0 oy
139 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,355 puan) tarafından

6 buçuk aylık oğlum var ancak biz 4bucuk aydan bu yana ek gıdadayız doktor tavsiyesi ile. 3. Ayda emmeyi bıraktı ve gelişim olarak persentilin cok altında gidiyor.. formül mamayi düzgün içmiyor ne kadar değiştirsek da artık doktorumuzun bile kafası karıştı yani napacagimiz konusunda... Benimde aklıma bişey geldi şuan danışmak sitedim acaba yapan var mı ki diye... Sabah kahvaltısını yaptırırken mesela ben hazırlamış olduğum ek gıdanin içine 1-2 ölçek de formül mamadan toz katsam bir şey olur mu. Hani onu yerken en azından mama da ekstra gitmiş olur dedim. Doktorumuz kilo alması gerekiyor bu ay ekstra bir çaba ver eğer bu ayda da almazsa genel bir laboratuvar vs herşeye bakalım dedi :(

9 Cevaplar

0 oy
önce (345 puan) tarafından

Sıvı şeklinde olan ek gidalara kat demişti doktorum muhallebi sütlaç çorba tarzı şeylere mamaya bebe bisküvisi Katip ver diyordu mesela 

Sana şunu söylemek istiyorum çoğu kişi önermezbelki ama bebe bisküvisi mamaya  katılınca pirinc unu muz haşlanmış patates iyi kilo aldırıyor 

önce (1,355 puan) tarafından

Valla canım yok fos olur yok şu bu diyorlar ama dikkate almıyorum doğruyu söylemek gerekirse. Hergün pirinç unu 7-24 dayamiyorum zaten bir yemesiyle de bir şey olmaz günlük 2 bebe bisküvi ile gün aşiri pirinç unundan kullanıyorum yalan soyleyemeyecegim. Haşlanmış patatesi çok kullanmamıştım muzu filan veriyordum ama o arada kaynamış sanırım dediğiniz gibi patatesi de deneyebilirim aslında hemde farklı öğün olur çok teşekkür ediyorum bu arada. Bugün kahvaltısına mamasina ekstra kattım o bile beni motive etti mutlu oldum 4 ölçek fazla gitti midesine diye sevindim şaka gibi. Kendimi motive ediyorum az değil mamasını yapsam 120 ml olurdu diyorum :)

Avakado ceviz Bebek bisküvisi yoğurt muz bunlari  karıştırıp versen de olur içine bir ölçekte mama katarsin 

Allah razı olsun canım deneyeceğim mutlaka❤️

Cümlemizden inşallah canım 

-Reklam-
0 oy
önce (2,868 puan) tarafından

Mamaya bebe bisküvisi katanı duydum hatta bende denedim biberonu zor temizledim dahada yapmadım ama sende deneyebilirsin istersen ekgıdaya katarsan tadı kötü gelebilir bence bende kilo alımı yavaş diye gastroya götürdüm bu ay kan ve kaka verildi  2 haftaya kontrole gidicez sonuçlara bakıcak 

Ben aptamil evolvia sma hipp bebevita kullandım denedim dönem dönem şuan bebelac içiyor deneyebilrsnz evolvia bulması zordu yoksa oda güzel bir mama

önce (2,685 puan) tarafından

Evet evolvia malesef sıkıntj ya ebrbek yada devamlı bir eczaneniz olmalı ama golden Goat ta iyidir bence deneyin 

Onun fiyatı yüksek malesef çok fazla bütçe ayıramam ona 

Golden goati hiç denemedim kilo alımı için daha mı iyi oluyormuş. Acaba keçi sütüne alerji olur mu diye de korkmuştum biraz. Normal sütten yoğurt yapıyorum ona bişey olmadı ama

önce (2,685 puan) tarafından

Ben golden kullandım iyide kilo almıştı ama bebekten bebeğe değişen bir durum tabi 

0 oy
önce (2,338 puan) tarafından

Ben katıyordum canm kızım mama sevmıyordu doktor çorbalarına falan kat dıyordu 

Çorba aklıma gelmemişti de sabah kahvaltisi gelmişti canım. O zaman çorbasına da katıyim ben. Sağlık açısından bir durum olmasında zayıflığa takmıyorum aslında ama doktor 1 ay ekstra bir çaba ver bakalım diyince denemek istedim. Çok teşekkür ederim bu arada 

Peki ben mama içerken mesela 90 ccye üç kasik atıyoruz ya 4 atsam koyu yapsam bı zararı olur mu ki...normalde 150 CC filan içmesi gerekiyormuş ben daha ömrümde hiç görmedim ki onu 90-100 CC ye seviniyorum

önce (2,338 puan) tarafından

Söyle anlatayım çorbanın Cc sine göre mama cc sını döküyordum yaklaşık ne kadar sa o kadar koy sen canm 

