6 buçuk aylık bebeğim var aklımı yiyeceğim neredeyse lütfen yardım edin. 3 aylıkken memeyi zaten bıraktı. Formül mama ile devam ediyorduk ancak şu 1 aydır onu da istemiyor. Denemediğim devam sütü markası kalmadı iyice üzüntümden ne yapacağımı bilemez duruma geldim. Doktor çok zayıf bu ay biraz zorla yedir diyor bir sonraki ayda da kilo almamiş giderse detaylı labaratuvar inceleyelim dedi iyice korktum. Pirinç unu besin değeri yok diyorlar boşa mı veririm ki diyorum ek gıdaya geçmiş diyeceksiniz ama 6 aylık bebek sürekli ek gıda ile de olmuyor mecbur devam sütüne ihtiyacı vardı... Lütfen yardım edin ne yapmalıyım annemgil pirinç unu dene birde diyor kilo alacak mı bari onu gözlemle iyice korktun diyorlar .. yani günlük 500 CC devam sütü içmiyor bile ac aç duruyor bildiğin beğenmiyor mı diyorum başka marka alıyorum yine aynı yine aynı
Canım açlıktan ağlicağına yedir bnde yedirdim bmmki de formül mama yemiyordu sütüm stres üzüntüden hep azalıyordu yetmiyodu doymuyodu yedirdim daha ekgıda zamanı gelmemişti bile
Biberona mi koydun canım kaşık ile mi yediriyordun. Günde bir seferden fazla mı vermiştin
Her iki şekilde de verdim bazen sütüm varken bile içmiyordu ilk zamanlarda sütümü bile çay kaşığıyla verdiğim oldu yani ne şekilde yiyorsa öyle ver bu arada bn şuanda bile belki yer diye formül mama almıştım keşke almasaydım evde yaptığım ek gıdalara karıştırıp vermeye çalışıyorum.Ayriyeten kavanoz mama çok seviyo 4 aylık olduğu gibi direkt kavanoz mamaya da başladım ben tüm bunlara ek ben sütümü de veriyorum bnm kızda 7 aylık kahvaltı da ettiriyorum yumurta sarısı labne yoğurt vs
Keçisütü denedin mi
Golden goat olarak denedim devam sütunu ama normal süt şeklinde denemedim. Keçi sütünün bu ayda verilebiliyor mu onu bilmiyorum doğruyu söylemek gerekirse
Yoğurt mayalamak için almıştım inek sütü var. Az kalmıştı bugün aldım daha. İnek sütü verilebiliyor mu ki bu aylarda bebeğe sulandirsam filan. İçine bir şey karıştırmadan Duru bir şekilde mi verecegim yada
Hayır inek sütü kesinlikle verilmemeli demişti diyetistenimiz ama keçi sütünü bir sor istersen
Teşekkür ederim canım bir sonraki muayenemizde soracağım insallah
Keçi sütü qnne sütüne en yakın süt kabul edilir. Ben ikinci bebeğimde bulup onu içirmiştim
Bacim ac mi dursun cocuk evet hic bi faydasi yok sadece kilo aldiriyo ama boyle kalirsa yasayacaklari kolay mi 6 aylik olmus zaten ek gidaya da baslamissin anladigim kadariyla ben yerinde olsam yedirirdim birinde pekmezle birinde muzla falan tatlandirir verirdim patates tattirdim mi pure yapip versen
Naptin canim denedin mi
Denedim canım malesef yine aynı tepkiyi verdi almadı resmen ittiriyor :( eşim düz normal bebelac almiş Gold olmayanı onu deneyecegim birde. Belki Gold ile tadı farklıdır diye
Ay tuh ya cok uzuldum Allah yardimcin olsun
Sağ ol canım benim Allah razı olsun. Rabbim başka dert vermesin olur bakalım inşallah kendileri iyi olsun da sağlıkları
Aminnn Rabbim derdine de derman versin insaAllah ileride istshli bi cocuk olur
Ben yazayım sana,sen ordan anla. Resmen kendi çaresizliğimi gördüm sende..
3 ayda meme reddi
4 ayda mama reddi
Doktorlar mama değiştir dedi. Kaç tane değiştirdim. Üstelik ikizi de var o devam ediyor bu beyfendiye açtıramıyorum ağzını. Yada sürekli tükürüp,akıtıyor
Sonra kaşık mamaya geç bari dedi doktor. Onu da kabul etmedi
Bari kavanoz mamaya geç dedi hemşiremiz. Onu da beğenmedi.
