0 oy
72 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (2,978 puan) tarafından

Kizlar oglum 7 aylik ve desteksiz oturamiyor aslinda bunu normal goruyorum ama bazi endiselerim var mesela oglum done biliyor ama sadece bir kere donuyor ve yeniden sirt ustu pozisyona da donemiyor 

Sonra karin ustu uzanirken elleriyle kendini yukari dogrultamiyor yapmayi bilmiyor bile sadece karin ustu uzanip basini dik tutuyor oyle oynuyor oyuncakla

Yazdiklarimdan anlasilacagi gibi emekleme pozisyonu nu hayal bile edemiyorum bu durum da ya 2 oglum daha var ama hic hatirlamiyorum ne zaman emeklediler oturdular falan bu arada oglum 2 gun sonra 8 aya geçiyor hala dişte çikarmadi korkuyorum ya doktora mi gotursem normal mi bunlar lutfen 7 aylik bebegi olanlar beni aydinlatin endiseliyim

11 Cevaplar

0 oy
önce (7,972 puan) tarafından

9.aya kadar oturabilir 

1 yaşına kadar diş beklenir 

yürümek 18.aya kadar beklenir 

emeklemek gelişim basamağı değildir bu yüzden emeklese de olur emeklemese de

önce (2,978 puan) tarafından

Ya aslinda emeklemesi muhim degil tabi ama elleriyle govdesini kaldirmasini bekliyorum nr zamandir yapmiyor korkuyorum yarin goturucem doktora

-Reklam-
0 oy
önce (50 puan) tarafından

benim dediğimde de bunlar hepsi var ama benim bebeğim daha altı aylık ben de korkuyorum endişeleniyorum

Işte benimki 7 ayi bitirdi bende korkuyorum

0 oy
önce (1,922 puan) tarafından

doktora goturmuyomusunuz siz bebekleri 7 aylik olmus zaten gelisimi nasil genel bir muayene olsun diye hic hasta olmamis olsa bile:). sadece pist sahibine demiyorum da ben iki cocugumu da her ay duzenli giturdum gelisimini takip etmek acisindan hasta olsun olmasin . aylik kilo takibi aylik gelisim takibi bas cevresi olcumu boyu posu kafasini dik tutmasi kas tonlamasi kaslarinin gelisimi diktor her ay bakardi ozele gdiyoruz zaten. asi tarihinide ayni randevuya getirirdim asisini da orda yaptirir cikardik. hasta oldugu zaman gttigimiz zaten ayri . 1 yastan sonra da hasta oldukca doktora gittik  rutun ozellikle her ay gotureyim gelisimi icin  normalmi degilmi diye dusunmedim zaten rutin hasta oldugu icin gidiyoruz hastalandikca

Aslinda 4 aylikken goturdum en son bi sorun yoktu o zaman ama yarin goturucem trsekkur ederim

0 oy
önce (4,047 puan) tarafından

bi cocuk doktoruna danismakta fayda var bence 

Peki tesekkur ederim

0 oy
önce (208 puan) tarafından

Kızım 7 aylık desteksiz oturamıyo, emeklemiyor, dişte çıkarmadı ve telaşta yapmıyorum her bebeğin gelişimi farklı çünkü 

0 oy
önce (2,921 puan) tarafından

10 gün sonra 8 ayına girecek yiğenim var hiç dişi yok oda dönmüyor ama desteksiz oturuyor hiç emeklemek istemiyor  karın üstü koyunca başını dik tutup elinin üstünde bekliyor öyle biraz tembel ve kilolu ama benim kızım 3 aylıkken dönüyor 5 aylıkken emekliyordu her bebiş farkli dişin 1 yaşına kadar zamanı var onda endişe etmeyin dönme konusunda danışabilirszb doktora

0 oy
önce (213 puan) tarafından

Emekleme gelişim göstergesi değildir her bebek kendine özel içiniz rahat etsin diye doktora götürebilirsiniz benim bebeğim de 7.ayinin içinde dış yok hala kasiniyo ne kadar geç o kadar iyi

0 oy
önce (15,778 puan) tarafından

Aylik kontrolde dr bakiyor hepsine canim bakmadilar mi? Bir yasina kadar aylik rutin kontrol lazim bebeklere sonra uc yasina kadar da 6 ayda bir

0 oy
önce (599 puan) tarafından

Benimki de öyle yüz üstü gelmek istemiyordu asla hiç emeklemedi zaten oda bir kez dönüyordu ve dönmeye de çok geç başladı. Şimdi emeklemeden yürümeye başladı bazen hala düşüyğr ama tutup kalkamıyo biz direk dikeltip yere koyuyoruz yürüyor. Bebeğimin bazı seyleri geç yapması aslında geç de degil her şeyin zamanı var her bebek farklıdır. Başka seylere odaklandığı içindir yani birşeyi yapmıyo ama başka şeyleri yapıyo ola biliyorlar benimki bide hiç oyuncaklarla oynalazdı top atmalı bi oyu vak aldım asla becerip yapmazdı çok moralim bozulmuştu ama başka şeyleri yapıyo yeteneği merakı ve dikkati başka şeylere olabilir 

0 oy
önce (2,676 puan) tarafından

6 ay 20 günlük bebeğim de desteksiz oturamıyor ama yerde tam tur dönüyor Hatta bir koydum uçtan bir uca çok hızlı bir şekilde gidiyor 2 tane de dişi çıktı ama emekleme pozisyonda Biz de geçmiyoruz daha

0 oy
önce (2,974 puan) tarafından

Oturtma çalış ben de oturtmadim cevredki bebekler hepsi oturuyordu ve baktığımda 6ayda bile artık desteksiz oturuluyor bebekler birşeyler etrafına biraka biraka net oturdu 8ayda falan net desteksiz oturdu 

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 191 göst.
25 Eylül 2025 Diğer kategorisinde Yenianne30 (75 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 78 göst.
10 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Eda1 (218 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 421 göst.
16 Eylül 2025 Diğer kategorisinde Nagiiiss (500 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 354 göst.