Sezaryen dikiş yerimde kablo gibi sertlik var, normal mi?

0 oy
297 göst.
Diğer kategorisinde (742 puan) tarafından

Kızlar kabarık şişlik değil de böyle dokununca sanki dikiş içinde ince şarj kablosu gibi düşünün birşey varmış gibi ve sert dikişlerin içinde ama yani neden böyle herkeste mi böyle acaba dikişlerin alınması mi gerekiyordu, Ağrı yok ve estetik dikisti. 45 günlügum

5 Cevaplar

0 oy
(15,955 puan) tarafından

Normal zamanla inecek o

(742 puan) tarafından

Bilmiyorum korkuyorum 

-Reklam-
0 oy
(1,042 puan) tarafından

Doktor bilgi vermesi gerekiyordu estetik dikişler kendiliginden eriyor gerek dikiş aldırmaya 

(742 puan) tarafından

Ben sormadım ki o da demedi gel vs diye

(1,042 puan) tarafından

O zamn kendiginden erir dikişler 

0 oy
(2,532 puan) tarafından

Aynı şekilde doktora sordum normal dedi, bir kaç ay sonra yumuşadı, bendeki kablo hissi daha kalındı hatta hepsi geçti şimdi eski yumuşaklıgında ama şimdi 2. Ye hamileym  ssvd olmazsa  2. Sezeryan olcam  yine kesilecegim diye üzülüyorum

0 oy
(5,287 puan) tarafından

Korkma canım.bende senin gibi korktum acaba rnfeksiyonmu kaptımda böyle ele geliyor demiştim.şimdi 1 sene olacak dümdüz yeri.zamanla iniyor ince bi çizgi izi tek kalıyor.

0 oy
(2,846 puan) tarafından

E benimde var hala normalmiki 11 ay oldu doğum yapalı :(

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Sezaryen dikiş altında sertlik kablo gibi his neden olur?
Sezaryen dikiş hattında hissedilen kablo benzeri sertlik, genellikle estetik dikişlerde kullanılan dikiş materyalinin cilt altında oluşturduğu doku reaksiyonudur. Ameliyattan sonraki 45. günde bu hissin olması, yaranın iyileşme sürecinin bir parçası olabilir ve genellikle vücut dikiş iplerini yavaşça absorbe ederken bu sertlik hissedilebilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Sezaryen estetik dikişlerin alınması gerekir mi?
Estetik sezaryen dikişleri, genellikle kendiliğinden eriyen (absorbe edilebilir) materyallerle yapıldığı için dışarıdan dikiş aldırma işlemi gerektirmez. İç kısımda kalan düğüm noktaları veya ip birikintileri ele sertlik olarak gelebilir; bu durum genellikle normal karşılanır ve zamanla vücut tarafından tamamen çözülür.
Sezaryen yarasında hangi belirtiler enfeksiyonu işaret eder?
Sezaryen yarasında enfeksiyon varlığından şüphelenmek için dikiş hattında kızarıklık, sıcaklık artışı, kötü kokulu akıntı, irin gelmesi veya giderek şiddetlenen ağrı gibi belirtiler aranmalıdır. Eğer dikiş bölgesinde şişlik ile birlikte ateşiniz yükseliyorsa, vakit kaybetmeden ameliyatı yapan doktorunuza başvurmanız oldukça önemlidir.
Sezaryen dikiş yerindeki sertlik ne zaman tamamen geçer?
Sezaryen dikiş yerindeki sertlik hissi, kişisel iyileşme hızına bağlı olarak genellikle 3 ile 6 ay arasında yumuşayarak kaybolur. Bu süreçte dokular kendini yeniler ve dikiş materyalleri tamamen emilir; ancak sertliğin boyutu artıyorsa veya ağrılı hale geliyorsa bir hekim tarafından yara dokusunun kontrol edilmesi önerilir.
Sezaryen ameliyatı sonrası yara izi bakımı nasıl yapılmalı?
Sezaryen ameliyatı sonrası yara izi bakımında en önemli kural bölgenin temiz ve kuru tutulmasıdır. İlk 45 günlük dönemde dikiş hattını sert kıyafetlerden korumalı, doktorunuz onay verirse yara iyileşmesini destekleyici silikon bazlı jeller veya kremler kullanarak iz kalma riskini azaltabilir ve doku yumuşamasını destekleyebilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 233 göst.
15 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Tugcemaydmr (110 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 857 göst.
16 Haziran 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 252 göst.
21 Aralık 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 228 göst.