Kızlara kaza oruçlarınız ne kadar kim kaç gün tutmuş benim 34 gündür 2 gününü tek tutabildim
7 günüm var Allah nasip ederse tutacam ama hamileyim şuan yeni olduğu için cesaret edemiyorum bir iki ay daha geçsin tutacam inşallah
Hülyoşum 3.aydan sonra pek oruç tavsiye edilmiyor. Bebek asıl o zaman senden vitamin alıp gelişmeye başlayacak. Tutmak istiyorsan şiimdi başlayabilirsin, ilk aylar kanınla besleniyor ama sonrası hep senden gelişecek 🌸
Yaa bende onun için kararsız kalmıştım canım çünkü 13 haftalik oldum çarşamba günü de randevum var bakalım ona göre hareket ederim artık çok teşekkür ederim canım benim 💜
Tansıyonun dusuyor ama senın dıkkat et
Anamm siz zaten 3 aylık olmuşsunuz bilee maşallahh 😍😍 tansiyonun da düşüyorsa hic kendini zorlama canım benim, sonra tutarsın inşallah hepsinii 🥰❤️
8 gün adetim bitince hemen tutacam inşallah
Şimdiden Allah kolaylık versin Allah kabul etsin
Amin inşallah tesekkur ederim
Benım 7 ben 8 tutcam
Allah kabul etsin
9 gün var sürekli sahur yapmayı unuttuğum için tutamadım
Bende ondan dolayı tutamıyorum bebeğim diş çıkarıyor onun da etkisi var hatırladıkça darlanıyorum
14 günüm kaldı
Hem hamileyken pek tutamamistim hem kızım ek gıdaya yeni başlamıştı o zaman da pek tutamadım
Desene bunca yıldır kendimi boşa sıkmışım😄
En iyisi en erken günlerde tutmak sen iyi yapmıssın
Hayır tutuluyor sadece fidyesini ödüyorsunuz üzerinden ramazan geçerse özellikle hamile olduğunuz dönemde üzerinden ramazan geçmese bile yediğiniz oruçlar bebeğinize zarar gelmesin diye yemişseniz fitre ödemek zorundasınız tabi üzerine sene geldikçe sanırım artıyor ama tam bilmiyorum bilen bı hocaya sorsanız daha iyi olir
Hanefilerde fidye yok bakmıştım ben
Hanefileri bilmiyorum yanlış bilgi vermiş olmayayım şafi mezhebine öyle
8 gündü bu hafta bitirdim çok şükür. Arka arkaya tuttum.
Allah kabul etsin darısı bana inşallah
10 günüm vardı tuttum bitti çok şükür
Bacım ramazanı Şerif 36 güne çıktı da haberimiz mi yok?
Borçlar birikmiş işte herkes hemen arkasına tutamayabiliyor
Hanefîlere göre, Ramazan oruçlarının kazası için bir zaman sınırlaması yoksa da mümkün olan ilk fırsatta bu oruçlar tutulmaya çalışılmalıdır. (Kâsânî, Bedâ’i, 2/104) Şâfiîlere göre ise bir Ramazan’da kazaya kalmış orucun, gelecek Ramazan’a kadar kaza edilmesi gerekir. Bir Ramazan’ın kaza borcu herhangi bir mazeret olmaksızın yerine getirilmeden, öteki Ramazan gelecek olursa, kaza borcuna ilaveten bir de fidye ödeme yükümlülüğü ortaya çıkar.
Evet biliyorum geçen sene tutamamıştım bu sene tutup fidyesini de vericem inşallah
Arkadaş senesi geçen kaza orucu tutulamaz diyor da ona yazdım o yorumu. Gayet de tutuluyor
Bende orayı anlayamadım ne demek istediğini
Yalnız kaza orucu, namaz borcu gibi ibadet eksikliklerini açıkça belirtmek çok doğru değil diye biliyorum Allah kabul etsin
Allah razı olsun öyle birşey duymamıştım teşekkür ederim bilgilendirme için 😊
Daha dün bitirdim.
Yedi gündü benim.
Amin canım Allah razı olsun.
Sekiz günüm var inşallah pazartesiden itibaren tutmaya başlayacam
4 gün tutmam lazım. Günler kısa iken pasartesi perşembe tutsam iyidir. Hamilelikte biraz zor olck ama kısa gün dür diye tutabilirim diye düşünüyorm
Ayy Allah yardımcın olsun valla hamilelikte zor ben geçen sene 3 gün kaza 1 günde ramazanda tuttum çok zorlandım
Amin inşallah. Dogumumda orucun son haftasına denk geliyor oruc tutabilirsem ramazanda da tutsam iyi snradan kaza tutmak bana daha cok zor geliyor.
Sonra tutmak çok sıkıntı şimdi de bebeğinden dolayı tutamıyorum 😭
Evet her türlüsü zor 🥲
Ya maşaAllah herkesin ne kadar az , benim baya var :(
Bacım valla benimde baya var 2 gün tek tutmuşum bide
24 gün benimki geçen sene lohusalığıma denk geldi maalesef
Benimde gebelik dönemiydi 🥲
Şimdi 24 günü bitiremesem önümüzdeki sene tutmaya devam edebilirim değil mi kafam karıştı kimi tutamazsın diyor kimi tutabilirsin diyor
Evet tutabilrsin ama üzerinden sene geçtiği için fitre vermen lazım
Tamam çok teşekkür ederim 🥰
Maşallah Allah kabul etsin hepinizin ne kadar da az varmış benim 2 sene hamilelik emzirmeye denk geldi ordan var birazda regl iken var yeni basladim tutmaya bitirecem inşallah
Allah yardımcın olsun
40 gün borcum var 10 gündür tutuyorum
Allah kolaylık versin Allah kabul etsin
15 var 9 tuttum yarın yine oruçlu olacağım Allah nasip ederse
Allah kolaylık versin
Şunu hep merak etmişimdir bilginiz var mı acaba. Mesela kaza orucunun kaç gün olduğunu hatırlamayan bir kişi nasıl bir yol izleyecektirki acaba
Ben genelde hepsini not ediyorum unutmamak için
Ben bu yıl çok olduğu için tesbih üstüne yapıyorum mesela tesbihe çengelli iğne takıyorum hergun bir tane arttırıyorum
Eğer bilmediğim yada unuttuğum kazalarim varsa diye hayırlı günlerde kaza olarak niyet ediyirum
Rabbim kabul etsin inşAllah öyle de mantıklı tabi
Benim 35 gün 29 gün tuttum şükür bugünde dahil
Kaldı 6 gün
Allah razı olsun inşAllah
Benim yok hamdolsun Rabbime tuttum hepsini
1,494,853 soru
24,420,963 cevap
351,561 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın