0 oy
379 göst.
Diğer kategorisinde (5 puan) tarafından

Kızlar ben bu platformdaki konuları okuyodum ama üye değildim bugün cok daraldım üye olup yazmak istedim, tam 6 aylık bebeğim var. 3 bucuk ay kolik yaşadık. Gece gündüz ağladı uyumadı. Ben insanlıktan cıktım annesi gibi hissedemedim. Cünkü üstüne aşırı gazlı bebekti beni emmedi mama yedi bu arada. O bitti uyku gerilemeleri başladı onu da zor atlattık şimdi ek gıdayla beraber gazı yine arttı huzursuzluk başladı vs vs vs derken ben 6 aydır ne hissediyorum ne yaşıyorum bilmiyorum. Eşim yanımda değil yurtdısında görevde. Ben annemde kalıyorum desteğim var evet ama ruh halim hic iyi değil. Hala bebeğimle bağ kuramadım. Hayatım bitmiş gibi hissediyorum. Bir daha asla uyumicam bir daha asla duşa bile giremicek gibi hissediyorum. Hiçbi şey kolaylaşmicak gibi geliyo. Bunun sebebi bebeğimi 5 dakika sakin gören olduğu zaman bana "ay bu cocuk arsız falan değil bak nasıl oturuyo, bu daha iyi günlerin bu günlerini mumla arayacaksın" Diyen insanlar. Bebeğim şimdi de sakin bi bebek değilken beni ilerde sanki işkenceler bekliyomuş gibi hislere kapılıyorum. Lütfen bana içimi rahatlatacak gerçek bi şey söyleyin ben iyi değilim! 

14 Cevaplar

0 oy
(961 puan) tarafından

Kız kim dedi onu sana? Kulak asma hiç birine öyle bişey yok hep güzel şeyler dusun evet zaman zaman ataklari olacak Gazi da çok kısa bir süre sonra geçecek anne baba diyecek bıcır bıcır konuşacak herşey daha da güzel olacak kendini toparla ve öyle dusunme

(5 puan) tarafından

Teşekkür ederim :(

-Reklam-
0 oy
(4,833 puan) tarafından

Ben 14 ay resmen bir hapishaneye alınmış mahkum gibiydim bebeğimle, yemek yapamam, dus alamam uyuyamam bı yere çıkamam, sürekli ağlayan bir bebek az çok anlıyorsundur zaten canım..

Şimdi 3 yaşında çok şükür bu saydıklarımın hepsini yapıyorum üstüne bir de bıcır bıcır konuşma eklendi, tam ikili olduk yani emin ol büyüdükçe kolaylaşacak 

0 oy
(1,154 puan) tarafından

Ay canım vallahi bu söylediklerini Ben de ilk Çocuğumda aynısını hissediyordum Televizyon izlemek benim için büyük bir lüksü ama inan bana 8 aydan sonra inşallah çok çok daha iyi olacak emeklemeye başladığı zaman artık etrafı keşfedecek ağlayan bir bebek değil bu sefer keşfeden bir bebek olacak bir bir buçuk yaşlarına geldiğinde Parka götürüp oynayacak inan bana sadece lohusa dönemini uzun süre geçiriyorsun Sen Muhtemelen ama Bugünlerde Geçecek gülümseyerek hatırlayacaksın Benim de 3 çocuğum var Şu anki bebeğim O da hiçbir zaman uyumuyordu kollik bir bebekti şu an 2 yaşında Gayet iyiyiz Evde sadece dışarıda Biraz yaramaz ama demem o ki bu günler geçiyor sadece anının tadını çıkarmaya bak Endişelenme

0 oy
(2,895 puan) tarafından

Kendini kötü hissetme canım hepimiz atlattık o günleri simdi 28 aylık kızım 12 yaşında 9 yaşında oğlum var büyükler artık kendinii kurtardı kızımda yeni yeni sakinlesiyor bu seferde marrkette parkta biraz yoruyor ama bunlarda tatlı yorgunluk 

Canını sıkma canım herşey yoluna düzene girer 

0 oy
(154 puan) tarafından

Şöyle düşün. Bebegınden önce mutlaka işin içinden cıkamıcak kadar kötü gunlerın mutlaka olmustır.. Şimdi o günlerden eser kaldı mı hayır. Atlattın geçti gıttı. Bunlar da geçecek. Bebek büyüdükçe yükün hafifliyor. Rahatlıyorsun merak etme.. Uykunu alamadığın ıcın mental saglıgın kötü. Aldığın vakıt herşey düzelecek. Her gecenin bır sabahı var unutma. Şiddetli yağmurdan sonra güneş acıp gokkusagı nasıl oluyorsa sende öyle olacaksın. Demekkı dua etme vaktın gelmiş.. Bol bol dua etmenı oneririm

0 oy
(1,989 puan) tarafından

Bende ilk zamanlar öyle hissediyordum. Bu çocuk hiç büyümicek hep böyle perişan olucam gibiydi ama inan büyüdükçe her şey kolay oluyor, kendi yürümeye başlayınca kendi kendine oyalanınca daha rahat edersiniz. İlerde uykuları da düzelir. Büyüdükçe kötüleşmiyor kolaylaşıyor 

0 oy
(529 puan) tarafından

Canimin ici guzelim benim annenle kaliyorsun ya bence bebegin ve sen o ortamdan o laflari isittigin insanlardan uzak olacagin bir yere gidin. Bebegine surekli saril op ve Ya Halim zikrini cek rabbim ikinizin de baglarini guclendirsin 🌺🌺🌺

0 oy
(2,005 puan) tarafından

Ben de ilkinde öyleydim şimdi büyük kızım 4.5, yaşında. Ve ben kızım bu yaşına gelene kadar hiç anın tadını çıkaramadım. Hep dedim senin gibi heralde hayat bitti falan. Şimdi ikinci kızımı doğurdum artık ne kadar zor olursa olsun her anın tadını çıkarıyorum çünkü göz açıp kapayana kadar geçiyormuş hepsi. İlkinde bunu bilmediğim için kendimi harap edip bebeğimin büyümesini izleyip tadını cikaramamisim. Şimdi ikinci kızım 4 aylik ne uykusuzluk ne ağlamaları zoruma gitmiyor çünkü hepsi göz açıp kapayana kadar bitecek 🥰

0 oy
(8,467 puan) tarafından

Kızım 26 aylık ve ben çok rahatım 

Uykusu bu aralar düzensiz olsa bile ben uykumu alıyorum yinede

(5 puan) tarafından

Maşallah:) uyanmadan 1 saat uyumak istiyorum

0 oy
(2,110 puan) tarafından

Benim bebeğim 5 aylık. İlk 4.5 ay hiç kimseye söylemezdim. Bütün gece uyurdu. Gündüz de güzel uyurdu. Çok güzel huylu bir bebekti. Ama 5. Aya girdik. Ne gecesi kaldı ne gündüzü. Millet konuşur. Bana da çok şanslısın hep böyle gider diyolardı. Ama değişti. Bebekler çok değişir. Şuan iyi olan iki ay sonra kötü olur. 

Ablamın bebeği de aynı seninki gibiydi. 1 yaşından sonra düzene girdi mutlu ve huylu bir bebek şuan. Az sabret bacım. Bu düzen sonsuza dek böyle gitmeyecek. Gözünü korkutanlara da kulağını tıka. 

(5 puan) tarafından

Allah sana da kolaylık versin belliki atak haftanız o da geçer inşallah

0 oy
(27,402 puan) tarafından

Oğlum dört yaşında ve iyiki doğurmuşum diyorum hasta falan değilse ( ateşten korkuyorum) mışıl mışıl da uyuyorum ilk bir bir buçuk yıl kabus gibiydi hiç eskiye dönüşmeyecek diye korkuyordum ki benim oğlum uysaldır ama çalışıyorum bakıcı vardı o kaygı psikolojimi bozmuştu iki yaşına doğru düzeldi şimdi hayatta en iyi arkadaşımı kendim doğurmuşum diyorum çok şükür yani bu da geçer Zaman her şeye çözüm bulur 

(5 puan) tarafından

Zaman cok hızlı gecsin ve ben de o yaşlara gelelim cabucak istiyorum

(27,402 puan) tarafından

İnşallah ama inan geçiyor ne ara büyüdü diyorsun 

0 oy
(5,550 puan) tarafından

Ay bu moral bozucular hiç bitmiyor. Kolik çok kötü evet benimde ikinci kızım kolikti tam 6 ay sürdü. Kabus gibi günlerdi ve yanında 2.5 yaşında başka çocuğum vardı. Ama geçti o günler. Simdi o kolik kızım 1.5 yaşında ve eskiyle alakası yok. Ha çocuk büyütmenin zorlukları bilmiyor kolik bitse de başka zorluklar olacak ama yok hayatım bitti bir daha beter günler beni bekliyor öyle bir şey yok. 

(5 puan) tarafından

Zorluklara okeyim ama sanki her şey daha da kötü olacakmış gibi düşünmek şimdiki ruh sağlığımı bozuyo :(

0 oy
(7,506 puan) tarafından

Geçiyor canım hemde nasıl geçiyor kızım 5 yaşında bir gün gece o kadar çok uyanmistikki tabi ben salağa dönüyordum uyanıp uyumaktan gece tekrar ağlıyor bende heralde sabah oldu diye gözümü bı açtım daha saat 3 ama kaç kez kalktigimi sayamamistim şimdi biraz gözlerim doluyor biraz gülüyorum o hallerime şimdiki gibi düşünebilsem daha sakin olmaya çalışırdım koy goğsune ten tene temas et mutlaka ben o kadar yorulurdumki onu sevmeye zamanım olmazdi bile şimdi diyorum daha çok sevseymisim keşke ama o kadar ağlardı ki hep onu susturmaya çalışırdım doyurmaya çalışırdım ama sevmeye zaman bulamazdim bile şimdi kocaman oldu yani demem o ki geçiyor hepsi geçiyor o kocaman oluyor merak etme sen o minicik halini bol bol sev öp sakin olmaya çalış birşeylere yetişmeye çalışırken en zor biliyorum ama en tatlı olan o zamların tadını çıkarmaya çalış bak şimdi gözlerim dolu dolu yazıyorum bunlari 

0 oy
(3,996 puan) tarafından

Bende bazen bu şekilde hissetmiştim kızım küçükken, her anlamda zor bir bebekti uyutması zorla yedirmesi zorla giyidirmesi zorla banyosu zorla dışarı cıkartması zorla eve getirmesi zorla hep bu şekideydi, dedim ki herhalde bitti artık hep böyle olacak, ama inan ki bu bir süreç şimdi 3 bucuk yaşında tek başına uyuyor ve kesintisiz,  tuvalete tek gidiyor yemek yiyor oyuncaklarıyla oynuyor kreşe başladı yanii sabırr geçecek 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 438 göst.
0 oy
2 cevap 153 göst.
0 oy
1 cevap 100 göst.
5 Ocak 2025 Aile & Aşk kategorisinde Hosmerim (3,030 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 381 göst.
12 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Sevgiii (132 puan) tarafından soruldu

Kategoriler