En son çocuk açlıktan kırılıyor. Ben,annem,kayınvalidem,bakıcı hep pervaneyiz. Büyükler resti çekti. Az bi tereyağına un kavurtup tabiri caizse sulu baya un helvası yaptık. Onu verdik, aldı çocuk. Bide pirinç unu. Yarısı su yarısı süt şeklinde. 1 yaştan sonra hepsi süt. Sonuç doktorda kapadı çenesini,çocukta. Evde huzura kavuştu
Valla annem bugün yeminki bunu dedi. Un Kavur yedir,pirinç unu yedir çocuk açlıktan iyice mahvoldu dedi:( ama biseyi merak ediyorum işte tamam bunu yaparım ama hadi 2-3 öğün kaşıkla birşeyler vererek atlattik. İlki kahvaltı,ikinci un helva yada princ unu, üçüncü öğün çorba gibi.. peki ya diğer öğünler ne yapcam çünkü ben iki üç öğün az az böyle birşeyler yediriyordum ama diğer zamanlar tıkanıp kalıyorum mama veriyorum içmiyor öylece tıkıyor ağzını. Uykuluyken bı 15-30 CC içerse içiyor o kadar...
Bide hepsini su ile yapmıyim yarı yarı mi süt yapıyım canım. Market sütü olur mu. Yoğurt mayaladigim inek sütü ağır kaçar mı
Un kavurduğuma süt koymuyordum. Diğeri için inek sütü kullanıyordum,biterse pastörize de kullandığım oldu. Hatta ben bi günlük yapıp sıcak halde kavanozluyordum. Çünkü ikizi 2 saatte bir mama meme gidiyordu. O da hep istiyordum haliyle ama ne mama ne meme. Bende biraz karı yapıyordum,sonra kullanacağım sıra nasıl mamayı ılık suyla karıştırıyorsak onu da ılık suyla açıp biberon maması haline getiriyordum. 1 yaştan sonra sütle açtım. Küçükken sütü sadece yarı ölçü kullandım pirinç ununda. Yoğurt versen bir öğün mesela. Bir öğünde un kavurması?
Vallahi bizim değerini falan bilmem de ben bebekken 3 aylıkken 3 kiloymuşum annem kendimi bildim bileli anlatır 5 aylıkken köydeki hemşire ebe pirinç unundan mama yap ver demiş ondan sonra resimlerim var tokmak gibi olmusum bu artık 5 aylık oldu herşeyi yer demiş sabahları yumurta peynir ver. Ih dedikçe ver ağzına demiş. Babannemler falan hep bilir bacakların kat kat olmuştu derler 🤭 linçleyebilirler ama eskiler bazen de doktorlardan iyi biliyo bazı şeyleri bende e var pirinç unu meyveleri haşlardım pirinç ununu su ile pişirip karıştırıp yedirdim bebeğime ince öğütülmüş yulaflı meyve püreleri yaptım kaşık mama varya tahıllı ona yumurta sarısı peynir vs ezdim tat versin diye bal koydum. Mamayı kabul etmedi bi ara cici bebe attım içine hala da öyle içiyo. Çoğu kişi cici bebe verme dedi ama doktor ver dedi ben artık çok kasmıyorum ve benim çocuğum toparlanmaya başladı.. çocuğumun severek yediği herşeyi verdim valla sağlıksal bi aoeun yapmadığı sürece ver herşeyi
Bal 1 yaşından önce kesinlikle yasak ama
Bal vermedim de diğer şekil veriyim diyorum canım ama 6 aylık bebek sürekli kaşıkla yiyecek yiyebilecek durumda midir. Yani hadi 2-3 öğün birşeyler yedirdim peki ya sonrası biberona ihtiyacı yok müdür. Gece filan nasıl yapcam
Bal yerine cici bebe ezebilirsin o tahıllı mamalar tatsız oluyo biraz. Meyveleri suda veya buharda haşlayın pirinç ununu küçük birşeyde suyla pişirin sonra karıştırın hepsini püre yapın zaten tatlı olur bebekler bayılır. İnce öğütülmüş yulaflı ve meyveleri haşlayıp püre haline getirip öyle de verebilirsiniz. Haşlanmış Yumurta sarısı, az bişey labne peynir ve cici bebeyi püre yapıp vere bilirisniz. Gece de formül mamanın içine cici bebe koyup verebilirsiniz. Genelde 6 ayda ek gıdaya başlıyorlar ben 5 De başladım anne sütü hiç almıyordu çünkü. 6 aylık bi bebek biberona ihtiyaç duyar genede. 1 yaşına kadar
Benim kızım da öyle zor bela emziriyorum en gittim doktora evde yaptığım hiç bir şey yemiyor çorbalar,yoğurt ,her gün bir şey deniyordum en son bi arkadaş marketlerde satılan arı mama pirinç unundan ver dedi bebeğin aç ağlıyor dedi onu denedim sevdi günde 1 defa veriyorum karnı doyuyor şükür bağırmıyor artık en doktora sordum verebilirsiniz sıkıntı yok dedi yanlış olmasın 1,600 almış bu ay doktor dedi güzel tabi ekstra içine bi kaşık zeytinyağı bırakıyorum kabız olmasın diye ama tadına bayılıyor evde yaptım irmikli muhallebi sevmedi :) hazır seviyor al dene 101 de bile var
Evet bunu eşimde almış canım çocuk açlıktan ağlıyor mama yerinde bu vardı bunu da deneyelim diye. Kaşık mama şeklinde yaptım bir kere yedirdim ama diğer zamanlar napcam saat diliminde peki acaba. Bır öğün muzlu bunu versem, bir öğün kahvaltiversem,bir öğünde çorba gibi. Sonra yine tikanacagim mama olmayınca. 4ncu aydan 6nci aya kadar 450 Gr almış canım persentel tablosunda ortalamasında en altında görünüyor. Kilo alabileceğini görsem belki içim rahatlayacak. İnsan korkuyor yemediği için mi almıyor bir sorun mu var diye. İnanki kiloya taktigim icin hiç değil derdim,çocuğum aç kalmasın bir sıkıntısı olmasın diyorum. Yoksa zayıflığa filan takmiyorum
O zaman 6 aylık için devam sütü alacaksın hipp önerdiler bana gaz problemi de yapmıyornuş bi kutu ak dene sabah akşam ver bi seferde arı mama ver ben günde bir ölçek veriyorum muhallebi gibi kaşıkla yemeyi sevmiyorsa biraz tozunu az at sulu kalsın biberona dök içir bide meyve falan ez seni çok iyi anlıyorum aç kaldılar mı diye insan korkuyo geçen gün altını açtım geceden beri bez kuru öyle kahroldum sürekli zorla zorla emzirip mama yediriyorum doktor a sordum dedi az emzir acıkacak mecbur yiyecek
Bn verdim mesela elma armut rendele içine bebe bisküvisi az pekmez ile verebilirsin veya muz armut ez izine o şekilde çok tarif var inek sütü 2 yaş sonrası deniliyor onu verme keçi sütünü bilmiyorum
Meyveli cicibebe gibi öyle veriyorum canım onları. Kahvaltı-corba gibi de veriyorum. Tek sorun bı bunlarla malesef olmuyor 6 aylık olduğu için mecburen devamlı birşeyi içmesi gerekiyormuş doktorun dedigi. Şuan ek gıdaya tam hazır bir midesi yokmuş mecbur anne sutu-devam sütü yüzde 70-80 ağırlıklı olmaliymis.. mış mış mış da içmiyor ki içse zaten istediği devam sütunu alcam da
Bazı çocuklar kabul etmiyor Doktor'un dediği doğru o aylarda önce anne sütü veya formül mama sonra ek gıda oda günde 1 veya 2 tadım şeklinde doyum için değil çoğunluk gene süt veya mama da umarım içer
Bnm bebeğim de mamaları red etti pirinç ununu da işine gelirse içti sonra formül mama yaptım jcine bir tane yada bazen iki tane cici bebe attım tadını tatlandirdu herhlde öyle içmeye başladı.suan 22 aylık ztn uyanıkken hiç içmedi mamayi gece beslenmesi alışkanlık ya şuan da da cici bebeli içiyor bazen canı istemiyor dün pirinc unu verdim onu da içmedi sabahı etti sizinki daha küçük elinizde mama varsa içine bir tane cici bebe atarak deneyin belki tadı hoşuna gider
Onu da denedim canım öğürdü onu hiç içmedi :( cicibebeyi muhallebi gibi muz ile filan yapınca öyle yedi. Benim oğlumda aynı şekilde uyanıkken ağzına hiç almiyor uykuluykrn 15-30cc devam sütü giderse bı o ara gidiyor. Biberonla ne güzel mama içen çocuklara çok heveslenirdim
Yaa geçmiş olsun içiyorsa pirinç unu verin bnmki onu da içmedi cnki
Canım ben ilk oğlumda hemen ikinciye gebe kaldım bide 3.siradaki oğlumda babamın hastalığını öğrenmiştim doğar doğmaz sütüm kesildi dk üzüntüden demişti ben ikisinede pirinç unu yedirdim an101 birde arı mama var ondan berdim hep şuan biri 17 olacak diğeri 12 yaşında bi zararı olmadı yani
