+1 oy
1,066 göst.
Tatil-Seyehat kategorisinde (3,668 puan) tarafından

Yurtdışına çıkan arkadaşlara soruyorum, hangi ülkelere gittiniz? Hangi ülkelere gitmek istiyorsunuz? Ben atandıktan sonra 3 sene bekar çalıştım. Bir yaz arkadaşlarımla Balkan turuna gittim ( Sırbistan, Bosna, Makedonya, Arnavutluk, Karadağ). Vize işleriyle uğraşmak zor geldi çünkü Ankara ya da İstanbul'a gitmemiz gerekiyordu. Sonraki sene de Ukrayna, Azerbaycan ve Gürcistan'a gittik yine aynı arkadaşlarımla. Şimdiki aklım olsa vize alıp daha pahalı, gelişmiş ülkelere o zaman giderdim. O zaman daha rahat harcama yapıyordum ve param da vardı. Annem kızardı evlen kocanla gidersin diye. 6 yıldır evliyim ve 6 yıldır uçağa bile binemedim. Anneme de diyorum demek ki her zaman anne söz dinlememek gerekiyormuş, gittiklerim yanıma kâr kaldı😀 Artık yeşil pasaportumuz var, kızım da büyüdü. İnşallah maddi olarak da toparlarsak yine yurtdışında gezmek istiyorum. Ülkemizde de 41 şehir gezdim ama çocukluğumdan beri yabancı ülkelere hevesim var. 

29 Cevaplar

+15 oy
(2,695 puan) tarafından

Şuanlık sadece bim A101 arası gezebiliyorum yurt dışına çıkarsam yorumumu güncellerim 😃

(2,695 puan) tarafından

@Nurella sayılır kuşum yarın bende file markete gidicem 😃

(2,695 puan) tarafından
+1

@yaprak dokumu ay inşallah bacım rabbim cümlemizin isteklerini kabul etsin ❤

(35,307 puan) tarafından

Kızın bezini bulana kadar market market gezcem 🤣🤣 hiç bir yerde bulamadım ama aile bezi arıyoruz 🤣🤣

(2,695 puan) tarafından

Bi yurt dışı gezmiş kadar oldun işte 😃

(3,704 puan) tarafından

Oooo sen yine iyi geziyorsun ben mutfak yatak odası salon arasında gezebiliyorum sadece tuvalet biraz zorluyor banyo ise imkansızı zorlamak gibi 😄

-Reklam-
+3 oy
(338 puan) tarafından

Türkiye'de Balıkesir Diyarbakır Batman Mardin Urfa siirt İzmir ordu Giresun samsun Elazığ Malatya fakat yurtdışına hiç gitmedim favorim Diyarbakır ❤️ İspanya'ya çok gitmek isterim 

(1,860 puan) tarafından
+1

Bir Diyarbakırlı olarak ♥️

(3,668 puan) tarafından

Şu an bana her yer olur 😂

(1,007 puan) tarafından

Ay Diyarbakır dedi kalbimden vurdu ve artı aldı 😂😂🌺❤️

(7,444 puan) tarafından

Diyarbakırlı olarak bendende bir artı😂😂

+1 oy
(8,164 puan) tarafından

Türkiye'de 60+ şehir gezdim. En çok Bursa'yı beğendim.

Yurt dışında Amerika, Almanya, İtalya, Çekya, Fransa, Polonya, sayılırsa Kıbrıs, Katar ve Danimarka'ya gittim. Bunların içinde de favorim yaşamak için Çekya tekrar gezmek için Amerika. 

(3,668 puan) tarafından

Şu sıralar dış hatlar olsun da neresi olursa olsun modundayım ama Prag'a öncelikli gitmek isterim. 

(8,164 puan) tarafından

Ben pek sevdim, sadece soğuğu bana uzak o yüzden İtalya da çok severim :) Sokaklar film seti gibi çok güzel

(3,668 puan) tarafından

Ben Sivas'ta yaşadım bana soğuk pek dert olmaz sanırım 😀 Enn birinci hayalim Avusturya Hallstatt ama 

tarafından

İtalya... 

