0 oy
212 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (325 puan) tarafından

Benim oğlum 1.5 aylık sütüm damla damla geliyor  bestlak damla kullanıyorum işe yaramadı mamaya başladım nasıl artırabilir sütümü yada versem göğsünü ne kadar süt içtiğini nasıl anliycam pompayla sagdim iki memeden 10 CC geldi yetmezki o süt çocuğa

15 Cevaplar

0 oy
önce (2,093 puan) tarafından

Sürekli emzirdim ben bide beyaz dut kurusu çayı içtim ya kayınpeder aldı aldi geldi sağolsun baya artmıştı böyle 

Stres yapmayın yanınızda biri varsa uyuyun bunlarda etki ediyor

önce (325 puan) tarafından

Allah razı olsun deniycem rezenede almam lazım evet zaten çok gazlı mama vermek istemiyorum 

önce (335 puan) tarafından

Rezene ve anason çayı süt yapar ama mutlaka günde bir bardaktan fazla içmeyin bende günde bir bardak içerim 

Teşekkür ederim ben bilmiyordum bende 1 bardak iciyim 

Ben içmeden önce araştırdım baya ne kadar içilmeli diye her yerde 1 bardak yaziyordu sizde araştırın isterseniz 

Tamam canım ben de arastiricam

-Reklam-
0 oy

Bazen olur bazen olmaz olmadı diye vazgeçmeyin kesinlikle az da gelse bol bol uzun süreli emzir mutlaka meme tam bosaldikca artar sana onerebilecegim bulgur incir pirinç beyaz kuru dut dere otu yeşil soğan rezene çayı baya etki eder elma ve en önemlisi bol bol su ben çayda içerim o da yapar bende süt ama açık çay sonra bende bu aralar fark ettim sütlü kahve marketlerdeki hazır kahveler onlar bende bazen bazı şeyler süt yapar bazı şeyler yapmaz deneyip gözlemlemek lazım neyin süt yaptigini anlarsın mutlaka ben hep gözlemlerim o gün sütüm çoksa ne yediğimi gozlemlerim mutlaka geceleri de bol bol su icmelisin 

Çok sağol ilk on gün yoğun bakımda yattı ben de tedavi görüyordum sütümü vermediler mama basladilar ben sagdim döktüm sonrada gelmedi damla damla geldi artmadı bendeki sütte yetmedi satılık oldu ama ben tekrar emzirmek istiyorum yazdığınız bilgiler benim için çok değerli hepsini deniycem Allah razı olsun olsada olmasada sürekli emziriyim inşallah dolar başlarım bende tekrar emzirmeye 

İnşallah siz isteyin yeter cabanizda var olacak inşallah bide şöyle de bişey var sizin sütünüz geliyor artirirsaniz yeter hiç sütü gelmeyen var 

Çok sağolun beni çok motive ettiniz inşallah artırabilirim o kadar çok istiyorum ki 

Rica ederim ne demek inşallah haa bide aklimdayken söyleyeyim yediğiniz kadar yememeniz gereken gıdalar da var örneğin salamura şalgam nane şimdilik bunlar var aklımda bunları da araştırın tuketmemeye dikkat edin 

Çok sağol canım zaten onları tüketiyorum ama daha ne tuketmemem gerekir diye arastiricam

0 oy
önce (2,038 puan) tarafından

Sütünüz damla bile olsa mutlaka emzirin emzirdikten sonra sağım yapın mutlaka sabah aç karnına 1 yemek kaşıgı tahin tüketin dut çayı için mutlaka faydasını görürsünüz evvela stresten uzak durup uyku kalitenize dikkat etmelisiniz

Çok teşekkür ederim deniycem emziricem sürekli inşallah çoğalır 

0 oy
önce (4,843 puan) tarafından

Öncelikle siz sagimla memedeki sutun cok az bir miktarına ulaşırsınız eds sistemi ile mama verebilirsiniz bebek emdikce de sut artar. 

Bol su icin gunde 4lt civari öneriliyor bir de susam türevleri guzel artırıyor tahin helvası tahin pekmez gibi ben kuru dut kuru kayısı susam kaynattım ictim cok iyi geldi. 

Çok teşekkür ederim kuru dutu çoğu kişi söyledi burda bende alıp deniycem su az içiyorum onuda cogalticam

0 oy
önce (242 puan) tarafından

Ben bom su ve boza tuketmistim genelde kış cocuguydu benimkiler ama su sıvı alımı çok önemli birde düzenli beslenme

Su az içiyorum ben daha doğrusu içmeyi unutuyorum belkide o yüzden yok su alımını artiricam teşekkür ederim 

0 oy
önce (7,893 puan) tarafından

alkolsüz bira, sabah öğle akşam 1 çay bardağı yeterli.

malt içeçekler inanılmaz süt artırıyor 

Çok sağolun deniycem sırayla deniycem artık inşallah artar

evet etkisi var, hatta anneye enerjiyi de veriyor. alkolsüz olması da zaten daha yararlı bir içeceğe dönüşmesini sağlıyor. 

ebebekteki promalt falan da aynı alkolsüz bira. ben promaltın tadını beğenmemiştim o yüzden alkolsüz bira bulup 1 kasa almıştım, düzenli tükettim şükür süt sorunu yaşamadım. 

Bende deniyim bunu e bebekten alırım inşallah artar 

inşallah işe yarar canım. ama strese sokma kendini, olumlu düşün güzel olsun

Çok sağol canım pek kimseyi duymuyorum zaten kapattım kulaklarimi umursamıyor um bile bana stres yaşatmak isteyenlere

0 oy
önce (5,454 puan) tarafından

Dut kurusu ile susasimi karıştırıp şu ekleyip.pisiriyorsun..

Ve içiyorsun 

Çok sağol hemen deniycem 

önce (5,454 puan) tarafından

Dene memen bile silecek süt akacak

Bunu hemen yapıyım ben çoğu kişi aynı şeyi söyledi 

0 oy
önce (187 puan) tarafından

Ben humananin anne çayını kullanmıştım gayet güzel süt destekliyor denemek istersen eğer 

Alırım canım onuda eczaneden yeterki sütüm olsun

0 oy
önce (2,789 puan) tarafından

image

bende yaklaşık 3 ay önce doğum yaptım hep bundan yapıp tükettim işe yarıyor, bide bol bol su iç ve sürekli emzir

Ay çok teşekkür ederim tarif için eksikleri aliyimda yarın yapiyim

önce (2,789 puan) tarafından

rica ederim canım inşallah işine yarar

0 oy
önce (142 puan) tarafından

Bol bol su tuketmeniz lazım birde rezene bebeğin gazını alır anneyede süt yapar aktarlarda enne sütü arttırıcı sallama çaylar satılıyor demleyip balla birlikte onu tukete bilirsiniZ ama sürekli emzirmeniz lazım sutunuzun artması için  bebegin doyduğunu anlamak için  bebek emerken yutkunur ses gelir bu sutunuzun olduğu anlamına gelir ve zaten doymazsada ağlar

Kullandığınız o damlalar hiç bir şekilde süt yapmıyor bunu Dr söyledi.

Çok teşekkür ederim yorumunuz için Alicam o çağlardan zaten çok gazlı bir bebek ben suyuda az içiyorum artırmam lazım evet o damlalarla hiç sütüm artmadı 

önce (142 puan) tarafından

Yengem o damlanın sadece anneye kilo yaptığını söylemişti ben hiç kullanmadım Dr sordum öyle söyledi 

Birde Dr diyorki maydanoz pilav süt yapar diye düşünme maydanoz sütun önüne geçer pilavda hazımsızlık yapar kusturur çocuğu önemli olan bol bol su. Et yediginizdede fark edeceksiniz sutunuzun arttığını sürekli sütüm yok az kelimelerini kullanmayın sütünüz küser miş baktınız olmuyor sağlık ocağında hemşireyle görüş bu bilgileri oda söyler sizi daha rahatlatır 

+1

Gerçekten çok teşekkür ederim bu bilgiler için ben bunları bilmiyordum yanlış bildiğim ne çok şey varmış evet ben günde 1 lt su anca içiyorum oda yetmez artırmam lazım olmadı dediginiz gibi hemsireylede görüşürüm 

0 oy
önce (8,365 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim canim link icin 

Rica ederim

Gaz için de Doktor'un biri tane kimyon çayını iç demişti.. Eşim aktara gittiğinde tane rezene tane kimyon tane anason karıştırip vermiş satıci böyle veriyoruz daha iyi oluyor demiş ben de kullandım uzun süre hergün içiyordum bana faydası oluyordu ama yinede kızıma gaz damlasi kullanmistim

Doktor toz kimyon değil tanesini kullan tozun faydası olmaz demişti

Bende tane alırım o zaman benimde oğlumda aşırı gaz var sürekli masaj yapıyorum her beslenmeden sonra damlada kullanıyorum ama kimyon la rezenede iyi gelir ben kullandikca oda rahat eder biraz

İnşaAllah

Bebeklerin en zor zamanları ilk zamanlar ama çok çabuk büyüyorlar çok sevin çok kucağınıza alın çok gösterin sevginizi sevgi en iyi ilaç

önce (805 puan) tarafından

Kesinlikle tane olanlar çok iyi bende kullandım zamanında gaza iyi geldiğini biliyordum da süte etkisi olduğunu şimdi öğrendim 

0 oy
önce (1,198 puan) tarafından

Canım sütüm artsın diye sürekli stres hâlinde olma, benim sütüm maşallah ilk doğduğundan beri çok güzel geliyor. Yaptığım tek şey çocuklar uyurken uzanıp dinlenmek ve stres yapmamak. Birde sürekli bol su iç Allah'ın izniyle bol bol sütün olur.

Unutma; dinlenmek , stres yapmamak ve bol su içmek 

Çok teşekkür ederim canim stres yapmamaya çalışıyorum 2 çocuk olunca dinlenmek biraz zor oluyor tabi ama onlar uyuyunca bende biraz kestiriyorum ama az su içiyorum onu arttırmam lazım inşallah sütüm artar benimde bu arada size maşallah Allah nazarlardan korusun daha da bol olsun inşallah 

0 oy
önce (6 puan) tarafından

Benimde azdı su gibiydi hatta kuru incir hurma kuru dut kayısı küp küp doğrar tahin döktım üstüne ondan sonra arttı sıcak ballı sütte çok daha ediyor sıcak su ile masaj yaptım sürekli kuruyemiste artırıyor dere otu havuç 

Çok sağolun kuru dutu çok söyleyen oldu onu deniycem digerlerinide yaparım inşallah benimde sütüm artar bir an önce 

önce (6 puan) tarafından

İnşallah ya ama biraz sakin olun sürekli sütüm yok demeyin sütüm var artıyor diye kendinizi öyle motive edin çünkü beyin öyle de etkilenir olumlu düşünün:) artmazsa da üzülmeyin tabiki üzülürsünüz ama nasibi kısmeti o kadarmış rabbim saglık versin 

Amin inşaallah kendimi sürekli motive etmeye çalışıyorum evet en büyük düşmanı stres bende olumlu dusunmeye çalışıyorum damla bile gelse bak geliyor diyorum kendi kendime 

önce (6 puan) tarafından

Gelir inşallah güzel haberlerini de alırız annelik çok zor şuan sütüm gelsin diye cebelleşiyoruz ağlıyoruz ilerleyen zamanlarda bıraktırırken şuan ki zorluğu yaşıyoruz hayat garip 

Aynen gerçekten öyle amin inşaallah 

0 oy
önce (805 puan) tarafından

Durma sürekli emzirmeye çalış emzik verdiysen al yoksa sütten dolayı meme reddi yaşayabilirsin bebeklerin ne yazık ki öyle huyları var elinden geldiğince araştır ne iyi gelir diye ama bebeğinin gazı olacak besinleri pek tavsiye etmiyorum çilesini çeken yine sen olacaksın uyumaya çalış enerji topla bırak evin darmadağın olsun ama bebeğin ve sen iyi olun Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah 🥰

Amin canım çok sağol dinlenmeye çalışıyorum elimden geldiği kadar bir oğlum daha var 4 yaşında yetisebildigim kadar yetmeye çalışıyorum ikisinede

0 oy
önce (1,035 puan) tarafından

Öncelikle bol bol emzir cnm 2, 2,5 lt su tüket. Bn her emzirmeden sonra içiyordum ilk dogdugunda gece gündüz 4 lt bitiyordu. 

Yulaf

Çig badem 

Tahin  

Çok sağol canım damla damalada gelse emziriyirum biraz sinirleniyor süt gelmediği için ama ben yinede veriyorum evet su az içiyorum onun miktarını artırmam gerek digerlerinden de yiycem inşallah olur 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 118 göst.
30 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Hatice061987 (2,515 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 150 göst.
18 Şubat 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Fermel02 (348 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 115 göst.
0 oy
11 cevap 264 göst.

Kategoriler

1,487,822 soru

24,321,346 cevap

345,324 kullanıcı

...