yaşındaki oğlumun götürdüm şüphe üstüne.
Dört ay sonra gelin dedi bir ay sonra tekrar gidicez bakalım
İleri düzeyde olduğunu düşünmüyorum ben bizim bakalim ne dicek
Telefon tabletten özellikle kaydırmalı videolar izliyorsa çok dikkat dağınıklığı yapıyor. Bir de paketli gıdaları fazla yemek.
Benim kızım anasınıfına gidiyor ama korkuyorum ilerde öğretmeni böyle diyecek diye ben de.
canım benim direk psikolojiye bağlama vitamin eksikliğide dikkat dağınıklığı yapar unutkanlık yapar bizlerde bile oluyor vitaminler eksik olsunca .b12,omege 3 vs
1,494,299 soru
24,413,148 cevap
351,088 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın