0 oy
243 göst.
önce Diğer kategorisinde (16 puan) tarafından

Merhabalar kizlar 

Meb yine okullara el atmis haberi olmayan son dakikadan bi baksinlar anlayan bana da anlatsin 

Okula baslama yasini 72 ay olarak sabitlemisler

Benim oglum kasim dogumlu ben erteleme yapamicam mi acaba yoksa gene dilekceyle erteleme olacakmi bi bilgisi duyan eden varsa yeni giren kanundan paylasalim 

4 Cevaplar

0 oy
önce (788 puan) tarafından

Ben de Instagramda gördüm. Kesinleşmiş bir şey yok sadece düşünülüyor. Netleşince duyurulur

önce (16 puan) tarafından

Evet son dk. Haberlerinde de gosterdi aslında da bircok ogretmen veli tepki verdigi icin buyuk ihtimal kabul edilir bide akran zorbaligi cok artti 

Kabul edilirse bizim durumumuz ney olur diye merak ettim kafam okadar dolu ki okuduklarimi da anlamadim haberlerden

-Reklam-
0 oy
önce (3,453 puan) tarafından

Ben şöyle anladım 2021 yılında doğan çocuklar aynı sene, 2020 yılında doğanlar aynı sene okula gidecek. Yani eski sistemde Ekim, Kasım, Aralık doğumlu olanlar erteleyebilirken artık erteleme olmayacak, kendi yılında doğanlarla gidecek. Yanlış anladıysam düzeltebilirsiniz.

image

Siz gene anlamissiniz ben hicbisi anlamadim inanin 

Esneme derken neyi kast ediyolar acaba 

önce (2,137 puan) tarafından

Okuduğum da bende öyle anladım demek ki doğru anlamışım söyle özet gecelim ay hesabı değil yıl hesabı yapılacak çocuklarda yanı 2020 dogumluysa 2020 çocukların hepsi bir sınıfta olcak ay fark etmiyor yani

Milli eğitim'in yayınladığı her metin mi böyle muammalı olur. Milli eğitim'in hiçbir yazısı her kesim tarafından net bir şekilde anlaşılır olmuyor, sürekli bir kafa karışıklığı yaratıyor. Ben böyle yorumladım ama bilmiyorum doğru mudur yanlış mı. 

önce (2,916 puan) tarafından

Kardeşimin çocuğu var ocak 2021 doğumlu 

Benim oğlumda ekim 2021 doğumlu yani yaklaşık 10 ay var aralarında

Yani ikisi ayni sene birinci sınıfa başlayabilir mi

Ülkeyi yönetenlerin sadece okur-yazar belgesi olduğu için cümle kurmayı bilmemeleri çok normal

Eğer kesinleşirse yok eylül doğumlu yok ocak doğumlu diye hesaplamayın hangi ay olursa olsun fark etmiyor yılı baz alacaksınız ikiside aynı sınıfta olcak yani aynı yıl olduğu için

@Oglumveben şu anki sistemde de zaten aynı anda okula başlayabilirlerdi ama sizin erteleme hakkınız da vardı Ekim olduğu için. Benim anladığım kadarıyla artık sizin erteleme hakkınız yok ve kesinlikle aynı sene başlayacaklar

@Soslu tavuk aynen öyle gerçekten her seferinde bir anlam sancısı çekiyoruz

önce (2,916 puan) tarafından

Ee akran zorbalığı için vs demişler büyük kalıyor bazıları diye gene değişen bişey olmuyor yani .

Yok geme yanlislik var yil olarak hic bir kelime geçmiyor yinenhersey ay bazinda yaziyor 

Bence de olmuyor bilmiyorum benim de kafam karıştı

Yapay zekaya sordum, önceden 66,67,68 aylıklar da başlayabiliyordu ama onu kaldırdılar demek ki. Şimdi de 75 aya kadar erteleme olabilir raporla diyor da o zaman erteleme olsa yine büyük ay farkları çıkabiliyor, pek bir anlamı olmamış gibi. 

image

Cok sacma sapan bise gene vallahi billahi bizi bu strese sokuyolar ya ne deyim onceden boyle bisi yokdu ki ya 7 yas ilkokul yasi denirdi herkez yazdirirdi ne kafa karisikligi ne kucuktu buyuktu 3 5 ay fark olurdu cocuklarda ama 7 yas olduklarindan akillari basinda uyumlu olurlardi

0 oy

Kısa özet ay hesabı değil yıl hesabı yapılacak

Ama yıl olarak hicbirsey yazmıyor gene hersey ay bazinda 72 ay sabitlendi bide 75 ay cikti bu neyse 

Tabi bu benim anladıgım yanlış anladıgımı zannetmiyorum ama çok karışık muammalı cümleler kurdukları için ben bu sonucu çıkarttım

önce (7,987 puan) tarafından

ay farkını azaltacaklar 69-75 aylık çocuklar 1 .Sınıf olacak eğer yaparlarsa 

Yapmasinlar ne olur 70 aylik olacak ama ben artik korkudan 1 . Sinifa baslatmak istemiyorum cocugu 

0 oy

şu an planlama aşamasındaymuş. sınıf içindeki ay farkını azaltmayı amaçlıyorlar. 64 aylık çocukla 80 aylık çocuk aynı sınıfta oluyormuş, aradaki fark büyük. minimum 69 ay, maximum 75 ay olacak diye okudum ben

Ama çocuk Ocak doğumluysa bir sene 68 aylık diğer sene 80 aylık oluyor. İki sınırı da tutmuyor. 

onu da ayarlarlar herhalde. zaten oyuncak ettiler daha 60 aylıklar bike bir ara ilkokula başlamıştı 🤦🏼‍♀️

Evet onlar heba oldu 

Bu ana babalari boyle strese sokuyolar ya nasil duzen nasi egitim sistemi hersene bise degisir mi degisiyo 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 143 göst.
+1 oy
16 cevap 1,321 göst.
+2 oy
12 cevap 550 göst.
2 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde Keyfimizpasadayok (904 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 84 göst.
31 Ağustos 2022 Aile & Aşk kategorisinde Esmer anaa (988 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,488,409 soru

24,329,752 cevap

345,640 kullanıcı

...