Kızlar oğlum 4 yaşına girmek üzere çok hastalanan bir çocık hem alerjik hem geniz eti var maalesef doktor bu durumu 7.8 yaşına kadar çekeceksiniz diyor yaz hariç 3 mevsim hep hasta oluyo şu an da hasta burnu çok tıkalı hem alerjiden hem geniz etinden dolayı evdeki bütün her yeri dikkatlice temizliyorum Ayda bir perde indirip yıkıyorum halıları yıkıyorum yatağı yorganı pamuk doktorun dediklerinin hepsini yapıyoruz alerji testi yaptırdık toza karşı alerjisi çıktı sadece ama ekstra dikkat ediyorum dediğim gibi ama yine de hastalanıyor geçen hafta cumartesi götürdüm doktora bir torba ilaç reçete edildi 2.3 gün rahatladı ama 2 gündür yine aynı çok üzülüyorum doğduğundan beri nerdeyse bu durumda ve hep hasta Allahın gücüne gitmesin ama hep yaz olsun istiyorum çünkü bir tek yazın rahat yavrum ekstra kalbinde ufacık bi farklılık var hayatımızı etkileyen bişey değil ama ya ilerde kötüleşirse diye de korkuyorum şu an çok üzgünüm tabiki dermansız dert vermesin rabbim ama hay verip ilaç kullanıp iştahının kapanması bi yana geçmemesi bi yana canımı çok sıkıyor yarın tekrar doktora gideceğiz umarım bu sefer kalıcı bi durum olur lütfen bana ve oğluma dua eder misiniz çok stresli ve üzgünüm
Geniz etini aldırmayı düşündünüz mü hiç. Yegeniminkini aldılar şuan maşallahı var
Yeğenimde öyle canım. Hem alerjik hem geniz eti vardı. Aşırı kafası yerlerdi uyurken. Düzgün uyuyamazdı horlardı gece falan. Kilosuda daha azdı. Ameliyattan sonra aşırı rahatladı valla birde iştahı açıldı büyüdü serpildi valla çocuk maşallah
Maşallah canım ama kaç farklı doktora götürdüm hepsi de ameliyatlık değil dedi :(
@Zeynosss tam da öyle olduk:) kızım temmuz da geniz eti bademcik ameliyatı oldu . Ah yavrum neler çekti. Hele uyurken nefesi kesilirdi. Zayıftı. Kendine geldi resmen. Bademciği boğazını kapatmış meğer. Yavrum ondan yiyemiyormş. Biz geniz eti bademcik ameliyatı ekstra da sağ kulağına tüp takıldı. İnanılmaz rahatladı. Sizde doktora söyleyin. İlaçlar asla işe yaramıyor. Biz 1 yaşından beri çektik. Ben geçen sene istedim ameliyat olsn. Ama küçük diye yapmadılar. Bademcik biraz zor . Ama geniz eti basit aynı gün taburcu oluyor .
Canım nerdeyse 5.6 doktora götürdüm ama hepsi de ameliyatlık bir boyutta değil diyor kardeşim 13 yaşında tıpkı senin anlattığın gibi gece sesinden uyuyamıyorsun çok daralıyor hastaneye götürdük geniz eti alınacak kulağına da tüp takılacak ama benim oğluma doktorlar gerek görmüyor özellikle çocuk doktoru olsun kbb olsun götürdüm ameliyatlık bi boyut yok alerji ve geniz eti birleşince böyle oluyor diyorlar
Bademcikleri büyüktü mesela 2 sene önce boğaz enfeksiyonu geçiriyordu her ay çocuk doktoru kbb yönlendirdi ona götürdük bi ilaç sprey verdi ondan sonra bademcikleri küçülmüş o ilaçlardan sonra hiç bademcik sorunu olmadı geniz eti de öyle aman aman büyük ameliyatlık değil diyorlar
Geniz etini niye almiyolar dr.lar.
Benim oğlum da alerjik bir çocuk bağışıklık için ek takviyeler kullanıyorum eskiden bir iki hafta sürüyorsa hastalığı şimdi 2 3 günde toparlanıyor. Çok çabuk hasta olan bir çocuk ve bu yıl anaokuluna başladı. Bu ay 2 kez boğaz enfeksiyonu oldu.
İminol şurup ve balık yağı kullanıyorum bunlar bence iyi geliyor
Canım ameliyatlık boyutta değil diyorlar birkaç doktora götürdüm hepsi böyle dedi boğaz enfeksiyonu geçirirse o zaman yaparız dediler ama iki senedir boğaz enfeksiyonu falan olmıyo o yüzden gerek duymuyorlar doktorların çoğu alerjik kaynaklı olduğunu düşünüyor geniz etinden ziyade
Canımm Allahım şifa versin inşallah 😟 benim oğlumda 3 yaşında 8 9 aylıkken bir başladı bronşiolit oldu temmuz ağustos Eylül ekim kasım hep hastaydı 1 kere yoğun bakımda yattı 1 kere normal servis çıkarttılar orda yattı en sonu astım bronşiolit dediler ve o zamandan beri kışın hep hasta hemen hemen her ay antibiyotik kullanıyor bazen de 1 ayda 2 kez kullanıyordu artık son zamanlarda 2 antibiyotik birden veriyorlardı günde 4 defa tabi yanında ventolin cortair inhalasyonla birlikte nadiren hasta olmadığı 1 ay olurdu bu yılda Eylülde bir başladı şimdiye kadar hep hasta yada hasta gibi öksürük hapşırık burun akıntısı ama hasta değildi geçen hafta hava temizleyici ve hava nemlendirici aldık bilmiyorum onun etkisi mi ama eşim ben kızım oğlum 1 haftadadır arada öksürüyoruz inşallah iyi gelmiştir diye düşünüyoruz. Oğlun da hep burun tıkanıklığı var ya hava nemlendirici ve temizleyici iyi gelebilir tozu algılayınca hava temizleyici hemen turboya geçiyor havayı temizliyor onu haricinde kurutma makinasıda iyi geliyor evdeki tozu azaltıyor aklında bulunsun düşün istersen belki şifa olur
Bende tam bu konuyu düşünüyordum vallahi canım hava temizleme cihazı nasıl olur acaba alsam mı diye birkaç gündür aklımda sen ne kadar süredir kullanıyorsun etki ediyorsa hemen alacağım çünkü
İnan odalarını hep antialerjik olarak dizayn ettim halısı perdesi yatakları hepsi bir toz bile koymuyorum perdeleri ayda bir iki kere muhakkak çıkarır yıkarım halı yıkama makinesi aldım biraz da bu yüzden halıların tozu falan olursa yıkadım diye koltukları halıları yıkıyorum olur da toz falan varsa diye ama nafile şu an o tıkanıyor ben uyuyamıyorum
Valla canım öyle uzun bir süre olması 1 hafta oldu en sonu 6 aylık kızım da 24 kasımda bronşiolit oldu 3 gün yattı hastanede doktorlar dedi abide varsa kardeşte de vardır diye hemen önlem alalım fayda eder belki diye 1 hafta 10 gün oldu işte o zamandan beri ailecek daha az öksürüyoruz burun tıkanıklığı ve akıntısı yok hiç birimizde tabi bende kızım doğdu bronşit olduğumu öğrendim doktor banada alerjik olabilirsin göğüs hastalıklarına t alerji de baksın dedi gidemedim bazı olaylar oldu diye ama kendimi bildim bileli bebde hep hastayım muhtemelen var bende de ve aldığımız şeyler iyi geldi gibi hissediyorum yada bu alerjik hastalıklar Eylül ekim kasım mart nisan mayıs yani bahar aylarında azıyor ya kışa girdik tam ondan rahatlamışta olabiliriz. Mesela eşim bu tarz şeylerde bana kızar hemen her iyi diye duyduğun şeye yapışıyorsun der ama bu sefer kendiside rahatladığını ve aldığımız hava temizleyicinin salona küçük geldiğini daha büyük bir şey almak istediğini söylüyor bunu yatak Odasında kullanalım salona büyük alalım diyor. Alerji doktorumuzda hava temizleyici ve nemlendiriciyi önerdi
Peluş, küf rutübet, Yumuşatıcı, ağır kokan deterjanlar kullanıyor musun peki
