19 haftalık hamileyim, grip oldum ve çok susuyorum, normal mi?

0 oy
66 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (742 puan) tarafından

Pazartesiden beri grip ve nezle bir arada seyrediyor. Gittikçe arttı. Gece uyuyamadım burnum o kadar çok akıyor ki. 19+3 haftalık hamileyim. Çok fazla susama hissim var. Ağız içim kurudu değil ama su içme ihtiyacım oluyor. İdrara çok fazla çıktım su gibi rengi. Burnumun bi tarafı tıkalı ve balgam var. Normal mi çok su isteğim

1 cevap

0 oy
(7,436 puan) tarafından

Normal canım. Hergün bir bardak sıcak suyun içine 1 tane limonun suyu, 1 tatlı kaşığı bal karıştır ve iç

-Reklam-

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

19 haftalık hamileyim, grip olurken aşırı susama hissi normal mi?
Gebelikte grip ve nezle gibi enfeksiyonlar vücudun su ihtiyacını artırabilir. Ateşin yükselmesi, terleme veya nefes darlığı gibi semptomlar vücudun daha fazla sıvı kaybetmesine neden olduğundan, normalden daha fazla susama hissetmeniz beklenen bir durumdur.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Hamilelikte grip geçirirken ne kadar su içmeliyim?
Hamilelikte grip sürecinde vücudun enfeksiyonla savaşması için sıvı alımı hayati önem taşır. Günlük ortalama 2,5 ile 3 litre arasında su tüketmek, hem vücudun susuz kalmasını engeller hem de balgamın daha rahat atılmasına ve burun tıkanıklığının hafiflemesine yardımcı olur.
Hamilelikte grip ve nezle idrara çıkma sıklığını artırır mı?
Hamileliğin 19. haftasında zaten artan idrara çıkma ihtiyacı, grip olduğunuzda daha fazla su tüketmenizle birleşince belirginleşebilir. İdrarın renginin berrak ve açık olması, sıvı alımınızın yeterli olduğunu gösteren olumlu bir işarettir.
Gebelik nezlesi ve burun tıkanıklığı nasıl geçer?
Gebelik nezlesi ve burun tıkanıklığını hafifletmek için tuzlu su spreyleri veya serum fizyolojik kullanabilirsiniz. Ayrıca başınızı biraz yüksekte tutarak uyumak ve oda nemini dengede tutmak, gece nefes alımınızı kolaylaştırarak uyku kalitenizi artıracaktır.
Hamilelikte grip ve balgam sorununda ne zaman doktora gidilmeli?
Eğer yüksek ateş düşmüyorsa, nefes almakta ciddi güçlük çekiyorsanız veya balgam rengi koyulaşıyorsa mutlaka doktorunuza danışmalısınız. Özellikle 19 haftalık bir gebelikte, enfeksiyonun ilerlemediğinden emin olmak için uzman görüşü almak en güvenli yoldur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 177 göst.
16 Eylül 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Poyrazeynep (92 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 311 göst.
0 oy
2 cevap 207 göst.
27 Aralık 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Bizanneyiz (251 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 179 göst.
20 Aralık 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Yenianneadayi1 (238 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,507,193 soru

24,602,887 cevap

363,683 kullanıcı

...