Sırtımda ve kollarımda bitmeyen şiddetli kaşıntı neden olur?

0 oy
479 göst.
Diğer kategorisinde (78 puan) tarafından

Kızlar kac senedir kaşıntım vsr sirtim vebust kollarim sivilce gibi şeyler  cikiyor asiri kaşınıyor gece uykudan uyandiriyor kafayi yiyecrm 

Heryerim8nmahf ettim kaşımaktan kullandığım ilaclar fayda etmiyo

Iyi bir dermatoloji bulamadim 

Ne yapacam Bilmiyorum 😔

9 Cevaplar

0 oy
(34,366 puan) tarafından

Mantar olabilir mi ciltte o da böyle aşırı kaşıntı yapar 

(78 puan) tarafından

BilmBilmiyorum ne olduğunu sırtımı kollarimi hep yara yaptim

-Reklam-
0 oy
(466 puan) tarafından

Ne olduğunu söylüyor mu doktor 

(78 puan) tarafından

Biri egzama diyo

Diyeri başka birsey diyor

Anlayamadım 

(466 puan) tarafından

Özele yazdgima bakabilir misnz 😇

0 oy
(1,090 puan) tarafından

Bir süre çörekotu iç bir de D vitamini kullan

0 oy
(1,748 puan) tarafından

Stresten canm dikkat et kaşıdiginda dus al hemen 

0 oy
(2,532 puan) tarafından

Doktordan başka çaren yok alerji içeriden gelen bir şey canım 

(78 puan) tarafından

Alerji testi bile yaptim temiz cikti

0 oy
(660 puan) tarafından

Geçmiş olsun öncelikle eğer uykudann uyandırıyorsa uyuzdur iyi bir karisim yaptırın eczaneden tüm bedeninize surun üç gün yikanmayin evde başkası varsa sursun tüm eşyaları 60 yada 90 derece yıkayın geçer insallh jasinti bir aya kadar tam gecmez

(78 puan) tarafından

Canm **** olsa evdekilere gecerdi kac senedir var 

Kimseye gecmedi

(660 puan) tarafından

Canim benimde annem bı 9 ay kadındı ailede kimsede birşey yoktu sonra babamda gözüktü sonra kardesimde onlara karışım haxirlatim detayli tarif ettim atlatilar gamdolsun insallh rabbim sanada şifa versin

0 oy
(2,069 puan) tarafından

Bı arkadasimda da olmuştu sanki bu uuyuz olmusum demişti krem kullandı geçti belkide öyle bsiey olabilir 

(78 puan) tarafından

Deyil cano kimseye bulaşmadı 

0 oy
(8,028 puan) tarafından

Kac senede u y u z  evdekilere eve gelenlere herkese bulasirsi benimde vücudum bir sene boyunca kaşınıyordu kafaya çok takmıştım gitmediğim doktoe kalmadi en sonunda kendiliğinden gecti geceler daha çok kasinirdi doktor stres demisti galiba ondandi

(78 puan) tarafından

**** deyil canm çünkü onlar kasıyordu beni hic gemedo kimseye bilemiyorum 

Gün geçtikçe daha kötü oluyor

0 oy
(386 puan) tarafından

Uyu..z olabilirmi evde diğer kisilerdede varmı. Mantar egzama bir şekilde geçer uyu..z çok uzun sürer 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Gece uykudan uyandıran şiddetli vücut kaşıntısı neden olur?
Gece uykudan uyandıran şiddetli kaşıntı genellikle alerjik reaksiyonlar, uyuz, egzama, kuru cilt veya sistemik hastalıkların bir belirtisi olabilir. Vücutta sivilceye benzer döküntülerin eşlik etmesi, kaşıntının altında yatan nedenin bir deri enfeksiyonu veya parazit kaynaklı olabileceğini gösterir. Bu durumun kesin tanısı için vücuttaki döküntülerin yerleşimi ve süresi detaylı olarak değerlendirilmelidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Sırt ve kollarda çıkan sivilce benzeri kaşıntılı döküntüler nasıl geçer?
Sırt ve kollarda sivilce benzeri kaşıntılı döküntüler varsa, öncelikle cildi tahriş eden kimyasallardan kaçınmalı ve kaşıntıyı artıracak sıcak duşlardan uzak durulmalıdır. Dermatologlar genellikle bu tür döküntülerde kaşıntı giderici antihistaminik ilaçlar, lokal kremler veya özel içerikli vücut temizleyicileri reçete ederler. Bilinçsizce kullanılan ilaçlar kaşıntıyı daha da artırabileceği için mutlaka uzman bir hekim tarafından deri muayenesi yapılması gerekir.
Uzun süredir geçmeyen kaşıntı için hangi bölüme gidilmelidir?
Uzun süredir geçmeyen ve yaşam kalitesini düşüren kaşıntı şikayetleri için doğrudan bir dermatoloji (cildiye) uzmanına başvurulmalıdır. Dermatolog, şikayetin kökenini anlamak için deri biyopsisi, alerji testleri veya kan tetkikleri isteyebilir. Eğer standart tedavilerden sonuç alınamıyorsa, hastanelerin üniversite kliniklerine veya daha ileri tetkik imkanı olan üçüncü basamak sağlık kuruluşlarına yönelmek en doğru yaklaşımdır.
Şiddetli vücut kaşıntısını hafifletmek için evde ne yapılabilir?
Şiddetli kaşıntıyı evde hafifletmek için soğuk uygulama yapmak, cildi tahriş etmeyen bol kıyafetler tercih etmek ve cildi yoğun şekilde nemlendirmek faydalı olabilir. Cilt bariyerini güçlendiren parfümsüz, hipoalerjenik nemlendiriciler kaşıntı hissini geçici olarak azaltabilir. Ancak kaşıntı uykudan uyandıracak kadar şiddetliyse, bu durum sadece evde uygulanacak yöntemlerle çözülemeyebilir ve mutlaka profesyonel tıbbi destek gerektirir.
Kaşınan bölgeler kaşındıkça neden daha kötü olur?
Kaşınan bölgelerin sürekli kaşınması, deri bariyerinin ciddi şekilde hasar görmesine ve 'kaşıntı-kaşıma döngüsü' adı verilen bir sürece yol açar. Kaşıma eylemi, derideki sinir uçlarını uyararak daha fazla histamin salgılanmasına ve dolayısıyla kaşıntının şiddetlenmesine neden olur. Ayrıca kaşıma sırasında tırnaklar yoluyla deriye bulaşan bakteriler, ikincil enfeksiyonlara ve deri bütünlüğünün daha fazla bozulmasına zemin hazırlar.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 131 göst.
18 Mayıs 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Turkiyem1998 (54 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 765 göst.
27 Aralık 2021 Aile & Aşk kategorisinde Yesilim (2,063 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 1,031 göst.
15 Haziran 2020 Diğer kategorisinde Nese&Lorin Eva Lolom (1,450 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 837 göst.

Kategoriler

1,507,056 soru

24,600,358 cevap

363,530 kullanıcı

...