0 oy
önce (4 puan) tarafından

Formül mamayı tatlandırmayı denediniz mi. Benim kızıma bir mama önermişti doktor tadı kötüymüş eğer içmezse vanilya aroması damlatabilirsin demişti. Ürün öneremeyeceğim denemedim bu yöntemi ama doktor dediğine göre bebeklere uygun bir formu vardır mutlaka

Hiç duymadım onu canım da biyerde okumuştum içine pekmez koyun diye. Bende mama sonuçta süt formu var pekmez ile karışınca Demir eksikliği olmaz mı ki diye düşündüm üstü denememiştim

0 oy
önce (583 puan) tarafından

Ben biberona cici bebe koyuyorum mamayı sade içmiyor doktor demişti onunda. Kaşık mamalar varya tahıllı kahvaltısına falan ondan koyabilirsin 

Mama ile cici bebeyi mi karistirdin canım. Bir kere bı denedim onu hiç almadı öğürür gibi yaptı. Bide cicibebe mamanın altında birikiyordu biberon ucundan tam gelmiyordu ucu daha dar olunca biberonun. Sizinki kaç aylıktı ki yaptiginizda acava

0 oy
önce (1,873 puan) tarafından

yani bence oyle yapacagina formul  mama ogunu ayri ek gida yemek ogunu ayri . hani ekstradan mama yozu almis olmasi bise degistirmez bence

İşte ahh yese canım sorunumuz o :( mama öğünü yine tabi daha fazla yapmak durumundayım daha küçük olduğu için ama ek gidada da ağzına 2-3 ölçek mama fazla gider mi ki derdim o.. çünkü mama yapıyorum biberona doğru düzgün hiç içmiyor normal ayına göre içmesi gerekenin yarısı kadar anca mama tüketiyor. Doktor olmaz o şekilde diyor. Günlük 900 ml mesela biberon tüketmesi gerekiyorsa benimki 450-500 anca o da zorla

0 oy
önce (7,375 puan) tarafından

Biz dugun icin almistik salonda emziremem diye zebil olmasin atmayiyim diye muhallebi seklinde icine muz falan katarak vermistim ben biraz koyu yapmistim muzda katinca zaten muhallebi gibi oldu

Peki biberona yaparken de 90cc ye mesela 3 ölçek yerine 4 katsam sindirim sorunu yaşar mıyım ki

önce (7,375 puan) tarafından

Onu hic yapmadim canim bilmiyorum biz mamayi 9 aylikken biraktik anne sutu ve ek gida seklinde gitti mamayi kendi.birakti zaten gunde bir biberon anca iciyordu ben arabada bir yere giderken ya da emziremicegim yerde vermek icin kullandim.biraz da istemeyince mamayi zorlamadım  artik

Avantajınız anne sütü alması olmuş canım. Benimki 3 aylıkken bıraktı onunda son 1 ayı zorlaya zorlaya olmuştu. Şuan 6bucuk aylik olunca mecbur mama bizim en temelimizde var onu da bıraksa düşünmek bile istemiyorum şimdi iyi kötü az bari alıyor 

Bugün ilk defa biraz bı köyü gibi yaptım canım inşallah belki öyle öyle faydası olur. En azından günde 3-4 ölçek bı fazladan midesine mama daha gider

0 oy
önce (4,843 puan) tarafından

Tabi ki katilir hatta kati gıdaya reddeden bebeklere özellikle tavsiye ediliyor anne sutu ya da formül mama katin tanıdık tat ile tanımadığı tat birleşsin diye. Ama toz formda ağzına gelirse rahatsız edebilir az bir suyla en azindan cözdurebilirsin. 

Kilo aldırır belki diye aklıma geldi inanın hiç bilgim de yoktu çok teşekkür ederim. Yani anne yüreği işte boğazına 2-3 ölçek fazla gider mi derdim o oldu 

önce (4,843 puan) tarafından

Aslında bıraksak icgudulerimiz bize yardimci olacak iste Ah ana yüreği şifa olsun evladiniza

Gerçekten çok haklısınız annelik çok farklı bir şey. Çok teşekkür ediyoruz Allah razı olsun inşallah ❤️

0 oy
önce (187 puan) tarafından

Mersk ettiğim ve sormak istediğim şeylerden birisni sormuşsun bnm kız 30 cc zor içiyo ama sütte içiyo ekgıda da veriyorum mamayı sevmiyor acaba çorbasına muhallebilerine katsam olur mu diye bbde katıcam 

Katabilirsin dediler bende başlayacağım canım yarından itibaren insallah

İlgili sorular

+1 oy
1 cevap 247 göst.
28 Şubat 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 947 göst.
2 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Elif34 (381 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 358 göst.
15 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Avokado (1,182 puan) tarafından soruldu