Ruhunu çok sevdiğimiz o yerde ruh eşimle turlamıştık sokaklarını nişanlıyken. Roma sokaklarında kaybolup, büyülenmiştik. 9hotel cesari de kalmıştık, o balkonun baktığı sokak, tanıştığımız insanlar, dahil olduğumuz fotoğraflar... Ağlayacağım🥲 

+1 oy
(2,499 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Kabin memuru olduğum için bir çok ülkeye gittim şimdi saymaya kalksam sayfa yetmez hatta bu ne böyle ülke var mıymış denilen yerlerde dahil içimde ukte kalan tek ülke var amerika oraya uçuşum olduğu halde gezemedim o süreyi hastanede geçirdim ondan sonra bidahada hiç oraya gitme şansım olmadı eğer imkanınız varsa İskandinav ülkelerinden Norveç Finlandiya danimarka öneririm aşık olabilir Türkiyeye dönmek istemeyebilirsiniz avrupa ülkerin de ise londra ispanya malta Güney kıbrıs İskoçya avusturalya gezilip görülmesi gereken oldukça gelişmiş ülkelerdendendir Afrika ülkerini pek tavsiye etmem

(2,313 puan) tarafından

Soslu tavuk merhaba yorumunuz ilgimi çekti eğitim için Finlandiya ve iş yönünden nasıl? İlerde yavrum için düşünüyorum küçük bir ülkemi yani  İngiltere gibi gelişmiş bir ülkemi? Fikrinizi merak ettim Finlandiyaya bir tanidigin kızı gitti uniden sonra şuan orda tutundu gibi hem yüksek lisans yapıyor hemde çalışıyor diye biliyorum , Almanya istemiyorum kendim orda doğdum kepazelik orası, Danimarka oda alternatif olabilir aslında şuan 4.5 yaş oğlum varda nasıl kurtulurum kurtarırım derdindeyim yavrumu burdan, İsviçrede olabilir yani biraz kafam karışık aslinda

(2,499 puan) tarafından
+1

Eğitim için Finlandiya tercih edilmesi gereken Ülkelerin başında gelir zaten dünyada en gelişmiş eğitim sistemi Finlandiyadır eğitim devlet güvencesi altında ve ücretsizdir en harika olanı asla özel okul kavramı yoktur zorunlu epitim yanlış hatırlamıyorsam 9 10 yıl olması lazımdı en çok dikkatimi çeken modern eğitimden ziyade yaratıcı eğitim sistemidir yani akıllı tahta yerine tebeşirli tahta modern materyal yerine eski tip el becerisi materyalleri gibi bahçe eğitimleri bile mevcuttur eğer kastettiğiniz üniversite ise işte o türkiyeden gidenler için nerdeyse çok zor eğer sistem değişmediyse (5 yıl önce gittim en son pandemi başlamadan önce) toefl şartı var ve toefl hiç kolay değil oraya gittikten sonra (süreyi çok hatırlamıyorum) zorunlu Fince öğrenmek gerekiyor belli sene belli yeterlilik fince sınavlarına girilmesi zorunlu refah kalitesi ise bu sadece belirli sayıda kişilerden aldıgım bilgiler genel olarak geçerli midir bilmiyorum ama gsmh yüksek olsada şehir biraz pahalı kendimde gördüğüm kadarıyla gıda alışverişi türkiyeden biraz daha düşük olsada kira ulaşım eğlence tekstil türkiye ile yarışır sizi üzecek belki ama vatandaşlık almak ve işçi olarak gitmek imkansız sayılır göçmen pek tercih edilmez

(2,313 puan) tarafından

Teşekkür ediyorum bilginiz için soslu tavuk inşallah kısmet bakalım artık zaman ne gösterecek sevgiler 

(2,949 puan) tarafından

Hala kabin memurumusun @Soslu tavuk

(2,499 puan) tarafından

1.5 yıl önce ayrıldım

+1 oy
(4,128 puan) tarafından

Yakında nasip olacak bakalım daha belli degıl ilk yurt dısı deneyimim olacak turkıyede turkıyedede pek gezmişliğim yok 4 5 sehir tek var onlarda akraba ziyareti taşınma 

(3,668 puan) tarafından

İnşallah nasip olur

+1 oy
(26,511 puan) tarafından

Shshs sadece Gürcistan ve Rusya. 

İsviçre'ye gitmek cok isterim oranın havasını gormek 

(3,668 puan) tarafından

İnşallah olur

+1 oy
(2,616 puan) tarafından

Özbekistan, Kazakistan ve Bosna.

Hedefimde Azerbaycan ve İskoçya var. Başka gidip gezmek istediğim yerler yok.

Yurtiçindeyse bölge bölge gezdim, şehir sayamam. 

(3,668 puan) tarafından

Arkadaşlarım yazın İskoçyaya gitti ve benim dibim düştü

(2,616 puan) tarafından

İskoçya dünyanın karadenizidir bence. Tabi ki Karadeniz daha güzel ama gidip görmeden kıyas yapmak istemiyorum.😁

+1 oy
(1,441 puan) tarafından

Tbilisi/Gürcistan ve balkanlara gittim 

Türkiye'de de birçok şehri gezdim sadece Doğu tarafları kaldı . Çocuklar büyüsün ilk işim GAP turu yapmak olacak 🥴

(3,668 puan) tarafından

Bende de Türkiye'de Marmara tarafı eksik. Bir tek İstanbul'a gittim 

+1 oy
(6,380 puan) tarafından

Ayy banada babam demişti ki . Baba evinde görmedin benim evime geldin gördün demesin kocan ..

Ondan bol bol gezdirdi babam ne istersem aldı . Her hafta değişik piknik alanlarına götürdü tatilerimiz eksik olmazdı Allah razı olsun babamdan . Taaakii annacığım ölüp babam başkasıyla evlenene kadar. 1 sene sonra da ben evlendim kocamda hiç mi hiç gezme sevmeyen biri çıktı zorlamayla götürdüm hep 

Türkiye de baya şehir gezmişimdir tam sayı bilmiyorum Amasya çok huzur vermişti sevmiştim bide Ordu yu sevdim . 

Öncelikle kutsal topraklara gitmek nasip olur inşallah 

Gerisini sonra düşünürüm 

(3,668 puan) tarafından

Benim eşim yüzde de yüz bunu diyecek kapasitede biri. Diyorum Allah'tan gelişmemiş de olsa bir iki ülke görmüşüm de ağzını açamıyor. Benim eşim de sevmiyor ve sürekli mod düşürüyor

(6,380 puan) tarafından

Benimki  tam tersi baban çok gezdirmiş yeter birazda evde otur dio 😅 

(3,668 puan) tarafından

İşlerine gelmeyen meselelerde erkeklerin yaratıcılığı muazzam

+1 oy
tarafından

Bakarken ailemle Dubai, Çin ve Azerbaycan'a gitmiştim. 

Eşimle nişanlıyken italya ve Fransa'ya gezmeye; Kore, Macaristan ve Fas'a ise sempozyum için gittik ama gezmeye çok fırsatımız olmadı. 

Evlendikten sonra Kıbrıs'a gittik.15 Aralık'ta da Karadağ'a gideceğiz. 

İsveç'e yerleşme durumumuz var, eşimin ortaklık yapacağı arkadaşı orada, gidip bir görmüştük. Çok gezemedik ama favorim İsveç oldu :) 

(3,668 puan) tarafından

O sırada evlendiğimiz sene pandemi çıktı da karım yurtdışı isteyemeyecek diye sevinen kocam...

tarafından

Gezmeyi mi sevmiyor eşiniz? 

Benim eşim bilgiye aç, her yere gidip oranın ruhuna dokunmayı sever. Arkadaşlarıyla da çok gider. 

(3,668 puan) tarafından

Evet konfor alanından çıkmayı sevmiyor diyelim. Ülke içinde bile bir yere gittiğimiz zaman sürekli söylenir, memnuniyetsizlik çıkartacak bir şey bulur. Bana diyor ki benim zevkim arkadaşlarımla çay bahçesinde oturmak, hiçbir yere gitme gibi bir hevesim yok. Kendi atalarının geldiği Dağıstana gitmek istiyor, onu da inadına ben istemiyorum. 

+1 oy
(15,286 puan) tarafından

Çok güzel baya yer gezmişsiniz 😍

Kiyev , moskova, kazakistan, dubai, filipinlere gittim bende 

Vatandaşlık işlemlerim sürüyor daha sonuçlanınca bir takım planlarım var küçüğüm de büyur yaza 

(3,668 puan) tarafından

İnşallah gerçekleştirirsiniz

+1 oy
(666 puan) tarafından

Ben sadece bine gidiyorum sayılıyor mu he değişiklik olsun diye soka  da gidiyorum 😂

(3,668 puan) tarafından

Maalesef sayılmıyor 😀

+1 oy
(5,832 puan) tarafından

0 (sıfır) ülkeye gittim😄 En kuzeydeki ülkeleri merak ediyorum Norveç falan. Afrika ülkelerini de merak ediyorum okyanusa kıyısı olanları. Japonya, Kanada, Amerika, Almanya bunları da merak ediyorum. İnşallah bigün giderim😁