Eşimde arı mama almiş. Çocuk aç olduğu için uyumuyor ağlıyor diyor:( resmen ağzını kitliyor çok aciktigi için dayanamıyor 30cc devam sütunu içiyor bi içini bastirtiyor sonra ağzına yine almiyor. Aptamil kilo aldırır diyorlardı benim bebeğimde hiç işe de yaramadı ya da çok içmediği için yaramıyor bilmiyorum
Normal pirinç unuylada yapsan içine pekmez felan köy öyle dene zamanla yiyorlar ama şuan biraz sıkıntı
Aynen daha çok fazla küçük:(
Ben 1 yaş sonrasında verdim mamaya çok düşkündü sizin çocugunuzun reddi vermiş aç kalacak değil ya verin beslensin
Zaten 40gunden sonra meme reddi yaptı 3. Aya kadar zor direndi sağmayla vs... Şimdi de 1 aydır buna başladı :(
Pirinç unu herobeybi nin ki iyi hemde az şekerlş
Mamasıjı değiştir aptamil çok yarıyor
Her sabah bir iki tane yumurta haşla sulu kıvamlı olsun
Yoğurt pekmezli yedir cicibebe de koy yoğurda süte
Muz ez yedir
Mama reonlarından da al bişeyler arada
Her uyku öncesi az da olsa mamsını içir zorla mutlaka
Bolca uyut
Ev yemeği hergün muhakkak yedir her gün çorba içirmeye gayret et içine ekmek ufala
Gerekirse telefon aç çizgifilm aç arada
Aptamil kullanıyorduk canım ama hiç kilo alımı olmamış yemiyor şimdi :(
Kahvaltıyı dediğiniz gibi yapıyorum aslında yumurta vs, muzlu yoğurt cicibebe veriyorum ikindin, akşam corba veriyorum ama midesi çok almıyor azar azar yiyor fakat bunlar kilo aldırmıyor da mama mi daha fazla aldırıyor meğerse bilmem. Mama da içmeyince zayıf kalıyor
Mamasını her öğünden sonra uyutmadsn önce zorla pışpışla ayağında salla bişekilde tuttur yesşn kemiği güçlensin bpyu uzasın
Yediği herşein bi yararı olur tabikş sen ısrarla sık ve bol ve zorla yedir dişarı çıkar bebek arabasına kpyup gezdirerek yedir her bi kaşık fazla sı midesini genişletecek
Yemin ederim yapıyorum canım. İnanki inat ediyor almıyor ağzını kitliyor uğunuyor. Bugün zorla verdim o inat edince bende inat ettim. Belki midesine 1 tatlı kaşığı daha mama gider mi diye. Bu seferde tamamen kustu zorlayınca halbuki açtı da ve içtiği 30 CC mamaydi ben 1 tatlı kaşığı kadar daha zorlamistim
Bişi olmaz kussun sen gene ver mecbur yoksa gelişemez
Her anne ister bebeği kabak havuç yesin ama öyle çocuk bulmak cidden zor. Kızıma cici bebede yedirdim, arı mama pirinç unuda. Yumurta yemezdi cici bebeyle karıştırıp verdim aylarca güzelce yedi. Formül mama içtiği halde akşamları asla çorba falan yemediği için kızıma arı mama pirinç unuyla mama yaptım yedirdim. İsteyen zararlı desin ama çocuğumun aç olmasından iyi diye düşünüyorum.
Benim çocuğum şuan aç ve benim gözüm hiç bir şeyi görmüyor doysun da şekline girdim:(. 6 aylık aç bir bebek ne demek bilmeyen şuan beni elestirebilir. Denemediğim kalmadı o kadar çaresiz kaldım ki artık bunu yer mı diye düşündüm. Ama tek anlamadığım durum yedirmesine yediriyim ancak 2-3 öğün ek gıda yediriyorum.(Kahvaltı,ikindi meyve muhallebi gibi şeyler,akşam çorba gibi vs).geri kalan zaman diliminde hep mi oirinc unu yiyecek çok olmaz mı. Günlük üç öğünle doymaz çünkü biberon ister gibi mamaya özdeş birsey
Ben pirinç unu ve arı mamayı eşit ölçüde karıştırıp pişirip akşam yatmadan 1 saat önc3 yediriyordum. Tabi siz sulu yapıp biberonlada verebilirsiniz, biberonun ucunu biraz açıp
Tamam canım çok sağ ol inşallah biberonla onu bari alır da onuda reddederse artık oturup ben ağlayacağım yeminki
Biberon almazsa muhallebi gibi yap ve kaşıkla yedir
1,488,488 soru
24,331,275 cevap
345,673 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın