Merhaba hanımlar nasipse şubatta doğumum olucak İzmir’de yaşıyorum kışın kuru soğuk burası bebeğe kaç aylık kıyafet almalıyım illa şunuda alın dediğiniz bişey varmı oğlum temmuzda doğduğu için zıbın ince şeyler yetiyordu şimdi bebeği kaç kat giydirmek lazım aydınlatırmısınız 29+2 haftalık hamileyim
0 3 ay olanları olabildiğince kalın al. Pamuklu olsun tabi. Ve 4 5 tane olmalı en az. Geri kalanı 3 6 ay al. Onlar da kalın olsun. Mayıs'a kadar uzun kollu giyer çünkü. 5 tane ilk etapta yeterli olur bence o da.
6 9 ay olanlar kısa kollu olur muhtemelen. Onu zamanla alırsınız ama
Bir de bebişe şapka tak muhakkak ki kulakları kepçe olmasın. Hem Yenidoğan bebek basindan usurmus. Ben kızıma şapka giydirmedim. Hafif kepçik oldu
Bizimki de şubat sonu doğumlu uzun kollu zıbın tulum alt üst takım falan götürdüm kalın battaniye tarzı şeyler almıştım puset örtüsü de olunca yeterli geldi
İki yavrusu da şubatta doğan ben 😊 bizim buralar çok soğuk olduğu için bayağı kışlık ürünler aldım. Uzun kol zıbın, kalın battaniye, ne olur ne olmaz şapka(çok kullanmadım, eldiven hiç kullanmadım), yelek, ayaklı pijamalar, bunları çok aldım. Yeni doğan takım çok az al. En iyisi 3-6 aylık ürünler. Bebeğin kilosu yüksekse, dar gelme olasılığı kalkar.
yeni doğan az al, 0-3 aylık ve 3 aylık al. ev içinde normal penye takımlar iş görür, dışarı çok çıkıyorsan ona göre bir şeyler alırsın bi de zaten sarıp sarmalarsın dışarıda yenidoğan aman aman hareketli de olmaz, üstünü açmaz.
Benim küçüğüm de Şubat doğumlu ben uzun içlik takım dişa da bir tık kalın tulum giydiriyordum zaten sürekli kundakta duruyo
0.3 aylık takım al canım kalın da olsun penyede 3.4 takım yeter bence 0.3 ay için geri kalanı 3.6 ay şardonlu denilen kalın takımlardan al evde de olsa altına bişey giydirmeden durabilir
Atleti bence uzunlu kısalı al dışarı çıkma durumunda uzun kol atlet evde kısa ya da yarm kol atlet giydir
Dışarı çıkarken alta pijama üstüne uzun kol atlet üstünede kalın takım giydirebilirsin kundak yaparsan kundak battaniyesi ğstüne de hafif kalın bi battaniye yeter eğer tulum mont alırsan kalın olandan battaniye ince alırsın yanına
Benim iki bebeğimde kış bebeğiydi biri şubat biri Kasım doğumlu
Ben dışarı çıkarırken altına pijama üstüne uzun kol üstüne takım birde annemin ördüğü tulum vardı onu giydirip battaniye kundağı yapıyordum
Evim içinde kısa kol atlet üstüne hastane çıkışı şeyleri giydiriyordum ama özellikle dışarı çıkarken ayaklarına dikkat et ayakları soğuk almasın yeter
Ev sıcaksa çok kalın giysiler fazla kullanılmıyor. Dışarı o dönem çok çıkılmıyor çıkınca da ben Portbebenin içine elyaf dolgulu ana kucağı almıştım uyku tulumu gibi içinde yatıyordu. Kendinizden bir kat fazla giydirin diyorlardı. Pamuk giysiler tercih ettim. Bebeğin gelişimine göre ama ben hem 0-1 hem 0-3 aylık hem de 3-6 ay aldım. Ama prematüre olunca daha küçük aldık ve 3-6 ayı çoook sonra kullandık.
1,495,930 soru
24,437,816 cevap
353,017 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın