0 oy
128 göst.
Diğer kategorisinde (1,916 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Merhaba arkadaşlar 4 aylık bebeğimin ateşi var diye post açmıştım çok şükür ateşi düştü ama şimdi de oksurunce cigerden öksürmeye basladi.  Yaklaşık 2 haftadır balgamliydi zaten burnu falan akıyordu sürekli serum fizyolojik yapıyordum, aile hekimine gidip sırtını, göğsünü dinletiyorum. Ciğer temiz diyordu doktor. Dün acile götürünce röntgen çektirdim. Doktor ciğerlerinde hafif doluluk var yeni baslamis dedi. Ama ilaç önermesi bol bol emzir dedi. Kendin beslenmene dikkat et geçer dedi. Ama bebeğim şimdi cigerden öksürmeye basladi. Osman gönlü al hocanın bir videosunu izledim buharla izotonik su verip sırtına vurmayı deneyen oldu mu? Buharla izotonik su veriyordum ama sırtına vurmuyordum. Şimdi onu deneyeceğim. Ben de çok kötü hastayım zaten. Bebeğim için başka ne yapabilirim ne yiyebilirim iyi gelmesi için?  Sürekli sarımsak yiyorum şuan meyve yiyorum su iciyorum. Başka ne yapabilirim?  Şuan öyle aşırı oksurmesi yok, nefesi rahat alıp veriyor genel olarak ama öldürdüğü zaman cigerinden balgam sesi geliyor. Bu arada ilk kontrole gittiğimde doktoru balgam için "öksürürken sırtına hafifçe vur" diye önermişti onu da sordum yani ama bu şekilde izotonik suyla deneyip fayda gören oldu mu? Başka ne önerirsiniz? Akgunluk sakızı falan denesem mi acaba onu nasıl yapacağım? Zaaturre, bronşite cevirmesinden korkuyorum

8 Cevaplar

0 oy
(5 puan) tarafından

Öncelikle geçmiş olsun. Niyetim asla korkutmak değil sizi ama lütfen geçmezse hemen tekrar götürün. Kızım anlattığımız gibiydi doktor ilaç vermedi hergun hava verdim ama geçmedi. Bı gece balgamıni atamadığı için ciğerine kaçtı yoğun bakımda yattı günlerce. Çok korkunçtu kimse yaşamasın inşallah. Ama benim tek hatam geçmesini beklemek oldu hırıltı,dudaklarda parmak uçlarında morarma ya da karnı nefes alırken içine gocuyorsa asla beklemeyin. Şifalar diliyorum 

(1,916 puan) tarafından

Sizin bebeğinizin nefesi hırıltılı mıydı? Nefesi şimdilik rahat gibi şuan öyle hırıltı duymuyorum nefes alırken. 

(5 puan) tarafından

Evet benim bebeğimde hırıltı vardı. Soğuk buhar verip sırtında vurun burnunu sürekli açın tikanirsa. Dediğim gibi hırıltı olunca beklemeyin sadece. Umarım hemen iyileşir kuzunuz. 

(1,916 puan) tarafından

Soğuk buharı nasıl veriyorsunuz? Dediğim hava ile verilen mi? Amin inşallah 🥲 

(5 puan) tarafından

Evtt hava ama serum buzdolabında kalsın hep ordan çekip verin havayı

(1,916 puan) tarafından

Doktor corthair yazmış canım. 🥹

-Reklam-
0 oy
(1,916 puan) tarafından

Postum yukarı çıksın 

0 oy
(4,244 puan) tarafından

Geçmiş olsun, benim oğlumda aynı sorunu yaşamıştı. Bronkolite çevirmişti. İlaç vermedi doktor. Göğüs masajı yazdı

Çocuk kineterapi uzmanınına götürdük. Üç seansta atttı tüm balgamı. Mutlaka başka doktora da sorun, gösterin, çok kötü bir durum. 

(1,916 puan) tarafından

Pazartesi günü doktoruna goturcem gene. O zamana kadar ilerlemesin diye ne yapabilirim 

(4,244 puan) tarafından

Açıkçası henüz bebek diye ne yapılır bilmiyorum. Bize hiç bir ilaç da vermediler. Sadece burnunu bol bol temizleyin demişti doktor. 

(1,916 puan) tarafından

Kineterapide ne yapıldı?

(4,244 puan) tarafından

Bebekler için göğüs masajı yaptı. Her masaj sonrası balgamı attı. 

0 oy
(455 puan) tarafından

Kuzum benim çok geçmiş olsun ve çok dikkat et bı işin sonu bronşite gidiyor kendi kizlarimdan biliyorum 

(1,916 puan) tarafından

Allah korusun ya. Yarın doktoruna götüreceğim o zamana kadar ilerlememesi için başka ne yapabilirim acaba 

(455 puan) tarafından

Buhar makinan varsa hava ver canım yarım tüp 

(1,916 puan) tarafından

Veriyorum onu. Sabah akşam yeter mi?

0 oy
(806 puan) tarafından

Ben buharla izotonik şu veriyorum evet

(1,916 puan) tarafından

Sırtına pat pat vurmayı denediniz mi? Az önce yaptım da bilmiyorum ne kadar ise yaricak

(806 puan) tarafından

Doğru olabilir çünkü burnun boşalsın diye de arkadan vurmayı tavsiye ediyor Osman hoca serumu yaptıktan sonra öne doğru eğip

0 oy
(15,879 puan) tarafından

Evet canim ben oyle yaptim simdiye dek ve gecti oglum on aylik. Buhar ver burnunu yika pat pat yap elini kubbe yapip. Cidden ise yariyor

Hos en son bu tavsiyeyi verdigimde biz bosuna mi dr a gidiyoruz diyen olmustu ama benim isime yaradi insallah senin de yarar

0 oy
(3,163 puan) tarafından

Günde 3-4 kez izotonik su verip pat pat sırtını vurduğum oldu buhar verdikten sonra da hep yaptım mustela nın göğüs balsamı var onu da kullanıyordum işe yarıyordu ama ilaçsız zor gibi 

0 oy
(3,904 puan) tarafından

Farklı bi doktora götür canım.brnim oğkumda o aylarda hastalandı.doktora göğsünde hırıltı var sürekli öksürüyor dedim parfümdende olabilir deyip alerjik ilaç yazmı.1 hafta iyileşmeyincr acile götğrdüm antibiyotik verdilerde öyle düzeldi

(1,916 puan) tarafından

Acile de götürdüm röntgen çekildi hafif doluluk var ama antibiyotik için küçük dedi. Yarın kendi doktoruna götüreceğim 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 99 göst.
25 Aralık 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Prenseslerinannesi! (577 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 194 göst.
17 Ocak 2022 Aile & Aşk kategorisinde Minnosuuum (64 puan) tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 362 göst.
0 oy
3 cevap 120 göst.
1 Ağustos 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Tugce12. (649 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,490,135 soru

24,353,788 cevap

346,623 kullanıcı

...