(3,668 puan) tarafından
+1

İnşallah 

+1 oy
(304 puan) tarafından

Ben sürekli ev hastne hastane acili o kadar 

(3,668 puan) tarafından

Allah şifa versin

+1 oy
(890 puan) tarafından

Doğunun  partisi VAN ülkesi sayılır mı 😂

Şehirler arası Van İzmir Tekirdağ ve İstanbul diyelim şimdilik 

Tabiki favorim memleketim VAN🥰

Yurt dışı yok hatta hayallerde bile yok nedense sevmiyorum pek ama şansım olur da da Rusya ve Azerbaycan ha bide Japonya görmek isterdim yapıtları dikkatimi çekiyor 😅

(890 puan) tarafından

Van başkadır yaa bende oraliyim ama orda hiç yaşamadım gezmeye tatilde giderim geri gelirim o kadar iş imkanı çok yok olsaydı kessin orada yaşardım 

(3,668 puan) tarafından

Biz de bu yaz Van'a gittik ama eşim trafikten dolayı cinnet geçirecekti, ondan dolayı da o pek hoşlanmadı ama bence güzeldi 😀

(890 puan) tarafından

Aa trafik olurmu orda inanın ki hiç bilmiyorum hiç denk gelmedim 

(3,668 puan) tarafından

Biz oteli aşırı merkezi bir yerden tutmuşuz. Otelin yakınlarında park yeri bulana kadar 1 saat geçti. Bir de kaldırımlara hep tabure falan atmışlardı, yürüyecek yer kalmamış insanlar yoldan yürüyordu falan eşim iyice sinirlenmişti

(890 puan) tarafından

😂😂 hallkliymis o zaman her şehrimiz de var bu sorun eminim 

0 oy
(741 puan) tarafından

Van ülkesi Van ülkesi Van ülkesi 😂😂😂

(3,668 puan) tarafından

Ben de yazın gittim Van'a

(547 puan) tarafından

😊 çok istiyorum gerçekten Van'ın insanlari çok tatlı sevimliler çok ta misafirperverler 

(547 puan) tarafından

Van'ın neresine gittin acaba😊

(3,668 puan) tarafından

İpekyolunda otelde kaldık. Akdamar Adası, Edremit kız kalesi, Van Kedisi evi, Muradiye şelalesi, Van müzesi gezdik 

(890 puan) tarafından

OK hemşerim 😅

0 oy
(3,068 puan) tarafından

İran'a gitmiştim 15 yaşında annem oralı annemle gitmiştim gezmistim odur 

Başka gittiğim ülke Burak şehir bile yok😄😄

(3,668 puan) tarafından

Farsça biliyor musunuz?

(3,068 puan) tarafından

Bir kaç kelime ama babam onlar çok iyi konuş kuzenim ne kadr ogretme calissada benm beyin almıyordu🤣🤣

0 oy
(11,775 puan) tarafından

Dün gece rüyada gittim başıma gel eyen kalmadı ben gştmesemde olur:)

(3,668 puan) tarafından

😀😀

0 oy
(547 puan) tarafından

Şehir desek olur mu sjsjsjsjwjsj🤭 çok iyi yapmışsın kız vallahi helal olsun mutluluğun daim olsun 

(3,668 puan) tarafından

Hepimizin inşallah 

0 oy
(91 puan) tarafından

Bır tek Rusiyaya gıttım 1yıl orda yaşadım. Turkıyeyı gezmek ıstıyorum ınsaAllah nasıb olur bır gun.Ben Azerbaycanlıyım Azərbaycanda gelmıssın nasıl buldun ulkemı, ınsanlarımızı

(3,668 puan) tarafından

İnşallah gelirsiniz. Azerbaycan'a bayıldık. İmkan olursa tekrar gitmek isterim. Türklerin en güzel karşılanacağı yer bana göre.

İlgili sorular

+1 oy
37 cevap 1,500 göst.
21 Şubat 2025 Tatil-Seyehat kategorisinde ...Hilal... (279 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 258 göst.
21 Aralık 2025 Diğer kategorisinde honkiponkitoninok (9,279 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 507 göst.
22 Ağustos 2020 Aile & Aşk kategorisinde Cihangirnur (1,647 puan) tarafından soruldu
0 oy
44 cevap 2,097 göst.
17 Ocak 2020 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,494,743 soru

24,419,128 cevap

351,449 kullanıcı

...