Ah okurken bile kötü oluyorum rabbim beterinden esiegesin ama üzülüyor insan çocukları böyle görünce büyük oğlum 4 yaşına girmek üzere 8.9 aylıkken bronşolit oldu tam geçti domuz gribi oldu o geçti virüs oldu derken derken bağışıklığı iyice düştü çünkü bu süreçte hiç yemek yemedi ek gıdanın en önemli zamanlarıydı öncesinde çok iyi yerdi ama bu hastalıklardan sonra kesildi çocuğum 2 yaşına girdiği sene her ay antibiyotik iğne 5 gün kullanmak zorunda kaldı sürekli ateşleniyordu geçen sene iyiydi sadece alerjik burun akıntısı vardı ama tıkanıklık yoktu gece uyurken horlamazdı mesela sadece burnu akardı bu sene hem tıkalı hem akıyor ama sümkürerek çıkıyor ve kalın yoğun kıvamlı sümük oluyo normal akma değil yani doktor bu durumun genelde ananneden geçtiğini söylüyor astım alerji gibi hastalıklar ananneden geçermiş yani annemde alerjik ve astıma yatkın doktor 7.8 yaşına kadar bu durumun süreceğini söylüyor inşallah o kadar sürmez bizim yaz hariç her mevsimde bu durum var dediğim gibi evi sürekli temizliyorum artık bende de takıntı oldu bir toz görsem baştan aşağı temizlemek geliyo içimden yatak odalarında çok fazla oluyor bizim özellikle bizim yatak odamız 3.4 gün oldu temizlik yaptım perdeler çıkardım dolapları falan hep sildim ama bugün yine yatak odası tozlanmış dışta kalan yerler tozlanır normal ama kıyafet dolabı kapalı olmasına rağmen çok ve hızlı tozlanıyor bende bu yüzden hava temizlemeyi denemek istiyorum zaten aklımdaydı ama senin yazdıklarından sonra yarın çıkıp bakacağım bu makineye
Hangi marka aldın canım peki
Yok canım peluş oyuncakları var ama çok oynamaz kutu içinde duruyor aklı eserse çıkarır bakar geri koyar küf rütübet yok yatağımı yorganını antialerjik pamuk aldık ikisininkini de halısı aynı şekilde antialerjik perdeleri stor perde tül almadım parfümü unuttum sayılır :) e bebekteki bebek kolanyasını kullanıyorum kendime ama etkisi hafif zaten hemen geçiyor yumuşatıcı da bebek yumuşatıcısı kullanıyorum kendimize ve ev için
Önceden çamaşır suyunu çok kullanırdım ev silerken bile biraz da olsa koyardım ama 2 senedir onu bile yapmıyorum sadece tuvalet için kullanıyorum o da ya çocuklar uyurken ya da hava iyiyken çünkü farkettim çamaşır suyu kullanınca tıkanıyor sanki o yüzden onu da askıya aldım
Hemen hemen aynı şeyleri yaşamışız😔 oğlumda 8 9 aylıkken başladı üstüne 1 yaşında korona oldu ateşi 41 e kadar çıktı çabuk atlattı ama şükür sonra 1.5 yaşında ateşli havale geçirdi ki ateşi yüksek değildi 37.8 felandı🤦🏻♀️ benim oğlumda ne versem yerdi ve şuan hiç bir şey yemiyor maalesef 😔inşallah geçerde kalıcı olmaz 7 8 yaşından sonra direk astım diyorlar şuan şüpheli net tanı koymuyoruz dedi alerji dokturu hani 7den sonra geçemezse astım hastası oluyor dedi 😟rabbim şifa versin inşallah 🤲 ben her iki cihazıda xiaomi aldım tabi durum el veriyorsa dyson en iyisi ve alırsan eğer aldığın cihazın kaç m2 de geçerli olduğuna bak canım bizim yaptığımız gibi 2.Cihaza ihtiyaç duyma🤲 canım şimdi bize iyi geldi dediğim gibi ama mevsim geçişi bitti o mu yoksa iyi. Mi geliyor onu test edemedik maalesef gidişata bakacağız ama doktor önerdi kullanırsanız iyi olur dediler. Mesela 2 gün öncede media markt a gittim çalışan kızlar bebeğimi seviyorlardı sohbet muhabbet ederken konu hava temizleyiciye geldi yani kullandığımı biliyorlardı ordan da almamıştım ki satış yapmaya çalışıyor diyeyim xiaomi aldığımıda söyledim kız dyson standına bakıyordu ona rağmen temizleyici ve nemlendiricileei çok övdü alerjik olan herkesin evinde olmadı dedi çok iyi bi şey yapmışsınız dedi inşallah öylede olur bilmiyorum şuan deneyimlerin bu yönde
Yumuşatıcı hiç kullanma canım bende arada kullanıyorum ama o kadar tıkanıklık yok bizde şükür hani bazı şeylere kullanmak gerekiyor yada elinden geldiğince az koy mesela koltuk yıkarkende içine deterjan ve yumuşatıcı az koy maksat kokusu dğeişsin yada tozu gitsin🤲 ben Yumuşatıcı çok severim ama kullanamıyorum maalesef
Bende o zaman yarın hastane çıkışı kendimi media markete atıyorum :) karar verdim artık alacağım
Bende çamaşır suyu yumuşatıcı en sevdiğim iki şey ama dediğim genelde dışarı kıyafetlerimizde ve perdelerde kullanıyorum bebek yumuşatıcısını koltuk halı yıkarken makinenin kendi kokusu olmayan deterjanı var onu koyuyorum bi tek içine yarın doktora detaylıca soracağım bu deterjan konusunu
Ama bak alır pişman olursan benden bilme bende 10 gündür kullanıyorum neticede ve denk geldiği zamands kafamı karıştırdı tam bahar mevsimi bitti öyle denk gelincede emin olamadım. Çamaşır suyu hala bendr çok kullanıyorum maalesef 😟
Ufak çaplı bişey aldım canım bugün medikalden etkisi olur beğenirseniz yüksek kaliteliyle değiştiririz dediler bakalım bugün çalıştırdım haftaya belli olur :)zaten aklımda olan bir üründü canım çoğu kişi dd yazmış faydasının olduğunu
Ne aldın canım markası ne bizde büyğk almak istiyoruz ya belki aklımızda olur
Direct necux diye bir marka canım bende hava nemlendiricisi ateş ölçeri var bu markanın uygun fiyatlı bi marka ama çok memnunum ateş ölçer doktorla birebir aynı ölçüyor nemlendiricisini de beğeniyorum ama bugün hastane çıkışı çok soğuktı media markete gidemedim hastanenin yanındaki medikale girdim oradaki çalışanlara sordum işte çoğunluk memnun ama memnun kalmayanda var isterseniz orta halli bi cihaz verelim beğenirseniz daha güzeliyle değişim yaparız dediler tamam dedik bu markayı verdiler işte 1.2 hafta kullanan beğenirsen geri getir kaliteli daha büyük bi cihazla değişim yaparız dediler bende şu an denemeye başladım bakalım inşallah güzel sonuç alırım :)
Hadi hayırlı olsun inşallah şifa olurda pişman olmazsın oğlunda iyi olur umarım 🤲🤲☺️
Kızım da 4 yaş olacak subatta. Sık bronşit oluyordu 18.ayda alerji testi yapıldı ev akarlarina kedi köpek tüyüne küfe falan alerjisi çıktı. Koruyucu tedavi başlandı. O zamandan beri bronşit olmadık hasta oluyoruz ama cigerlere inmiyor ayakta atlatiyor. her defasında doktora gitmiyoruz evde atlatiyoruz. Şuan 16 aylık oğlum var, sık hasta oluyor sanırım o da alerjik onu da alerji doktoruna götüreceğim.yani sizde de koruyucu tedavi işe yarayabilir. Bu arada doktor bize hava temizleme makinesi de önerdi. Çocukların yanında süpürge acilmamali temizlik yapılmamalı vs. Ayrıca beslenmede önemli abur cubur süt ürünleri vs. de tetikleyebiliyor
Oğlum 3.5 yaşında 1 senedir her ay hastalanır yaz da dahil burnu tıkanır nefes almada güçlük çeker ağzında yara çıkar karnı ağrır 3 4 gün bu şekilde sürer daha iyileşmeden yeniden hastalanır bu ay iki kez hastalandı bende o da çok yorulduk doktorum biri daha ben söylemeden erken mi doğdu dedi evet dedim o zaman 6 7 yaşına kadar böyle gider dedi umarım öyle sürmez 😔
1,489,142 soru
24,340,162 cevap
346,002 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın